Пролетта дойде, а януарче се смее и надига глава! - Тема 2

• 58 362
  • 734
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте,
ако може да включите в прекрасната си тема една мноооооого закъсняла мама и бебе Simple Smile Дъщеря ми се казва Елена, родена е на 10 януари 2017. Как мога да се присъединя и във фейсбук, че там ще ми е много по-лесно да следя и споделям опит Simple Smile
Прекрасен ден с любимите ни бебоци!

# 586
Добре дошла Роси!
А да попитам мамите на бебетата, които се изправят- моята бебка е все така страшна фурия. Вече не и е модерно да пълзи, държи се за каквото се докопае и се изправя. След това директно се хвърля към най-близката мега твърда повърхност- парното примерно. Дилемата ми е с какво да обезопася дървеното креватче, защото обиколниците не обхващат ръбовете отгоре и не стигат много високо, освен това тя ги човърка докато не се развържат. Меката сгъваема кошарка също не и е по вкуса за сън, там само играе и подскача. Дайте съвет моля!

# 587
Благодаря NiaV,
ние вкъщи сме сложили протектори за ъгли и ръбове. Те са меки ленти, които се лепят на ръба на мебелите. Пусни го в гугъл и ще ти излезе, има различни цветове даже. Малко е грозно, но безопасността на детето ми е първа грижа Simple Smile

# 588
Аз също съм обезопасила с такива, но не се сетих, че мога да увия пръчките на леглото с тях- мерси, ще тествам!

# 589
  • NE
И моя забива главата в дървената кошара. Решение и досега не съм открила. Той прави на кълбо всичко е нея и почва да реве. Минене имат едни готови неща за овиване на всяка пръчка, но остава проблема с плоскостите.

# 590
Мерси! Ще мина през Минене, за плоскостите взех обиколници само за тях от мадъркеър вчера. Снощи за втори път падна от леглото ми на пода, изкарах си акъла, но нищо и няма на бебка. Този уикенд се заемам с покупките и инсталациите на обезопасителни бебешки неща и я инсталирам на пода да си пълзи/върви. Завиждам тихо на майките с бебета в проходилки, ортопедът ни категорично ги отрече барабар с бънджитата, та ще инвестирам в килимчета и татами навсякъде. Сбогом внимателно обзаведен дом, довиждане минималистични остри линии и красив паркет...

# 591
  • NE
NiaV И ние не сме ползвали нито с баткото, нито с малкото проходилка или бънджи. Вярно, че е зор, но баткото проходи изключително бързо и без никакви забележки. И сега има много хубава стойка.

# 592
NiaV И ние не сме ползвали нито с баткото, нито с малкото проходилка или бънджи. Вярно, че е зор, но баткото проходи изключително бързо и без никакви забележки. И сега има много хубава стойка.

+1
И нашият батко не ползваше много проходилка.Подариха ни,но той не обичаше да стои в нея,та почти не е ползвана.Не мисля и Александър да го слагам в нея.Когато е готов ще проходи.Сега прави някакви нищожни опити за пълзене,обаче вместо напред се придвижва назад.И започва да мрънка,че играчката става все по-далеч от него.  Grinning
Мен много ме е шубе да го оставя на пода.Бобо търчи като отвързан и за нула време ще го помете по пътя си.Затова сме още на леглото и дивана.Рядко го пускам на пода.Иначе като го държа и стъпва смело на крачета и се задържа,но сам не се и опитва да се изправя за решетките на креватчето.

# 593
  • NE
Делта Моите и двамата пролазиха назад. Сега адаша го пускам на пода смело. Той се мята от високо като риба на сухо. Баткото много внимава къде стъпва.

# 594
Свекърва ми купи нещо като покривало/шалте за шезлонг и ги нагодихме в кошарата.Това беше единствения вариант за обезопасяване.По дебели и меки са от обиколниците за кошара.В началото бях скептично настроена,но всъщност стана много добре, защото стигат до горе и ъглите са покрити.Да грозно е, но няма как.Малкия прави големи каскади... а обиколниците ги правеше на нищо, аз ги нагаждам сумати време, а той за секунди ги е дръпнал и направил на пихтия...

# 595
Аз съм сложила обиколник само от едната страна - да не си блъска главата, докато спи. Той го ползва иначе да се изправя по него и да гледа през прозореца. Няколко пъти падаше и си удряше главата, но така много бързо се научи да се спуска леко и бавно надолу до седнало положение. Не само в леглото, ами навсякъде, където е стоял изправен. Simple Smile

# 596
Аз сложих двете дълги части на обиколниците едно върху друго и така се покри и ръба от горе.въпреки това малкия пак намира начин да се тресне някъде. Сега новата игра е да се изправи до таблата на креватчето след което се пуска и пада по дупе и се смее..

# 597
  • NE
Уф моя отказва да седи. Може да го прави, но не е постоянен и все се завърта и хуква да лази. Срички също не казва освен едно бля бля.

# 598
Уф моя отказва да седи. Може да го прави, но не е постоянен и все се завърта и хуква да лази. Срички също не казва освен едно бля бля.

А моят Александър е обратното.По цял ден може да стои седнал и да се криви напред и настрани да си докопа играчките,обаче за пълзене и дума да не става.Стои на едно място като чувал с картофи.Или ако започне нещо да прави,то е настрани или назад.Ама говоря за някакви милиметри.Не иска и да се изправя на крака.Ако го държа опъва краката и стъпва,но да го оставя той да се държи за нещо и да стъпва сам....няма начин.Иначе по цял ден плямпа-да-да,та-та,га-га,ма-ма,ба-ба.А сутрин все така вика с пълно гърло Crazy Главата ми ще се пръсне!И баткото като започне да врещи,че си иска песничката ,а тя е свършила и вече съм пред самоубийство! #2gunfire Опитах с гърнето,обаче Александър не иска да стои и плаче,та не го насилвам.Отлагам го за другия месец.
Да питам мамите с каки и батковци-давате ли вече имуностимуланти и ако да какви?Доволни ли сте от някои?

# 599
И Матеа много гука, но е безспирна- пълзи, стои на крака, 2 пъти вече я хващам, че стои на крака в кошарата без да се държи докато е залисана в нещо. Аз и давах биозин кидс, но особена файда нямаше- разболя се веднага след като спрях курса.
Какво ще правим зимата с прохождащи деца обаче не зная. Чудя се и къде да я водя в София като е лошо времето. Някой да знае къде има бебешки люлки на закрито? Това и е страстта в момента!
Също моля за мамите, на които им е второ дайте съвет- зимата в какви колички ще изкарвате бебетата? Аз имам все още комбинираната количка със зимен кош от раждането и, тя става на седалка и е с по-сериозни гуми, но на нея повече и допада лятната количка, която използвахме само около месец. От нея може да слиза сама и да се държи изправена за нея. Чудя се да поръчвам ли зимен чувал за нея или ще е излишен, а 180лв за още едно нещо, което да събира прах не ми се дават.

Общи условия

Активация на акаунт