Розацея - тема 3

• 77 496
  • 755
  •   1
Отговори
# 525
  • Пловдив
Без слънчева защита при розацея лятно време?!?! Да не си разбрала грешно?

# 526
Ами втори път се обадих да питам дали да не ползвам това, което имам или изобщо и ми казаха изобщо нищо да не ползвам, така казал "състоянието ми не позволява". Аз нямам розацея според него, с нетолерантна кожа съм с демодекс, ама и аз съм шокирана как няма да ползвам лятото Sad Питах я няколко пъти и това е, имало случаи в които не било уместно ползването на слънцезащита и било по негова преценка, щом така е решил, трябвало да се съобразя, за да не компрометирам лечението.

Аз до сега никога не съм ползвала да си призная, но от 2 месеца се мажа всеки ден и някак се чувствах добре, ама сега като не се мажа не знам... това слънце няма ли да влоши нещата Sad оф много съм объркана, а къде е чак средата на юли да говоря с него Sad

# 527
# 528
ами да, на мен са ми казвали и по време на дъжд или мрачно време да слага, какво остава сега лятото Sad Не знам какво да правя сега Sad Ако слагам и няма ефект от лечението ако пък не слагам и стана по-зле Sad

А и  никаква декоративна козметика... ще се гръмна!

Последна редакция: сб, 12 май 2018, 19:13 от blood_elf

# 529
Това без никаква декоративна козметика не е трудно - вече повече от половин година нищо не съм ползвала, и ми е много комфортно. Да, изглеждам малко като болна, защото миглите ми едни никакви такива на цвят, както и веждите не са изразителни, ама такова е, като искам да се отърва от демодекс.
Най-трудната част за мен е да изхвърля цялата декоративна козметика, която съм ползвала преди, а тя не е евтина, и все още не съм го направила. Не питах лекаря за този момент, но знам, че може лесно да се заразя пак от нея. както и четките за грим - не знам, дали дезинфекция ще е достатъчна, или и тях трябва да сменя. Някой да е запознат с тези моменти? Ще съм благодарна за някой съвет.

# 530
Той за фон дьо тен каза, ама явно спирала и очната, също трябва да я спра Sad оф...

# 531
Демодекс ходи и по очите, затова е огромна вероятността да остане по спиралата, очна линия, сенки...

# 532
За това не бях се замислила... Ами за месец няма да слагам нищо, ще изчакам новия преглед и тогава ще питам доктора какво ще правим. То пък може ли цял живот нищо да не ползваш?!? Или да дадеш пари и да го ползваш веднъж. Жени сме все пак, направо е убийствено!

# 533
Не се притеснявай толкова, че няма да ползваш слънцезащита. Опитай се, доколкото ти е възможно, да се пазиш механично от слънцето. Аз изкарах доста голям период от време на много силно слънце в далечния Изток и тъй като тогава бях на хомеопатично лечение, не трябваше с нищо да се мажа. Успях механично да го предпазя Simple Smile

# 534
Ох, червена съм Sad Има ли момент при Солантрата при който ставаш зле и после по-добре? Не знам какво се случва, но днес съм като светофар! Петната на челото, носа, и бузите яко греят, не знам какво да правя. Не съм напарвила нищо по-различно от преди, освен, че не сложих слънцезащитен, но не съм и излизала никъде. Почиствам с мляко, чакам малко и слагам крема, като се погледнах направо ми идваше да ревна. Опитвам да се успокоя, защото става още по-зле когато съм паникьосана или разтревожена, но не мога.

Нали уж трябваше да ставам по-добре, май-ще съм от тези, които стават зле Sad А вчера бях толкова добре, чак си помислих, че нищо ми няма вече.

# 535
 Ти и през деня ли се мажеш? Сега с това слънце, и без слънчевата защита на всичко отгоре... на мен лекаря ми каза, да се мажа само вечер, сигурно има защо.

# 536
Само вечер, през деня по 3 пъти на ден слагам на Авен за нетолерантна кожа.

# 537
Обикновено ставаш по-зле преди подобрение. Ако проблемът е демодексът, те имат цикъл от 14 дни (ако не се лъжа). Възможно е сега като се успокоиш, после пак малко да се влошиш. Кожата ще ти стане много мека, ще ти помогне, не се притеснявай (гуш)!

# 538
  • София
Момичета с демодекс, огледайте темата за прочистване на организма от паразити. Може да е полезно.

http://old.bg-mamma.com/?topic=972401;topicrefid=20

# 539
  • Пловдив
Blood, в темата за паразити пише едно момиче m.kote, виж и постовете, тя е като Фръц от нашата тема. Аз се водих по постовете и когато реших да направя прочистване. До колко знам демодекса ненавижда сярата, а паразитите морковите и маслото от черен кимион. Аз ги приемам от януари.

Общи условия

Активация на акаунт