Искам да кажа ... (119)_24.04-30.04

• 85 369
  • 1 171
  •   1
Отговори
# 720
Айяла, моята е много страхлива, все да не я дрогират, да не и напарвят нещо, аз чувствам вина затова, защото като по- малка постоянно и набивах да се пази,да си държи бутилката в ръка, ако е на обществено място и т.н. Дано не съм и набила някакви фобии и това да и пречи в бъдеще. Аз за хубаво, да знае, да е информирана. За бременност също сме говорили, че няма никакъв проблем да сподели с нас, ще направим каквото тя реши, ако го роди ще помагам, ако иска да го махне да е в добра клиника. Живот е всичко се случва, застраховани няма. Само дето тя и за секса е категорична, че преди 18 няма шанс да се случи. Да видим:) Сега ще навърши едва 16.

# 721
Даун, ще взимам от тебе уроци по възпитание на дете. И от Уиш също. Синовете ви ме кефят на макс.

Хай, и мен ме кефи моя понякога, ама сега съм му понабрала заради мързела му и ще му се стъжни, но трябва предпазливо и отдалеч, че да не "емигрира" трайно при баща си  Mr. Green.

# 722
  • София
Може и да има нещо такова, че с многото говорене, уж за добро, уж да са подготвени, накрая всъщност сме ги направили прекалено предпазливи Rolling Eyes От една страна - по-добре вкъщи пред компа, отколкото в болницата, обаче от друга - ако цял живот си толкова предпазлив, никога нищо забавно не ти се случва Confused Не искам това за децата си.

# 723
Точно! За мен е по- добре, че не ходи никъде, но за нея? Не искам да е чак толкова предпазлива, страхувайки се ще изпусне целия купон, сега е млада време и е да се забавлява. Досатъчно е отговорна, за да и гласувам доверие и да я пускам да излиза, до нормален час разбира се. Само че не ще. Надявам се в новия град да се поразчупи, да си намери среда, деца а които да си пасне. Другият проблем е, че общувайки само с възрастни е преждевременно порастнала и е скучно с връстници. Пак моя грешка. Отчитам си доста. Всички с добри намерения...

# 724
  • София
Моят големият син за първи път се напи на бала си ooooh! Казах му, че е будала. Да се беше напил на някой купон преди това или след това, а той точно на бала. Направо дечковска работа ooooh!

# 725
Белинда, още си в движение  Wink, върви до Лидл, поне го вдигни да го усетиш. Може пък тия да са някоя лайт версия.

Никога не  са ме спирали мен от купони, огромно доверие ми имаха моите,  и никога не ги подведох.
Така правя и аз с моите деца сега, те пък какъв късмет не се прибират  Crazy, но винаги имаме час. Почвам да се притеснявам като наближи.

Моята фобия са катастрофите, това съм и набивала до откат, никакво качване при тоз и оня, засега слуша, но знам, че няма да е винаги  Cry

# 726
И не е хубаво да не искаш да се забавляваш ....... това те ограничава и пропускаш важни етапи от развитието.
Абсолютно вярно. Мъжът ми е пример за това. През младежките му години е нямало толокова рискове, колкото сега и все пак и в гимназията и в университета е предпочитал да седи, човърка разни техники и да чете вместо да се заблява - даже и студентския празник не е празнувал. Хубаво, че тогава не съм го познавала, хич внимание нямаше да му обърна hahaha Запознахме се след лудите ми студентски години и улегналото му поведение бе една привлекателна и различна черта от срещаното до тогава. Но е факт, че не се е научил да се забалвява. Все пак и без да пие и пуши, човек може да се весели, не да стои като страничен наблюдател. И на фона на всичко казано, да не повярва човек, че се запознахме в дискотека и от тогава повече не стъпихме на такова "мероприятие" Mr. Green

# 727
  • София
Моята фобия са катастрофите, това съм и набивала до откат, никакво качване при тоз и оня, засега слуша, но знам, че няма да е винаги  Cry

А на моя приятелка детето отива да учи в Париж. Само атентати са й в главата, обаче как да го спреш.

# 728
Няма как да предпазим децата си от всичко. Разчитаме на информацията, която сме им вкарали, докато още са ни слушали, а останалото е късмет.

Аз смятам, че споделянето с тях на пуберски наши изцепки е полезно, защото така са по-склонни да ни повярват, когато ги предупреждаваме.

Намерих торба запалки в стаята на сина ми, от онези прозрачните, най-евтините. Знам, че не пуши, а и на никой пушач не му трябват толкова запалки. Питах го за какво са му. Почна да мучи и да да ме премята. Накрая си призна, че са на приятеля му, който също не пуши и негови.

Веднага му казах, че да ги трошат, за да гръмнат е много опасно и може сериозно да се наранят. Той ми се хили насреща и вика - да, бе да. Когато му казах, че и ние сме го правили и е пострадал някой се поспече и мисля, че прекратиха с тези занимания.

# 729
Децата се променят, натрупват опит. Това, че съм била "скучна" като тийн не значи, че не съм си взела своето, но без опасност за живота ми. И на купони съм ходила, и цигари, и алкохол, и секс и какво ли не, но винаги с главата на раменете. Така че не ги мислете толкова, ще си намерят средата, в която да искат да излизат и да се забавляват.

# 730
  • До морето
Отличничка пълна бях, а класът ни беше рекордьор по брой извинени и неизвинени отсъствия. Вършила съм глупости, за някои сега като се замисля и ми се изправят косите. Но проблеми на нашите никога не съм създавала, нито съм ги излагала някъде. Пускаха ме до излизам, но с мярка, колкото да видя, че нищо кой знае какво не пропускам. Вечерен час имах и сега смятам, че така е правилно.  Всъщност и тогава не ми е пречело, даже забелязвах момчетата от компанията как се впечатляват от това, че аз държа да си спазвам часа. Даже вече бях почнала да излизам с ММ и още имах вечерен час и той си ме прибираше навреме. Баща ми познаваше всички, с които излизам и имаше само 2 пълни забрани - да се качвам в чужди коли и да спя на чуждо място! Може да е по светло, но трябва да се прибера (то6кива нощуванки при гаджета не бяха приемливи).

Дженкаааа, къде си, лоша жено? Заради тебе се разорих с тоя ФД. Днес пак имат -25% на всичко  ooooh!

# 731
  • София
Децата се променят, натрупват опит. Това, че съм била "скучна" като тийн не значи, че не съм си взела своето, но без опасност за живота ми. И на купони съм ходила, и цигари, и алкохол, и секс и какво ли не, но винаги с главата на раменете. Така че не ги мислете толкова, ще си намерят средата, в която да искат да излизат и да се забавляват.
А, ей на това се надявам Simple Smile
Оф, аз пускам един душ и излизам, че нещо пак започнах да се спихвам. Що така ми пада кпд-то тия дни, нетипично е за мен newsm78 Сутринта бях свежарка, сега пак взех да се одрямвам. Излизам да се проветря, че иначе пак ще заспя.

# 732
  • Телиш/Плевен
Мен ме държеше много строго майка ми и затова ученическите ми години бяха много скучни. Никъде не даваше да излизам, от училище се прибирах вкъщи и това беше. Неизвинени отсъствия съм имала броени пъти - когато съм закъснявала или когато някой наговаряше целия клас да се „чупи“. На родителските срещи винаги обсъждаха тези масови бягства, а майка ми изкарваше мен виновна, че не трябвало да слушам никого, а да си седя в часовете. Като цяло нямам нищо за разказване - не съм пробвала цигара и до ден днешен, а бира опитах за пръв път след като навърших пълнолетие (тогава се запознахме с ММ, съответно при мен контролът беше понамалял, той обичаше да пие бира и аз гледах да не изоставам Grinning). Не съм се напивала никога, на мен и като цяло не ми е приятно да пия - и досега максимумът ми е една бира и то не всеки ден. Дъщеря ми е малка още, но като порасне, аз няма да имам какво да разказвам, но пък знам, че няма да я държа така изолирана, както ме държеше майка ми. ММ е имал буйна младост с почти всички „екстри“, които споменавате, та ще видим той какво и как ще разказва. Grinning Но и двамата сме на мнение, че прекаленият контрол вреди, затова мислим да обясним това-онова и да не я спираме да излиза и въобще да си поживее, защото наистина тогава ще му е времето. Надявам се да изградим такива отношения, че дъщеря ни да ни има доверие и да споделя, дори да направи някоя беля.

# 733
  • София
Може и да има нещо такова, че с многото говорене, уж за добро, уж да са подготвени, накрая всъщност сме ги направили прекалено предпазливи

Не мисля, по-скоро си е до дете. На мен майка ми не спираше да ми намила, а на мен ми се живееше на макс  hahaha Все се оплаквах, че няма по-нещастно дете от това, на което майка му чете много вестници и гледа много новини - всичко, което се случеше някъде на някого, се превръщаше моментално в опасност за мен. Откъде съм можела да знам, че само едно поколение след това ще има бг-мама и ФБ, които съвсем да ни пищисват с лоши новини.

Иначе и синът ми е споделял, че в един момент на купоните му става скучно, когато всички се напиват и не могат да си говорят, ама пак си ходи, хич да не е  Laughing Ходят на концерти, на театър, събират се да играят бордни игри, даже на Dungeons and dragons са се събирали на няколко пъти; отделно дето се мотаят из града и градинките.

Но споделя де, това е важното. Сега ме е предупредил, че има няколко човека, които ги юркат да бягат всички от часовете по английски и ако тръгне целия клас, ще тръгне и той, да си знам Simple Smile

# 734
Не мисля, че напиването и пушенето дават кой знае какви емоции. Аз нямах никакви ограничения от страна на родителите си, но пропуших и пропих в университета по сериозно. Ходила съм и в гимназията по купони и не съм се чувствала "странна", ако не пуша или не пия. Правила съм други глупости, като да отида неподготвена на преход в планината, което е далеч по-опасно от изпиване на бутилка бира. Возила съм се на стоп, лагерувала съм на разни места, които не са много ок.

Децата винаги си намират емоции, дори и в "по-скучни" неща. Ние, понякога съдим по нас и ни се струва, че те са затворени и скучаят, а може просто да не са открили нещото, което ще им създаде приятни спомени.

Не смятам на сила да карам детето да ходи по купони, ако реши, ще го подкрепя без да мрънкам много, ако се прибере пиян Simple Smile.

Общи условия

Активация на акаунт