Чихуахуа и други миниатюрни породи

• 74 500
  • 488
  •   1
Отговори
# 240

Всъщност това не е най - добрата снимка, която прикачих.
http://prikachi.com/images.php?images/881/9424881s.jpg това е нова.

Смятам да ѝ намаля малко храната, въпреки че сега не изяжда цялото количество. Но определено не мисля да не ѝ оставям купичката за пред деня.
А какви може да са последствията от надебеляването? Не че ще я правя дебела Simple Smile Може да е качила, защото все още не я разхождаме и не си изразходва енергията.

# 241
А с каква храна я храните? Ние сме на роял канин стартер. За обедно хранене разнообразявам с пилешко месо,домашни бройлери имаме и варя за нея,шунка също давам. Ветеринаря ни препоръча да ги даваме,можело и сирене (домашно) и кашкавал,но пак мъничко. От тях още не съм давала. Въпреки,че си правя сирене и се чудя дали да й дам. Някой давал ли е?

# 242
  • София
не разбира се, сиренето е солено.
Може да давате безсолна извара и кисело мляко, ако е домашно още по-добре.

# 243
Сиренето го правя винаги без сол и отделям само за мен и мъжа ми в саламура със сол. Щом е безсолно значи може така ли?

# 244
А с каква храна я храните? Ние сме на роял канин стартер. За обедно хранене разнообразявам с пилешко месо,домашни бройлери имаме и варя за нея,шунка също давам. Ветеринаря ни препоръча да ги даваме,можело и сирене (домашно) и кашкавал,но пак мъничко. От тях още не съм давала. Въпреки,че си правя сирене и се чудя дали да й дам. Някой давал ли е?

Аз я храня с Роял канин и Шезир 50 на 50, за разнообразие давам няколко гранули НД. Но тя никога не изяжда цялата доза за едно хранене. За месо и сирене много ми се иска да ѝ давам, но нямам достъп до истински(домашни). Ако намеря хубаво сирене бих го обезсолила и бих и дала.  Не мисля, че ще е проблем, ако не е много Simple Smile

# 245
  • София
като ще храните кучето с хубави неща, давайте му месо и карантия по малко, не се хвърляйте на сирене. То е само добавка или мезе един вид. Основната храна на животното е месото. Тоест храните с варено телешко, сроб такива неща.
Още по-добре сурово, но дребните породи са специални и затова не се наемам да го препоръчам.

# 246
Момичета,

Отговарям на посоки Simple Smile

За уши не ми се е налагало да коригирам и не съм компетентна.

Относно въпроса, касаещ евентуални проблеми от напълняването- може да предизвика ставни, сърдечни проблеми и т.н. Рискът при малките породи е огромен и здравословното тегло е не само желателно, а задължително!

Внимавайте с какво храните- не ми се сърдете, но за мен Роял Канин е фураж... избягвайте пиле, освен ако не е био/ домашно, внимавайте с мазното (може да доведе до проблеми с панкреаса), внимавайте и с телешкото. Чихитата са много деликатни, склонни към алергии и стомашни проблеми, затова не давайте много видове протеини, млечни и др.!

И отново напомням- няма “мини”, има дребни и едри представители на породата. В стандарта такова понятие не съществува Simple Smile

# 247
като ще храните кучето с хубави неща, давайте му месо и карантия по малко, не се хвърляйте на сирене. То е само добавка или мезе един вид. Основната храна на животното е месото. Тоест храните с варено телешко, сроб такива неща.
Още по-добре сурово, но дребните породи са специални и затова не се наемам да го препоръчам.

Не съм се изразила правилно, нямах предвид сирене като основно ядене а като лека добавка. Тоест просто да предложа 2-3 парченца. За пилешкото,давам само от домашни бройлери. За телешкото още не смея и мисля доста да разпитам преди да предложа.

# 248
  • На морето!
По въпроса с ушите и аз не мога да бъда полезна с опит. Според мен вет. би могъл да ви даде най-добър съвет.
Относно храненето- чихитата са наистина деликатни и трябва много да се внимава. Това, което аз давам като наградка е парченце сварено пилешко, парченце ябълка и веднъж открадна морковче. Най-лесно от всичко е да се храни с гранули- в тях има всичко и не се налага някаква подготовка преди "сервиране". Винаги меря на кухненска везна колко давам и съобразвям с дневният му режим- ако сме били цял ден по разходки е в горната граница за активно куче, ако е студено и излиза за по 5 минути или децата ги няма и не бяга много из къщи, тогава в добната граница. Друго важно, което със сигурност знаете, е че чихитата имат нужда от разходки както всички кучета, мит е, че им е достатъчно да бягат из стаите, имат си инстинкти и имат нужда да душат следи, да се срещат със събратя и да бягат на въздух.

Поздрави от нас с Тайсън
Скрит текст:

# 249
Нашето момиче вече не иска да се разхожда като излезем. Или всичко ѝ е станало много безинтересно, или става асоциална. Не че е била досега много общителна, де. Но се засили. Дали фактът, че наближава 10 годишнината ѝ, оказва влияние, не знам.
Мързел ли я хвана, депресия някаква ли ? Като я нося по време на разходката си гледа отгоре и никакво желание не проявява да слиза. 

# 250
Здравейте, да представя и моята сладурка, казва се Сара и на 14.11. ще празнуваме първи рожден ден  Blue Heart

# 251
  • София
Здравейте. Решихме да си вземем кученце, дребна порода.
Преди много години имахме женско и беше голяма мъка с това кървене и сега се оглеждам по скоро за мъжко. Прочетох обаче, че мъжките миришели повече, пишкат навсякъде особено като се разгонят. Общо взето може ли с две думи плюсове и минуси на мъжко и женско кученце, макар че на 99% мисля че избрахме нашето. Утре ще звънна по обявата, която си харесах.

# 252
Женските са по-верни, лично мнение, не ми се влиза в спорове по темата, гледам цял живот кучета /и не само/. Мъжките спестяват неразположението 2 пъти в годината /ако не е кастрирана/ и грешките, ако случайно я изпуснеш. Но най-важното е, като видиш кутрето, да го усетиш, че е твоето! От там нататък всичко ще се нареди. Simple Smile

# 253
  • София
Много искам куче, а имам зверски страхове по въпроса. Имам чувството че за децата по лесно се реших, сега постоянно се чудя ще се справям ли адекватно, ще успея ли финансово. На ей толкова съм да се реша и все не "скачам".

# 254
  • На морето!
И аз съм с впечатление, че женските са по-лесни като възпитание и привързаност, мъжките все се опитват да доминират и са по-своенравни. При женските разгонването е драма, при това не малка, но кастрирането я решава веднъж завинаги.
Иначе и мъжките, и женските правят много бели през първите месеци от живота си, а ако не се възпитат правилно и след това. Помислете за напишканите килими, подове, обувки, дивани, че и маси и легла, за изгрризаните дребни предмети и фактът, че не трябва да има разпилени по пода играчки, защото е опасно за кутрето. След това прибавете разходките и пътуването с куче, въпреки дребната порода не навсякъде разрешават да отседнете с тях, а някои и не монасят пътувания. Кучето е огромна любов, но и огромна грижа и отговорност за дълъг период от време /дай Боже всеки му 15 - 20 години с кучо/.

Общи условия

Активация на акаунт