Тромбофилия - тема №3

• 82 756
  • 738
  •   1
Отговори
# 360
Аз като пускам допълнително тромбоцити в ТОКУДА и кажа, че искам АПТТ, ФИБРИНОГЕН И ТРОМБОЦИТИ и те Shocked Shocked защото имам и ПКК. Обаче един път някой умен ми пусна камерно броене и вече казвам АПТТ, Фифриноген и тромбоцити - камерно броене. Но това в Токуда, в другите лаборатории не знам как е.

# 361
Е баш в Токуда - Виена ин витро център ме гледаха така  Shocked като казах, че ми трябва брой тромбоцити

# 362
  • На север
Момичета, чак сега открих, че съм имала коментар на изследванията и на тези резултати:
Пакетна услуга - Генетични маркери за тромбофилии
Фактор V Leiden PCR   Хетерозиготен носител на мутацията            
Мутация MTHFR C677T   А1298С-Хомозигот по нормален алел (А/А), С677Т-Хомозигот по мутацията (Т/Т)            
Протромбин мутация G20210A   Хомозигот по нормален алел            
Мутация PAI-1 4G/5G   Хетерозиготен носител на мутацията (4G/5G)

пише този коментар: Клинично значение има хомозиготното носителство на мутантния алел С677Т и комбинираното наличие на хетерозиготно носителство и на двата генетични дефекта MTHFR С677Т и MTHFR А1298С. При тези пациенти има повишени плазмени концентрации на хомоцистеин и понижени плазмени нива на фолат. Фактор V Leiden Генът, кодиращ Фактор V Leiden съдържа молекулен дефект, който е един от най- честите генетични рискови фактори за настъпване на венозна тромбоза. Хетерозиготните индивиди (носители на едно копие с молекулен дефект) имат приблизително 4 – 8 пъти повишен риск за венозни тромбози.

На мен ми се вижда, че е сгрешено нещо, защото аз имам хомозигот на MTHFR, а те са писали хетерозигот. Аз ли нещо бъркам или има наистина грешка? Нищо не разбирам.  newsm78

# 363
Просто са посочили, че клинично значение има както хомозиготното носителство (което е при теб), така и хетерозиготното едновременно при А1298С и С677Т. Иначе както е писала и delisardeli, постът към Мимка важи напълно и за твоя случай. Не пренебрегвай профилактиката и всичко ще е наред  bouquet

# 364
 Здравейте аз съм -PAI 4G/5G -Хетерозиготен носител 4G/5G
Искам да попитам някой има ли същата мутация и каква терапия му е била предписана.
На мен ми назначиха АП през ден, а при + тест всеки ден.

# 365
Здравейте момичета, един въпрос от мен, за нас приемането на вит.Д каква връзка имаше с вит К, по-точно К1 или К2 да си набавя?

# 366
При прием на количества над1000-1500 еденици вит.Д, той се комбинира с приема на вит.К2.

# 367
mileneira, благодаря много  Hug

# 368
Аз съм приемала 2000 ед., но не са ми казвали да го комбинирам с вит. К.

# 369
Нормално, никой лекар няма да ви го каже.

# 370
  • Варна
А смятате ли,че ако се консумират храни богати на витам К, има нужда да се приема допълнително?

# 371
  • София
А би ли обяснила защо трябва да се взима К2 при прием на вид Д? Каква е логиката?

# 372
  • Sofia
Полярна  звезда,  и аз съм с такава  мутация и ми казаха същото, даже чак след + тест евентуално  АП и да се следи  кръвотока,  но аз го пия и сега по 1 дневно! Според  някои лекари може ниска доза фраксипарин,  но мутацията е нискорискова и повечето не назначават! Не знам вече,  обърках се и аз ! А имам мисед и все ме е страх PraynigЖиви и здрави  да видим  + тестове,  пък лекарите  ще решат!  Някой друг да се включи с мнение и съвет ,  аз това мога да кажа Peace

# 373
Вярно, че е нискорискова мутация, но все повече изследвания показват статистически значима разлика в съдовите инциденти между носителите ѝ и хомозиготните носители на нормалния алел. Затова някои специалисти препоръчват профилактика с НМХ при рискови ситуации, вкл. бременност. Особено ако е имало до момента инциденти, за които се подозира, че може да са били свързани с това, вкл. спонтанни аборти, е добре да се помисли за профилактика, и то не само с АП.

# 374
Защо?
По отношетие на вит. К - казано ми е да го приемам по време на бременност, АКО от терапията с НМХ и АП се получи прокървяване. Пие се по 15 капки няколко дни, след консултация с док, разбира се. Но нито един лекар не ми  епрепоръчал прием на вит. К с вит. Д.

Общи условия

Активация на акаунт