Чихуахуа и други миниатюрни породи

• 74 456
  • 488
  •   1
Отговори
# 255
Иначе и мъжките, и женските правят много бели през първите месеци от живота си, а ако не се възпитат правилно и след това.

Аз явно имам проблем с възпитанието Grinning Вчера ми беше накъсана на хапки възглавницата, дунапренена, а е почти на годинка диването Grinning Не можах да й се скарам, първо като не съм я хванала на момента, няма смисъл, а и ми беше супер смешно, като си видях стаята. Grinning

# 256
  • София
Взехме си един млад  господин JoyHeart

# 257
Сладурко!Да ви е жив и здрав !
И аз от вчера съм с едно бебче на 2 месеца . Баща му е първото ми куче ,а сега дойде и синът –)) . Нямам опит с две кучета и всякакви съвети ще са ми от полза . Благодаря ви предварително !

# 258
  • На морето!
Elena_of_Avalor, честит ви нов член на семейството! Много е сладичък!

# 259
Здравейте пак Simple Smile
Отново се включвам с въпрос. От близо седмица, малката ми принцеса започна много да ме ближе. До сега не го е правила толкова много. Тя спи при мен и когато заспива ме ближе постоянно, това може да продължи дори 15 минути. Изобщо не включвам, че не ми е особено приятно, защото започва дори да боли, но се притеснявам да не би да се обезводни или да ми показва с това някакъв проблем. Опитах се да намеря информация в интернет, но единствеото, което намерих е, че е в знак на любов. Но това не е същото, като да те близне по ръката и се гушне в теб. Не знам как ще реагират и докторите във ветеринарната клиника като им кажа, че кучето ми ме ближе. Ако някой се сеща за нещо, което може да е свързано с това поведение, ще ми е в голяма помощ.

# 260
anitageo,

моето куче ме ближе (усилено и много), когато има киселини / стомашни проблеми. По този начин  се опитва да промени вкуса в устата си.
Нищо не губиш, ако попиташ вереринар. Няма глупави въпроси,само глупави отговори.

# 261
Olia Nik, няма значение дали си я хванала на момента или не. Скарваш й се. Тя си знае защо. Мъмриш, всеки път като погледнеш възглавницата цъкаш с език. Да разбере, че така не е ок. Ти ако не се скараш няма как да се разбере, че е направила нещо грешно.

Моята сладка също понякога прави някоя глупост. Според мен за да си разнообрази живота и да види как ще реагирам, ама си знае - направи ли беля, ще има мъмрене.

Последна редакция: пн, 19 ное 2018, 08:29 от Елфичка

# 262
Толкова виновно изглеждаше при влизането ми и първата реакция "Какво е това!", че просто се разсмях и не можах да продължа. А и съм чела преди време, че за да има ефект карането, трябва да ги хванеш в момента на белята. Иначе разбират, че нещо са сгафили, но не точно какво.  Не знам до колко е вярно, но така практикувам и има ефект при нас.

# 263
  • В най - голямото село
Прекрасна тема с прекрасни сладури! Ето ни и нас.. Тери на почти 5 години

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10155526435528005&set=pb.607823004.-2207520000.1542738592.&type=3&theater

# 264
здравейте, от месец и ние сме е клуба с мъжко Чихуахуа- Омни. На 4 месеца е, много див, дългокосмест. Имам и друго куче -Голдън Ретрийвър на 10 години. Дребният побърква голдъна, засега слуша и нямаме проблеми, вече знае “ела”. Приемам съвети всякакви, досега не съм гледала малко куче.

# 265
  • софия
Здравейте,досега давах насипна Роял кънинг стартер на бебе 2м чихи.
Когато го взех жената ми каза по 60гр да ги разделя на 4 приема.Вчера взех Р.К.2-8м пакет и там е дадено 28гр на три приема.Дали няма да са му малко .
Кага и с какво друго награждавате вашите кученца?

# 266
Аз давам по 40 грама общо разделено в няколко. Така ми казаха от развъдника. Тя даже жената там нон стоп им оставя храна и те си ядат когато искат.  В началото беше така и в нас, но тъй като имам друго куче което яде под режим, вкарах и на Чихито такъв.

# 267
Здравейте,досега давах насипна Роял кънинг стартер на бебе 2м чихи.
Когато го взех жената ми каза по 60гр да ги разделя на 4 приема.Вчера взех Р.К.2-8м пакет и там е дадено 28гр на три приема.Дали няма да са му малко .
Кага и с какво друго награждавате вашите кученца?

Коя е храната? Колко се очаква да тежи кучето в зряла възраст? Колко тежи в момента?

Ако е тази https://www.royalcanin.bg/produkti/produkti/produkti-za-kucheta/ … kg/x-small-junior то според мен е много малко вероятно кучето да тежи в зряла възраст 1 кг., за да получава 29 грама на ден.

Кученце от дребна порода се взема поне на 3 месеца и с всички ваксини. Трябва да се храни минимум 4-5 пъти на ден, а не 3, защото рискувате да изпадне в състояние на хипогликемия. Храната трябва да се сменя плавно.
Награди на толкова малки кученца не се дават, защото може да предизвикат разстройство, газове/ болки, алергична реакция и др. Гледайте кученцето, както бихте гледали малко бебе. Не давайте домашна храна Simple Smile

Когато започне да сменя зъбки се вземат подходящи за това изграчки/ кожени кокалчета, които да спомогнат за падането на млечните зъби.

Късмет 🍀🍀🍀

# 268
  • софия
Chihuahuas Mom храним се на 4 пъти на 12.01.19 ставаме на 3м.Нямах избор защото жената заминава и си го взехме по -рано.
Храната от пакет е тази

Но още ги смесвам за да преминем после на пакетът без насипна.Събират се 60гр .  на ден .Тежи 800гр в моментът.

# 269
Chihuahuas Mom храним се на 4 пъти на 12.01.19 ставаме на 3м.Нямах избор защото жената заминава и си го взехме по -рано.
Храната от пакет е тази

Но още ги смесвам за да преминем после на пакетът без насипна.Събират се 60гр .  на ден .Тежи 800гр в моментът.

Щом кученцето в момента тежи 800 гр., вероятно ще е около 3 кг в зряла възраст, което означава, че ще трябва да адаптирате количеството храна според нуждите и физическата активност на животното.
Според дадената таблица имате възраст в месеци на кученцето (вертикално) и очаквано тегло в зряла възраст (хоризонтално). Според мен трябва да продължите на 60-70 грама и да наблюдавате. Ако кучето е слабо- малко увеличавате, ако напълнява- намалявате дажбата. На куче с идеално тегло, при галене се напипват ребрата, но не се виждат и не прозират.

Внимавайте с прехранването, пазете и следете крачетата, калция и задължително наблюдавайте поне 24 часа след ваксина Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт