Създаване на група за близки на болни от Алцхаймер 2

• 116 494
  • 783
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Ние намерихме нова жена, още по-свястна от предишната. Доста се облекчихме и даже се чудим дали да го даваме дядото в дома, като ни дойде реда.

Съболезнования за майката на Елеа Леа.

# 106
Благодаря ви момичета. Все още ми е крайно трудно да приема какво се случи...Някак си се капсулирах. Търся да се хвана за нещо и да продължа напред...но само празнина... Аз също бях давала кокосово масло, но не видях някакво подобрение от него.

# 107
Елеа Леа, съболезнования и за майка ти и от мен.
Скоро не съм чела в темата, тежко и тъжно е, а и като видях татко като си бях за малко в България съвсем ми се сви сърцето. Голям е колкото дете, толкова е отслабнал и смален! Просълзи се като отидохме първия път с децата, значи все нещо му е останало в спомените ...

Free Agent, радвам се, че сте намерили добър вариант!

Имаме нов проблем. Той пие лекарство против съсирване на кръвта. От 4 дни отказва, усеща, когато е разтворено в течност (сок или вода) или с храна и го изплюва. Има ли някой идея как да го накараме да приеме лекарството? Венозно няма вариант за съжаления ... newsm78

# 108
Защо не го иска. Не му ли го давате заедно с другите лекарства? Преди 3 години имахме един период, когато давахме насила лекарства, защото майка ги плюеше, но после  се оправи.

# 109
Съвсем сериозно го казвам със сълзи в очите. Някакъв лекар отгоре му казал да не взима лекарства ... Знаете как е с деменцията.
Витамините както и да е.
Така се надявам да го видя жив след месец поне като отида пак в България.
Толкова ме е яд на лекарите там. Всичко е за пари. #2gunfire #2gunfire #2gunfire
Яд ме е и на нас, че не потърсихме второ мнение в София.  Tired

# 110
За ползите от зехтина:

https://www.blitz.bg/zdrave/otkrikha-oshche-edna-polza-ot-zekhti … a_news523830.html

Давах рибено масло - дори високопречистено, по 4 капсули на ден, но то  повишава кръвната захар, при диабет е много опасно, имах проблем. Зехтинът е безопасен и може би има ефект, (вместо кокосово масло).

# 111
  • София
Ние давахме Омега капсули.

# 112
Ако не иска или плюе лекарствата - оттегляш се. Като се разсее с нещо друго след малко -се опитва пак. Понякога борбата за сутрешните таблетки продължава до обед. Винаги трябва да се пита - Искаш ли? Да се обяснява защо трябва да се пият лекарства или да се яде - и после отново да се опитва, отново, и отново...

# 113
Благодаря за вкл#чването, Green Tara. Мама е успяла със заплахи за инжекции, засега.
С другото се е мъчила и е било безуспешно, въпреки, че е в хоспис ходи да го вижда и да се грижи за него всекидневно, персоналът прави минимум усилия, а и заведението е за следболнично лечение, не за грижи за психично болни. bouquet

# 114
Изключително тежка болест е това. Ограби ме душевно толкова много.....минах през много изпитания. И все си задавам въпроса, защо майка  се разболя от деменция. В парковете е пълно с баби с бастунчета, а мама си отиде. ....Sad

# 115
Аз също идвам, за да споделя, че моят миличък татко си отиде. През последните му дни се нагледах на чудовищни неща. Зверско отношение от страна на лекари. И за Бога хора...не пращайте близките си в домове и хосписи. Това е убийство. Ако човека не може да се защитава дори няма да го нахранят. Лекарствата ги връщат в аптеки и взимат парите. Баща ми беше в хоспис ден и половина и това време беше достатъчно да го уморят. Не се шегувам и ще дойда специално да ви разкажа какво точно ни се случи и къде.

# 116
Lovely, съжалявам да прочета, че татко ти си е отишъл, приеми съболезнования!

При нас за съжаление няма друг начин, баща ми е неподвижен, дори не може сам да се надигне в леглото и мама не е в състояние да го води от нас през ден на диализа.

# 117
  • Sofia
Съболезнования!

# 118
lovely Искрени съболезнования...
За хосписи и домове... и нашия доктор ми каза най-искрено: "Ако го дадеш на дом или хоспис, все едно му подписваш смъртния акт"... Не знам и аз какво да правя... татко има тип пристъпи на агресия. Страх ме е.
Понякога не иска да пие лекарствата, друг път не иска да яде, не можем да го къпем понякога, не ни дава да слагаме памперс а вече не може да контролира, направо пълен ад. Все иска да ходи,  става много агресивен а аз имам дете на 5 г. и мъжа ми почна вече да мърмори, че няма как да го държим у нас ако продължава с тази агресия и тези пристъпи, от 3 години живеем заедно. Мама вече не може да го контролира и се налага  често да идвам от работа за да ги видя и да успокоя татко... Не разбира като му говоря, не ни познава, много е трудно. Не искам да го дам на дом, а и то няма място в домовете... просто не знам... в безизходица съм...

# 119
  • София
Пак ще го кажа - мислете за децата първо.

Общи условия

Активация на акаунт