Erkan Petekkaya&Ayça Varlıer&Özcan Deniz&Hatice Şendil~Истанбулска Невеста~170

• 49 123
  • 743
  •   1
Отговори
# 510
Да повдигна малко темата....

# 511
Ани Hug,тъкмо минавах да я повдигна  и ме изпревари! Laughing

Боби Hug,благодаря за инфото! bouquet

Миме Hug

# 512

Здравейте мили момичета.
Изпратих си гостите и сега съм  свободна. Имам   да чистя,  ама ще бъде през седмицата.

Благодаря ви за споделянията. Много хубаво пишете.

Скъпата ми Лу,
до мен в банката работи една туркиня - Сабиха, сестра й беше тук, но   замина със съпруга си и двете деца да живеят в Истанбул.

Скрит текст:
Разказва ми невероятни неща - ще ти настръхне косата.
Няколко пъти преди съм писала за убити момичета от бащите и дядовците им, защото са гледали в  училище  момчетата от класа си. Направо родителите ги колят и ги  закопават в  дворовете на къщите им.  Майките не могат да се обадят. Ще насекат и тях на парчета.
Ако искаш - интернета е пълен с  такива сайтове и статии.
Например:
1. Да си жена в Турция: Само зад забрадка.
2.Да бъдеш  жена в  Турция
3.42% от туркините над 15 години са подложени на физическо или сексуално насилие.
4.Шамари сутрин, обед и   вечер.
5.Да не си жена в Турция.
6.Бебе на 38 дни почина след изнасилване в Турция.
7.29 мъже изнасилват 13 годишна, която почина от кръвоизлив в Турция.

Тези ги намерих само с кликване на мишката.  Има колкото искаш  статии за изнасилвания и тормози, бой и убийства на жените от съпрузите  или от  бащите си.  А погледнеш друг  мъж, веднага ще те заколят.
Понякога си мисля, ами ако мъжът има заболяване и не може да изпълнява съпружеските си задължения, тогава ще убие ли жена си, ако иска развод??  Страшно е. Минюш  разказва  за ежедневни и постоянни убийства на жените. Имат такъв  закон: В интерес на честта на семейството мъжът може да се държи с  жена си, както си иска.  Достатъчно е само да каже  в  съда, че жена му е изневерила с друг мъж и готово - съдът го освобождава от  вина. Имат съдилища, имат  прокурори, имат адвокати и  полицай, ама за какво са им, щом като мъжът  й каже, че му е изневерила жената.

# 513
# 514
Злати - темата беше отишла на втора страница и реших да я повдигна...

Сиси
Скрит текст:
Сега нещата сигурно ще станат още по-зле...Вместо да вървят напред, те се връщат в миналите векове. Така се държи многолюдно население под контрол. Това, което гледаме по филмите е само реклама - разголените тоалети, работещи жени...Е, дават и някои истини - например властните родители...особено майките....А от това, което гледаме в сериалите, където над 80% от героите са отрицатерни, жените бият по всички параграфи, може спокойно да кажем "О коварство, твоето име е Жена".....
Може би това е защитна сила...още от деца  момичетата се научават да лъжат, да правят интриги, за правят гадости....
Сбъркана им е ценностната система....
Ето ти двама гадняри....

За Дилара не знаем нищо, но Адем твърдо е станал такъв под давление на майка му...

# 515
Злати - темата беше отишла на втора страница и реших да я повдигна...

Сиси
Скрит текст:
Сега нещата сигурно ще станат още по-зле...Вместо да вървят напред, те се връщат в миналите векове. Така се държи многолюдно население под контрол. Това, което гледаме по филмите е само реклама - разголените тоалети, работещи жени...Е, дават и някои истини - например властните родители...особено майките....А от това, което гледаме в сериалите, където над 80% от героите са отрицатерни, жените бият по всички параграфи, може спокойно да кажем "О коварство, твоето име е Жена".....
Може би това е защитна сила...още от деца  момичетата се научават да лъжат, да правят интриги, за правят гадости....
Сбъркана им е ценностната система....
Ето ти двама гадняри....

За Дилара не знаем нищо, но Адем твърдо е станал такъв под давление на майка му...

Здравей, любима, приятна вечер.  Този брадатият актьор не мога да го понасям.

Много моля, момичетата, на които е симпатичен или имат сантимент към  него  да ме извинят. Не мога да им понасям рунтавите  бради и това е то.
Във  всеки сериал ги има в  изобилие. Сякаш са първобитни  хора - буквално на такива приличат.  Ако носят в  ръцете си  камъни и криваци -  са първобитните хора от  учебниците ни по история.
Още веднъж се извинявам на момичетата, които харесват   този актьор.
Скрит текст:

И друго ме дразни  - едно и  също име носи  жена и  мъж.  Това не го  разбирам.
В този сериал има едно име - Фикрет.  Толкова добре си спомням  сериала "Листопад". Най-голямата дъщеря на Али  Ръза се казваше  Фикрет. Много красива актриса.  Тя има  добри чувства към  българите. Не си  спомням вече, коя организация  или телевизия я бяха поканили у нас на гости, а е възможно нашите журналисти да са ходили в Истанбул за интервю с нея - не помня.  Даваха я  по  телевизията. Тя разказваше как някога едно семейство  - мъжът турчин а жената  българка в България  се  оженили, но решили да отидат да живеят в Турция. Били са съседи с нейното семейство от детските години. Но после  българката не могла да живее с турските обичай и нрави и се развели.  Българката си дошла тук и си живее.
Та - тази  българка  я показаха на актрисата - Фикрет. Фикрет като я  видя се  зарадва  много. Запомнила съм този сериал, тази актриса и това предаване.
И сега, какво - да си пречупя  съзнанието, разума, интелекта и да  виждам  тази  Фикрет в  мъжки  дрехи.
Не ми е приятно , не ми е понятно, не  я разбирам  тази  култура.  Моята ценностна система за живота е друга.
Много ми харесват като  двойка  Фарук и  Сюрея.

И искам да ви попитам за името  Бегюм -  как е правилното име - Бегюм ли или  Бегюн?
Хубаво е  всички да го изписваме по един и същи  начин, за да не  дразни.
Всичко хубаво.  Лека нощ.

# 516
Сиси развесели ме преди лягане...че май отново ще се вкарам във филма...нещо днес сън не ме хваща....
За брадатите - няма спор...и аз не ги харесвам...Неподдържана брада - направо са ми като нечистоплътни....
При нас интелектуалците - архитекти, художници ходят с бради, но всеки ден ходят на бръснар и ги поддържат...А Адем направо е като маймунек с тази брада...Мустаците му влизат в устата....

Относно имената - мъжки и женски....И при нас имаме такива имена - например:

Иван - Иванка;

Йордан - Йорданка;

Да не давам повече примери. Така е и при тях, само, че ние не им знаем езика и не знаем как да ги различаваме, а сигурно има нещо с което те си ги различават, както е при нас.....
Спомням си този случай с Фикрет от Листопад...На мен тя ми беше много симпатична героиня до едно време...

За Бегюм - изписва се и се изговаря с "м"...
Най-знаменитата Бегюм в Турция, която аз знам е Кютюка - Дафа  Joy Joy Joy Joy  Begüm Kütük

Момичетата от дизито май се разочароваха от Невестата. Спряха да правят снимки от епизодите. Набързо изписаха една тема и ....зациклиха....

# 517
Добро утро момичета

Днес е първият работен ден от кратката празнична седмица и ви пожелавам да бъде спорен, с каквото се захванете да ви се случва  newsm10 Весел ден изпълнен с много настроение и позитивизъм
Да изпием заедно по едно кафе  Coffee Coffee Coffee

Днес се надявам да ни пуснат първия фрагман за 10-ти епизод на Невестата, а може да ни изненадат със снимки и озет  Praynig

За първи път Фарук излъга Сюрея....Дали ще е последен  Thinking

Последна редакция: вт, 02 май 2017, 09:03 от MAMA-AN

# 518
  • Плевен / София
Здравейте момичета
Благодаря ви за всичко споделено....искам и аз фрагман....и си мисля, че колкото и да не ни се иска ще се стигне до временна раздяла ГГ...Сюрея ще е объркана...Фарук ще е в шок от новината, че има син Peace и ме притесняват думите на Есма Султан, че знае как да премести планината зад гърба на Сюрея....ще видим какво са измислили СЦ Peace
Хубав ден на всички момичета в темата... Party

# 519
Здравейте, срещат се писания на рускините в контакта, че сериала с рейт без рейт щял да е 19 епизода, нали бил по действителен случай нямало да има разтакаване. Не знам дали е вярно.
Но като виждам как разводниха и как ми навират Кахраман от Съдбата дано да е истина, очаквах друг образ, друг сценарий, не знам как е при вас, но аз непрекъснато получавам дежавю в този сериал.

# 520
Добро утро! Hug Hug Hug

Ани Hug,благодаря за кафенцето! HugПия и реалното в момента! Wink

В дизито има вече втора тема! Peace

Сиси Hug,за написаното в скрити! Peace
Скрит текст:
Артистката,която беше Фикрет в Листопад се казва Бену Йълдъмърлар и беше гост в шоуто на Слави!
Гости HugНерви Hug

Дано пуснат фрагман днес! Peace Новите снимки и резюмето ги пускат различно-вторник или сряда! Peace

нови снимки от ИГ

Пуснаха фрагманаааа Laughing За сега е тук.... Wink

«Стамбульская невеста»
— 1-ый анонс к 10-ой серии на тур.яз
https://vk.com/ozcandnz?z=video-43059533_456239766%2F888cb6307e9 … pl_wall_-43059533

Желая ви прекрасен пролетен ден! bouquet

# 521
  • Стара Загора
Добро утро food010Ани HugГости HugНерви HugЗлати HugСиси Hug
и на всички,които ще минат по-късно Hug

Ани  waveyмерси за кафето и пожеланията Heart Eyes Peace

Злати waveyмерси за фрага Heart Eyes Hug и аз го видях в  youtube
Да го постна и от там Grinning Peace

Нерви waveyГости waveyнаистина образа на Фарук има доста прилики с този на Кахраман Naughty

İstanbullu Gelin 10. Bölüm Fragman

# 522
Гости  Hug Нерви  Hug Злати  Hug Боби  Hug

Благодаря за всичко споделено и за фрагмана за 10 епизод....

Есма е толкова изобретателна, че отново ще се опита да раздели Сюрея и Фарук....На откриването на школата Сюрея изглежда няма да научи коя е Бегюм, но по-късно Емир целува ръка на властната си баба...В 10 епизод ще има развитие и ще бъде много интересен....Вече го очаквам с нетърпение.....

Приликата на Фарук и Кахраман я забелязваме не само в героите, но и историята е близка и може би затова сценария е предсказуем.

Очаквам с нетърпение превод на фрагмана.... tantrum

# 523
Ани Емир целува ръка, но не никой още не знае, че е бабата
в края на фрага Сю казва на Фа, че това е детето на жената с която го е запознала на откриването.
Така Фа ще се усъмни, вече за Бегюм и Емир
Бегюм не е казала още нищо. Фа я гони в началото на фрага, после в кабинета само и крещи, за това че си е тръгнала така и страхливата Бегюм още не е казала.

ПРЕВОДА НА 9 ЕП.

# 524
Нерви благодаря за разясненията  Hug
Значи нищо още няма да се разбере в 10 - епизод. След като епизодите ще са само 19 - тоест до края на този сезон, какво още чакат....Значи едва в 11 епизод сигурно ещ има развръзка...
Предполагам, че Фарук няма да каже на Сюрея коя е Бегюм....В една сцена от фрага Осман нещо говори на брат си....Но ще изчакаме да видим превода....
Много страхлива Бегюм беееее....Но като гледам колко е бесен Фарук, сигурно Бегюм  е тръгнала за Лондон без да разговаря с него - както го и очаквахме....

Нерви благодаря на теб и целия екип за превода на 9-ти епизод  Hug Hug Hug Hug - за вас момичета виртуален поздрав  bouquet

От рускините....

Цитат
В конце что говорит Сурея?

помнишь госпожу Бегюм? На открытие к нам приходила. Она мама Эмира.

Предполагам, че така ще завърши 10 епизод и ще бъдем в очакване на 11...и така до финала - все нещо ще чакаме....

Последна редакция: вт, 02 май 2017, 14:02 от MAMA-AN

Общи условия

Активация на акаунт