Чихуахуа и други миниатюрни породи

• 74 412
  • 487
  •   1
Отговори
# 270
  • софия
Калции освен от храната ,не давам -т.е .от къде би могло да прекаля?Давам вит.Д по 1к на ден.

# 271
Калции освен от храната ,не давам -т.е .от къде би могло да прекаля?Давам вит.Д по 1к на ден.

В повечето случаи наблюдаващите ветеринари правят препоръчителна схема за прием на добавки. РК не е никак хубава храна и въпреки цената си не е висок клас. Прочетете състава и ще разберете какво имам предвид.

Калцият се следи, защото не е хубаво да има дефицит (клепват ушите, особено по време на смяна на зъбките, влияе на костите/крачетата и т.н.), но повече трябва ДА СЕ ВНИМАВА с превишаването/ излишъка!

Хубаво е, когато се правят профилактични кръвни изследвания да пуснете и калций/ фосфор, за да погледнете какво е положението. Функцията на витамин Д е да спомогне  абсорбацията/усвояването на калций и фосфор. В този ред на мисли, след като не давате допълнително добавки каква е идеята- да усвоява по- добре количеството на споменатите от храната?

Това е тема, която трябва да обсъждате с ветеринарите. Въпреки опита ми не смея да давам конкретни напътствия, животинката е на прекалено крехка възраст Simple Smile

# 272
Здравейте,
Имам две много малки плетени пуловерчета, като за мини чихуа или мини пинчер. Искам да ги подаря на някого, защото на нас са ни малки вече. Ако има желаещи може да ми пишат на лични и ще изпратя и снимки.

# 273
Определено Роял не се отразяваше добре на малките (породи) кучета,които имаме. Външно се промениха доста след смяната на храната,едни лъскави и красиви станаха.  За съжаление в момента нашата девойка (5 м) минава на диета. Бяхме на почивка 7 дни и я оставихме до свекървата. Занесохме и мерителната чашка,като обяснихме как и по-колко да й дава. Точния час не е важен,важно е да спазва интервалите на хранене. Оставихме я 1,200 кг а си я взехме 2 кг... Просто останах безмълвна,когато я видях. Топче,голямо топче което само преди няколко дни беше като пушка вкъщи сега се трътка от крак на крак и се чуди къде да легне.Затруднено й е и качването на дивана,нещо което правеше с лекота! Не знам какво да кажа наистина,за пореден път съм разочарована. А тя сама предложи да я гледа,не сме я молили. Безработна жена искала малко компания и ние се съгласихме.Повече обаче не! Някой хора,колкото и да се мъчиш да не се караш с тях,просто не се получава. И в случая мен изкара виновна,че съм правела голяма работа за някакви си 800 грама... Както и да е,минаваме отново на режим и мисля че скоро ще влезе във форма. Надявам се поне.

# 274
  • софия
Определено Роял не се отразяваше добре на малките (породи) кучета,които имаме. Външно се промениха доста след смяната на храната,едни лъскави и красиви станаха.  За съжаление в момента нашата девойка (5 м) минава на диета. Бяхме на почивка 7 дни и я оставихме до свекървата. Занесохме и мерителната чашка,като обяснихме как и по-колко да й дава. Точния час не е важен,важно е да спазва интервалите на хранене. Оставихме я 1,200 кг а си я взехме 2 кг... Просто останах безмълвна,когато я видях. Топче,голямо топче което само преди няколко дни беше като пушка вкъщи сега се трътка от крак на крак и се чуди къде да легне.Затруднено й е и качването на дивана,нещо което правеше с лекота! Не знам какво да кажа наистина,за пореден път съм разочарована. А тя сама предложи да я гледа,не сме я молили. Безработна жена искала малко компания и ние се съгласихме.Повече обаче не! Някой хора,колкото и да се мъчиш да не се караш с тях,просто не се получава. И в случая мен изкара виновна,че съм правела голяма работа за някакви си 800 грама... Както и да е,минаваме отново на режим и мисля че скоро ще влезе във форма. Надявам се поне.

Ужас,добре че не е давала човешка храна.
Коя храна използвате?

# 275
Вече даваме Pro Plan и промяната е видима. Козината стана по-мека и лъскава,няма го отзи типичен мириз на куче,а не сме сменяли шампоана.

# 276
Аз не харесвам Роял, Проплан и Хилс като марки, пълни са със зърнени култури. Сега поръчах Genesis, Applaws и ND. Пише, че съдържат 70-80% месо и зеленчуци. Ще я ги пробвам да видим ще яде ли, защото Рояла е доста ароматизиран и най-вероятно трудно ще минат на по-малко ароматна.

# 277
  • София
Здравейте,
С померан на 3 месеца съм и храня с Роял Канин Стартер, но искам да я сменя с по-висок клас.
Засега съм се ориентирала съм се към  Essential foods и N&D.
Хората с малки кучета какво бихте препоръчали ?

Предварително благодаря за отговорите !

# 278
Здравейте,
С померан на 3 месеца съм и храня с Роял Канин Стартер, но искам да я сменя с по-висок клас.

Здравейте,

Когато избирате храна гледайте в състава й да има прясно месо, а не брашно от меса и куп филъри, които и вие не бихте консумирали.

Лично аз съм за Acana, въпреки, че ще е много трудно, защото овкусителите (атрактантите) на РК са трудни за смяна.

Може да погледнете Naturea. Genesis имат полувлажна храна small breed. Alpha spirit също е много хубава храна, полусуха.

Колкото и да е хубава, храната с висок процент протеин натоварва бъбреците при дребните породи.

Малките породи кученца трябва да се хранят много внимателно, защото са склонни към алергии. Добре е да избягвате и мазната храна, защото е вероятно да предизвика проблем със стомахчето, както и с панкреаса.

Подгответе се и за моменти с капризен апетит, в които кученцето няма да иска да консумира това, което сте избрали. Добре е да разполагате с хубава консерва и пробиотик.

Изберете храна и сменяйте плавно. Наблюдавайте как се отразява диетата и се консултирайте с наблюдаващите ветеринари Simple Smile

Бъдете здрави 🍀🍀🍀

# 279
  • София
Здравейте,

Здравейте,

Когато избирате храна гледайте в състава й да има прясно месо, а не брашно от меса и куп филъри, които и вие не бихте консумирали.

Лично аз съм за Acana, въпреки, че ще е много трудно, защото овкусителите (атрактантите) на РК са трудни за смяна.

Може да погледнете Naturea. Genesis имат полувлажна храна small breed. Alpha spirit също е много хубава храна, полусуха.

Колкото и да е хубава, храната с висок процент протеин натоварва бъбреците при дребните породи.

Малките породи кученца трябва да се хранят много внимателно, защото са склонни към алергии. Добре е да избягвате и мазната храна, защото е вероятно да предизвика проблем със стомахчето, както и с панкреаса.

Подгответе се и за моменти с капризен апетит, в които кученцето няма да иска да консумира това, което сте избрали. Добре е да разполагате с хубава консерва и пробиотик.

Изберете храна и сменяйте плавно. Наблюдавайте как се отразява диетата и се консултирайте с наблюдаващите ветеринари Simple Smile

Бъдете здрави 🍀🍀🍀
Много ви благодаря за съветите и вие бъдете живи и здрави !!!
Какво означава полувлажна и полусуха храна? Акана не е ли с високо съдържание на протеини?

# 280
ОК, редактирам се, че явно няма да получа адекватен отговор Simple Smile

Последна редакция: пн, 07 яну 2019, 19:27 от Анонимен

# 281
  • София
Боже, ***** и тн, моля не си взимайте куче.
От котка няма да хванете кучешка тения, ама май и за това не сте.

Ок, редактирам и аз.

Може да хванете кучешка тения при всяко излизане навън, без да е необходимо да имате куче. При нормална хигиена, на вас и животното шанса клони към нула. Повечето животни са обезпаразитени, включитено и част от бездомните. В нашата част на квартала със сигурност, даваме им хапчета.
Но да си вземате куче с идеята,че няма да го извеждате, защото ще донесе нещо е ..... нямам културни думи за идеята.

Последна редакция: пн, 07 яну 2019, 20:29 от possessed

# 282
apolonia, всички изброени храни са с не особено ниско съдържание на протеин- 32, 31, 34 % и т.н. Тук е много важно освен тази храна какво друго ще получава кученцето- награди, допълваща храна и др., когато им дойде времето. Ако гранулите са с висок процент протеин трябва да се внимава с останалото, за да се балансира менюто. Лично аз бих избрала по- леки източници на протеин- без свинско, агнешко, телешко, патешко. Много зависи дали животинката няма да направи реакция към дадена съставка. Има пуешко, заешко, пилешко, риба, леки екзотични протеини... Трябва да се пробва и адаптира. Няма универсална препоръка. Казвам го, защото имам две капризни госпожици, всяка е със своите особености, алергии, непоносимости. Не ядат гранули в момента, а и никога не са били изцяло на тях. До ден днешен готвя и адаптирам. Вече и двете са на специфични диети и не бих могла да споделя впечатления от последните месеци.

Когато кучетата ми бяха малки съм правила различни комбинации: закуска с консерва, обяд с гранули и кисело мляко, следобедна закуска с овесени ядки и плодове, вечеря с гранули и сготвено за тях месо и ориз/ кус- кус.

Ако кученцето се следи обстойно, няма здравословни проблеми, капризен стомах с помощта на ветеринарите ви би следвало да направите едно балансирано меню, с което животинката да бъде щастлива и здрава.

Полусухите и полувлажните гранули освен по състав, технология на приготвяне и качество на храната, се различават и по това, че са по- меки от обичайните гранули.

На финала пускам и един линк към храни Herrmanns Bio, обърни внимание не само на консервите, но и на флейксовете. Хубавото при тях е, че има малки опаковки под формата на паучове и може да се използват за допълнение. Има хубави добавки и лакомства.

https://www.heartyapetite.com/bg-bg/brand/herrmanns/

Ако не намериш това, което отговаря на очакванията ти винаги можеш да създадеш балансирано меню с домашно приготвена храна. Все пак имаме малки кученца и можем да им осигурим качествени продукти. Ако се ориентираш към домашна храна и искаш качествено месо- погледни Вивенда. Поне месото е истинско, с ясен произход и сертификати.

Не вземай прибързани решения, чети много, прецени добре и тогава действай Simple Smile

# 283
Гледайки рекцията на possessed  ми става ясно, че този “звезден” потребител (преди корекцията) е писал големи глупости.

За да приключим с абсурдните питания ще кажа, че повечето потребители в тази тема, както и в другата “Любители на кучета”  третират животните си като членове на техните семейства и такъв тип въпроси са глупави, малоумни, цинични, смешни, неадекватни... трябва ли да продължавам??? В тези теми хора, които се отнасят безотговорно и нехуманно няма да срещнат разбиране!

Кучетата са живи същества, които имат чувства, които се вземат, за да се гледат и да се обичат! Те имат нужда от време, разходки, възпитание- те са като деца, но са такива цял живот и са зависими от нас!

Нямам намерение да толерирам малоумни изказвания, нито да отговарям на абсурдни въпроси! Ако някой иска животно, което да стои вкъщи, да слушка, да папка и да нанка, то препоръчвам да си купи ПЛЮШЕНА ИГРАЧКА с батерии, за да лае от време на време!!!

# 284
OK, понеже изглежда съм била разбрана погрешно (а може би не), хайде да поясня Simple Smile
Въпросът ми беше има ли нужда такова малко куче да тича из поляни като големите или му е достатъчно да тича например в около 700 кв.м. двор? Не мисля, че въпросът относно кучешка тения е безобиден и заслужава подигравки. Ако такова куче изисква да тича по поляни, където тичат и други животни, то неминуемо ще играе там, където другите са акали, защото няма какво да се лъжем, в България кучешки лайна колкото искаме има. Не е като всички стопани да си чистят, а и не са малко бездомните. Вариантите ми ще са да го къпя след всяко излизане, защото ще ме е страх какво има по козината му(тук вече ще ми дойде доста трудно) или просто да си тича и играе в дворът ни, където съм сигурна, че гореизброените неща няма да има. Разбира се, това не изключва разходки по улиците и на други места. Попитах и за кучешка тоалетна, защото до колкото знам, йорките не обичат много да излизат на студено, както и по 8 часа няколко дни в седмицата ще е само и няма кой да го разхожда.
Сега по-ясно ли е и кое навежда на мисълта, че бих била тиранин към животното? Просто търсех съвет как вие почиствате животните си след такива разходки и каква трябва да е хигиената. И да, сигурно мога да хвана кучешка тения навсякъде, но когато кучето ми умишлено съм го пуснала да се въргаля в лайна в парка например и след това козината му е замърсена с Бог знае какво, а детето ми си играе с него и най-вериятно няма да си мие ръцете след игра, някак си няма да ми е толкова спокойно. Исках да знам има ли трикове да се вземат предпазни мерки и вие как процедирате, но разбира се в сила важи този виц:

Американски форум: питаш и ти отговарят.
Руски форум: питаш и те питат.
Български форум: питаш и ти обясняват колко си ТЪП.

Общи условия

Активация на акаунт