Тромбофилия - тема №3

• 82 608
  • 738
  •   2
Отговори
# 480
  • Пловдив
Нормално за колко дни да готови изсл. За тромбофилии?

# 481
  • София
Мистик, зависи къде ги пускаш.
В Геника (София) - около седмица, в Майчин дом (София) - между 2 и 3 седмици.
От други градове момичетата пишат за по-дълги срокове, явно не правят изследванията на място.

Нормално за колко дни да готови изсл. За тромбофилии?

# 482
  • Пловдив
Да,пращат гк в София...казаха ми 20 дни.

# 483
Мистик, за около 20 дни стават, за толкова станаха и моите Simple Smile

# 484
  • Sofia
tany3dj, според мен  не е обходимо  да пускаш други  ,  щом по първите 4 са без данни за тромбофилия! А и останалите са ок, можеш да си спестиш разходи и нерви ! Успех 😀

# 485
  • Пловдив
Мистик, за около 20 дни стават, за толкова станаха и моите Simple Smile
да...дано да няма нищо.Ще попитам по-рано,че 20я ден се пада 31ви,когато тр да ида при докторката...

# 486
Може ли някой да ми даде на лични контакти на Паскалева, за да си запиша час.

# 487
Може ли някой да ми даде на лични контакти на Паскалева, за да си запиша час.
И аз се интересувам от контакти на Паскалева...Ако някой има координати ще съм благодарна да ми ги изпрати😉

# 488
  • София
Ето контакт на клиничната лаборатория в НКБ. Можете да си запишете час при Паскалева:
http://www.hearthospital.bg/departments/mediko-diagnostichen-blok/

# 489
Здравейте, според вас трябва ли терапия при тези резултати.бременна съм в 13 г.с. и нямам изписана терапия от лекар

Изследвани мутации
FVL c.1691G>A /FV Leiden/- нормален генотип
FVCam c.1091 G>C /FV Cambridge/-нормален генотип
FVHK с.1090 A>G /FV Hong Kong/-нормален генотип
FVLiv c.1250T>C /FV Liverpool/-нормален генотип
FII 20210 G>A /Протромбин/-нормален генотип

MTHFR 677 C>T- Хомозиготен носител на Т/Т
MTHFR 1298 А>C-Нормален генотип
PAI-1 (4G/5G) (Инхибитор на плазминогенния активатор)- Хетерозиготен носител

# 490
Благодаря!
Кети,
PAI-1 (4G/5G) (Инхибитор на плазминогенния активатор)- Хетерозиготен носител. Аз също съм хеторозигот на Pai, затова ме посъветваха да направя още допълнително изследване на АСЕ и фактор 13 и тогава да се определи дали има нужда от терапия. Сега ще ходя на консултация, за да видя какво ще решат. Някои лекари изписват терапия при хетерозигот, някой не.
MTHFR 677 C>T- Хомозиготен носител на Т/Т, това означава че имаш затруднение с усвояването на фолиевата и трябва да пиеш мета форма на фолиевата. Това е изключително важно за бременността ти. Вероятно и Б12 трябва да се следи.
Успех!

Последна редакция: вт, 18 юли 2017, 20:05 от steli4ka s

# 491
Мерси,а кой ги назначава тези изследвания.В ЖК ли?Аз имам още близо две седмици до първата жк и не зная какво да правя дотогава?

# 492
  • София
Кети, хомозигот по MTHFR е цял дефектен ген - нискорисков фактор тромбофилия. В допълнение имаш и хетерозигот по PAI. И двете в комбинация предполагат както терапия за тромбофилия, така и задължително следене на Б9 и Б12 + прием на метилираните им форми - Неофолик Мета за Б9 и метилкобаламин за Б12. Обикновените форми не се усвояват когато имаш мутация, а се натрупват и стават токсични.

Не вярвам ЖК да може да ти назначи адекватна терапия. Направи консултация с хематолог / имунолог специализиран в тромбофилия. Виж информация на първа страница на темата.

# 493
Моята гинеколожка й ги показах изследванията и тя ми каза да направя консултация с Паскалева.

# 494
Моята гинеколожка й ги показах изследванията и тя ми каза да направя консултация с Паскалева.
А имаш ли някаква терапия до момента в кой месец си?

Общи условия

Активация на акаунт