Пролетта дойде, а януарче се смее и надига глава! - Тема 2

• 58 363
  • 734
  •   1
Отговори
# 570
  • NE
NiaV Щом лази няма нищо тревожно. Лазенето е страхотно развиване на костите. Води се по нея, това работи най-добре.
DeltTa Кърмя сутрин (час-два след ставане), на обяд след пюрето, следобяд пак след плода и вечер поне 2 пъти, а нощно време 2-3 пъти.

# 571
И аз като флауърчето с кърмата - нямаме заместено хранене, но те и не препоръчват до годинката да има такова, така поне кърма ще си има доволно. Иначе си хапва на обяд и следобяд, но не по цели порции. Когато реше да ги изяжда изцяло, предполагам, че ще е готова за заместване.

# 572
А за тези на АМ- какво сте заместили до сега и колко пъти храните? При нас е АМ в 9, в 12.00 пюре, в 3 каша, в 18.00 и в 21.00 АМ, но от около месец се буди да яде и през нощта- това не се беше случвало откакто беше на 2м, та се чудя зъби ли са, глад ли е Expressionless

# 573
  • NE
Рали Точно така сме. Аз и не настоявам да мине без мляко защото се препълвам и трябва да се цедя. Всъщност Алекс много бързо суче и не ми тежи.

Моите и двамата са сополиви. От юли са все болни. Зимата не искам да си представям какви ще ги борим.

# 574
NiaV,  при нас са 5 хранения - към 6 часа е на АМ, в 9.30-10.00 - попара, в 13.30 - 14.00 давам пюре, в 17.30-18.00 хапва АМ и в 22.00-23.00 -отново АМ. Преди да започна с попарата давах няколко пъти каша в 17.30, но педиатърката каза да предлагам кашата като последно хранене, за да не се натрупват 3 твърди хапвания едно след друго, а и за да се засити и да не яде вечер. За сега няма как да стане, защото обикновено при последното хапване малката е заспала / тя така яде от малка, сигнализира ми, че е гладна и хапва без да се буди/, затова за сега каша не давам. А и две заместени хранения не са малко. Между храненията предлагам и плод от време на време - бебка обожава банан.
Няколко дни я храних в 2 вечерта, защото започваше да пищи на сън и са иска да яде (тя смуче пръсчето и така ми показва). Така не беше викала и плакала със сълзи никога, изплаших се доста. Предполагам, че скоро ще има 3-то зъбче, защото и чесането на венците в момента е ожесточено.
Първите 2 зъбчета излязоха безпроблемно,  надявам се и занапред всичко да минава леко.

# 575
  • София
Ние също имаме едно зъбче, чакам второто. Не мога да кажа, че е имало драма в никненето. Нищо необичайно.
Иначе пълзи и се изправя на крачета в кошарата. Направи 7кг 68см. Дребничка си върви, ама то тя не се спира.

От няколко дена сме с малко особен режим 6-7ч АМ , около 10ч давам попара, кус-кус на плазмон или оризова каша. И трите с масло и сирене. Изяжда около 100гр и после пак мляко. На обяд си е пюрето разбира се. Следобед бъркам някакви плодове , слагам овесени ядки или ориз. По скоро плодов десерт правя. Нишесте харесва. Кашите не вървят като цяло. 20:30 АМ, след това яде различно в интервала между 00:00/03;00ч

# 576
Да се оплача. От 4 дни сме в болница с принцесата. Изглежда след вирусче с висока температура й се възпали лимфен възел зад ушето. За малко абцес. Бързо на антибиотик. Страшно пищене докато й намерят вена. Но й направиха пълни изследвания и лечението е добро и се подобрява.
Изби й и едно долно зъбче, та се чудя дали не е от него. Имунитета много й е паднал. Сега и гъбички избиха и включихме още препарати.
Забавихме захранването и предлагам гърда по всяко време и тя си суче. Но наблягам и на месни пюрета, че хемоглобина падна. Въобще в болницата пролази, зъбче изби, почна да иска да скача.
Иначе е жизнена.
Сега ще трябва да вдигаме имунитета.
Ако ни дадат педиатрите след 2 седмици ще я заведем в Гърция на малко слънце и морски въздух.
Дайте идеи за каляване

# 577
Alja98,бързо да се оправяте с малката и да се прибирате вкъщи! Hug

Flower Fairyи моите са така!От юни все нещо сополиви.А пък баткото и в инфекциозна лежа!Просто не ми се мисли какво ще е като тръгне на детска градина.А тя ще отвори врати точно в "болния" период-октомври-ноември. no
Моят Александър от известно време насам сутрин като стане и започва едно страшно викане.Сяда нашия на дупе,започва да си мачка играчйите и вика като луд.Направо главата ме заболява,ама какво да го правя.Много си харесва гласа явно,защото така се кефи,че думи нямам.

# 578
  • NE
Alja98 Бързо оправяне. Много е трудно в болницата.
Делта Период е. Добре, че адаша почна да вика по-малко. Кънтеше главата ми.

# 579
Alja, стискам палци бързо да се приберете и никакви болести повече! Морето е чудесно за каляване, но виж някоя схема- пример- 10 дни на море, от които първите 2 разходки без плаж, следващите 3 малко плажуване сутрин/следобед без топене във водата. Идеята е до края на почивката да си пълзи на воля по пясъка и да я топите, без да се разболява. Четох го някъде това и ми допадна, прилагах го на първите ни две морета, на последното плажувахме/ плувахме от по-рано и и се поду лимфен възел + хвана вирус. Може и да е случайност разбира се, супер много духаше на морето.

# 580
  • Стара Загора
Ейй нямате изчитане  Party
Alja бързо да се прибирате вкъщи (ако вече не сте)  Hug

# 581
Здравейте
Изписаха ни и днес сме в парка. Спи на слънце.
В болницата свикна да спи на гърда и там не ми пречеше, исках да я утеша. Сега обаче пак го иска и се дере докато не захапе. Как ще отуча не знам.
NiaV ще го тествам това с морето след 15, ако успеем да заминем.
Чувствам се изнервена и кзтощена до смърт

# 582
Аля, Hug
Кураж, поне вече сте вкъщи, дано морето повлие положително.

# 583
Благодаря момичета,
NiaV и аз се надявам на морето.
Сега за да подобря шансовете давам вит Д вит С. От болницатс казаха, че болестта изчерпва запасите.
Ентерол, Биогая, калций. Сега забърках червено цвекло, домат, батат и морков с заек, а вчера с магданоз и жълтък. Хареса ги.
Трябва да почна кашите, но все сме навън след обяд. Май ще пробвам готовите бурканчета

# 584
Здравейте и мен.Отдавна не съм писала но все не остава време. Ходихме на море на Ники много му хареса, със захранването много напреднахме и има по 2-3 заместени хранения на ден.Пълзи на всякъде и се изправя сам вече. Има 4 зъбчета и постоянно мрънка.

Общи условия

Активация на акаунт