Розацея - тема 3

• 76 606
  • 755
  •   1
Отговори
# 585
Дано кремчето ти подейства както се очаква.....с подобрение и напълно оправяне на проблема ти:hugs:
Аз пък вчера реших да се боядисам,сама,та по време на цапането усетих как ми става топло и цялото ми лице започна да гори , свързвам с това че се напрягах доста ,правих си едни кичури и се бях притеснила какво ще стане.И както си знам ,след паренето,започна леко да ме сърби на едно местенце и хоп пъпка:confused:
Значи притесня ли се(изнервя) ,работата е ясна...

# 586
Здравейте,

За първи път пиша тук след като изчетох доста неща. Имам розацея от 11 години. Появи се след раждането на сина ми, но започна много да ме притеснява след като родих дъщеря ми 2 1/2 години по- късно. Не съм пила никога антибиотици или ползвала антибиотични кремове. Живея в Англия и тук ме диагнозираха, а после си ходих в Пловдив и посетих доц Янкова. За мен лично проблема е вътрешен. Два пъти успявам да вкарам розацеята в ремисия- един път за 3год и един път за 2год. Постигам го с жестоки диети и лишения. Отново съм на такава от 2 1/2 месеца но се чувствам много зле-физически и психически. Имам много капиляри и през годините съм пробвала IPL, но не съм видяла особено подобрение. Много съм отчаяна и никой около мен не разбира как се чувствам. Сполитат ме разни лоши мисли и имам нужда от помощ. Направо не ми се живее 😭 Съжалявам за дългото обяснение

# 587
Здравей Tanyatt81,твоята розацея в какво се изразява,само зачервявания или имаш и пъпчици?
А какви диети спазваше?
Повечето тук,  знаем през какво минаваш,за емоциите,за отчаянието и т.н
Дори аз преди има няма 20 дена бях изпаднала в такава емоционална дупка..... че не исках да излизам навън,само като се погледнех в огледалото започвах да плача....
Примирила съм се ,че напълно излекуване няма да мога да постигна(поне сега така мисля),че ще имам кофти моменти ,после ще имам подобрения ,ще се радвам известно време на добре изглеждаща кожа.....и така
Всяка година ща не ща, стигам до тежката артилерия-Антибиотиците,поне това ме успокоява ,че с тях  горе долу пооправям положението си.
И аз смятам,че розацеята е проява на нещо вътрешно.При мен се отключи,когато получих заболяване на  щитовидната жлеза, дори сега хормона да ми е в  норма , явно се объркаха доста други хормони в организма ми и сега незнам къде какво да търся ,от какво се възпалявам.......

# 588
Здравей Скарлет,

Ами аз имам от всичко-пъпки, капиляри, суха кожа. Спазвам авто имунния протокол с разликата, че не ям нищо друго освен риба от месата и може би пилешко бяло месо 1 път на 2 седмици. Сутрин закусвам с овесена каша, правя я с вода, малко кокосово масло и ябълка или боровинки. За обед и вечер-риба и салата или зеленчуци. Не ям глутен, зърнени, млечни, ядки, картофи, домати, патладжани, чушки,  не пия алкохол или кафе. И така от 6ти Март. Тази която ми прави IPL Препоръча да пия кефир, че на нея много и помогнал за розацеята. А аз нали съм наивна и все вярвам го пих за 1 мес и половина, та така ми се отключи розацеята. Кефира уж бил най- добрият естествен пробиотик. Трябваше да го спра още 1-та сед но тя каза че така било за 3 месеца и било ефекта на детоксификация. Прати ме при една лекарка, която работи с билки и хомеопатия и добавки. Тя ме диагнозира с кандида и leaky gut syndrome. От миналата седмица пия едни горчиви билки, витамин Б комплекс, витамин Ц, пробиотик с глутамин и колаген. От опит знам, че като пазя диетата за 6-7 месеца, после мога да ям всичко за около 2 години и нямам пъпки, нямам горещи вълни, кожата ми е бледа, но капилярите си стоят разбира се 😕 правила съм и пречистване на черния дроб и жлъчката.

# 589
Здравей, Tanyatt81! Знам много добре как се чувстваш и на мен са ми минавали такива мисли, аз се боря от година и половина и съм адски депресирана, а представям си ти как се чувстваш. Гадно е, когато няма какво да ти помогне и не се чувстваш добре в собствената си кожа. Всички тук търсим своя "лек". Забелязвам, че доста от момичетата, които са писали в началото сега сякаш ги няма, надявам се да са добре и за това да ги няма, но ще се радвам ако се появят и споделят все пак за състоянието си към момента.

Аз тъкмо си мислих, че съм намерила правилното лечение, дадоха ми надежда, но много бързо всичко рухна и сега съм дори по-зле от колкото някога съм била, но се опитвам да си повтарям, че пак ще дойде момент, в който всичко ще оправи или поне подобри.

На мен също ми се отключи след като родих, даже още по време на бременността... и все още не знам какво го провокира.

Последна редакция: чт, 17 май 2018, 18:21 от blood_elf

# 590
  • Пловдив
Таня, внимавай с витамин В, че често има оплаквания от него.

# 591
Винаги пламвах, когато си боядисвам косата, напоследък не пламвам от безамонячната боя, та само нея ползвам.
Днес се разревах, докато гледах торта на картинка, защото така ми се яде... Ужасно е да се ограничаваш от всичката храна, която обичаш Sad

# 592
  • Пловдив
Аз просто приех , че не мога да ям всичко. И край. В сравнение с преди 1г лицето ми е супер , дребни пъпчици вече не могат да ме бутнат психически, върнах си и килограмите след сиропуването.
Преди 1г Фръц ми написа, че докато не се успокоя нещата няма да ми се получат. Много време ми отне, в началото ми беше мисия невъзможна. Но...живота ни учи...

# 593
Армира, като каза килограми, момичета вие как сте? Аз съм с 8-9 над нормата, не мога още да ги сваля от раждането (една година мина сега на 15ти ^_^), но смятам сега след празника на малкия да се заема по-сериозно. Още докато опитвах да забременея, ми казаха, че със свалянето на килограми, и хормоните се регулирали сами и нещата си идвали на място. Факт, че след като свалих няколко килограма, успях да забременея. Сега се чудя, дали ако сваля, няма и нещо в лицето да се оправи... или просто поредната налудничава надежда Grinning

Относно яденето, аз не си падам по сладко и това не ме мъчи, но киселото мляко и млечните много ми липсват, таратора по-точно Sad

Аз съм правила АИП, но кратко за около 2-3 седмици, не видях кой знае какъв резултат, но може би и не е имало време да се прояви.

За вит Б, не знаех... защо е проблемен, след като го има в неорозала?

# 594
  • Пловдив
В момента съм точно в норма, най накрая съм 50кг на 160 см-толкова си бях преди да забременея. Определено диетата, пречестването и сиропуването дадоха резултат. Пусках снимка преди 2-3 страници как изглежда кожата по време на сиропуването - ефекта си е супер.

# 595
  • София
Сутрин закусвам с овесена каша, правя я с вода, малко кокосово масло и ябълка или боровинки.

А тази овесена каша защо? В овеса има глутен.

За тези с мазни кожи - аз се мия с глицеринов сапун. Иначе няма начин. Той е много мек и не дразни.

# 596
Армира, а колко дни сиропува и само на сироп ли?

# 597
  • Пловдив
7 дни, само на сироп, 7 дни захранване

# 598
Артемис, аз си купувам безглутенови овесени ядки, иначе няма какво да закусвам. Аз цял живот се боря за някой килограм, но уви. Преди да започна диетата бях 53кг, но сега съм загубила и съм 48кг, а съм 166см. Изглеждам като ходещ скелет или манекен на моден подиум- зависи от гледната точка Simple Smile

Извинявайте, но какво е сиропуване? Пиене на плодови сокове ли е?

Мога да пробвам да спра витамин Б и ще видим. Диетата я спазвам, а все имам по 1-2 нови пъпчици. Oх, незнам-мъжът ми мисли, че ми излизат защото съм изнервена и все плача.

# 599
Oх, незнам-мъжът ми мисли, че ми излизат защото съм изнервена и все плача.

Аз съм супер лабилна и лесно почвам да плача, но се старая да се държа, защото ако почна, не мога да спра, а лицето ми става дроб! Не само защото се зачервявам и ми излизат пъпки, които щипят, но и защото имам алергия към вода (включително сълзите) и става мноооого зле! Може би наистина трябва някак да се супокоиш. Тук преди прегледа ми миналата седмица, бях се надъхала, че ще се оправя, поуспокоих се и сякаш наистина малко се подобрих. Стреса, напрежението и тъгата, се отразяват много Sad

Общи условия

Активация на акаунт