Тромбофилия - тема №3

• 82 713
  • 738
  •   1
Отговори
# 405
ПКК; хемостаза; тсх, мат, тат; витамини...
ПКК, хемостаза ми е казал само в Аджъбадем- Токуда или Сити Клиник на Околовръстното.
Аз лично си пускам и ТСХ и витамините там, но може и Бодимед. Peace

# 406
Зазамед, какви генетични изследвания пускаш в клиниката в която ще правиш ЗЕТ?
Цитогенетичен анализ на мен и мъжа ми. С две думи изследване за хромозомни аномалии. В моя случай даже смятам, че са излишни, но след преживения ужас не си и помислям да пропускам нещо.

# 407
Това изследване да не би да е кариотип?

# 408
  • На север
Здравейте дами,
може ли някой да ми даде съвет искам на собствена глава да си пусна изследвания тъй като АГ не ме посъветва в тази насока тотално се обърках какво да пусна виждам, че има пакети като се бях насочила за майчин дом  FVL R506Q, FII 20210G-A, PAI 4G/5G, MTHFR C677T за 100 лв, видях и,че в Токуда има  като се обадих да питам какво включва казаха ми мутациите като ми ги изрецитираха. но не успях да ги запиша 5 на бр, са фактор V и II  ,MTHFR C677T и каза PAI май това е по - добрата комбинация ? Моля за коментар.
В токуда им трябват 5 дни в майчин дом 10 дни защо има такава разлика предполагам само определен ден се работят  ?
Благодаря!
Здравей, аз си пусках в Токуда преди 2 седмици. За 130 лв. пакетът включва :Фактор V Leiden PCR,           
MTHFR C677T  А1298С, G20210A и PAI-1. Излязаха бързо и имаше обяснение отдолу, на което аз лично не разбрах много и няма връзка с генетик.

# 409
Благодаря Ви момичета!
Тъй като правя подготовка за ЗЕТ и нямам много време, ще видя кога мога да запазя най -рано час за доц. Русев. А някой може ли да ми каже мнения за проф. Паскалева?  Какви изследвания прави ако не си бременна? 

# 410
Рени,
Доколкото знам следенето на кръвоток става с доплер, но освен самия апарат трябва и гледащият да знае какво вижда. Хубаво е че си била при Сигридов в 10 седмица, защото към 9 седмица се прави първото проследяване на кръвотока и то е много важно. Така че всичко трябва да е наред при теб засега. Според мен ако имаш някой добър доктор наблизо не пречи да те види, защото до края на август има доста време, а знам че пътуването ти е сложно. След предишния преглед какво се разбрахте със Сигридов - кога да те види пак?
Честно дa ти кaжa нищо не сме се рaзбирaли.Кaзaх му, че ми е дaлече дa ходя постоянно, но той и не се е нaтискaл човекa-кaзa ми  че е добре ,че съм се зaписaлa при този AГ в Русе, с който рaботи.Но кaто цяло остaнaх с усещaнето, че при мен положението според него не е сериозно.Дори ми кaзa, че aко не бях зaпочнaлa дa бия фрaкси можеби щях дa минa и без него.Дaно всичко дa е ок до aвгуст.

# 411
  • София
Това изследване да не би да е кариотип?
Точно така, цитогенетичен анализ= кариотип Hug Аз правих нашите в Малинов и съм много доволна, цената беше 110лв на човек с консултация с др Въжарова.При нас не се откри проблем там, слава БОгу, но докторката беше любезна и на когото му се налага, би била от полза.

# 412
Здравейте дами,
може ли някой да ми даде съвет искам на собствена глава да си пусна изследвания тъй като АГ не ме посъветва в тази насока тотално се обърках какво да пусна виждам, че има пакети като се бях насочила за майчин дом  FVL R506Q, FII 20210G-A, PAI 4G/5G, MTHFR C677T за 100 лв, видях и,че в Токуда има  като се обадих да питам какво включва казаха ми мутациите като ми ги изрецитираха. но не успях да ги запиша 5 на бр, са фактор V и II  ,MTHFR C677T и каза PAI май това е по - добрата комбинация ? Моля за коментар.
В токуда им трябват 5 дни в майчин дом 10 дни защо има такава разлика предполагам само определен ден се работят  ?
Благодаря!
Здравей, аз си пусках в Токуда преди 2 седмици. За 130 лв. пакетът включва :Фактор V Leiden PCR,           
MTHFR C677T  А1298С, G20210A и PAI-1. Излязаха бързо и имаше обяснение отдолу, на което аз лично не разбрах много и няма връзка с генетик.
А след това правили консултация да ти разчетат изследванията ? Просто не мога да къде да ги пускам и какво да пускам.

# 413
Здравейте на всички,имам един въпрос и се надявам да съм уцелила темата и да помогнете с мнение.Имам записан час за доц.Конова,но преди време ходих в Севлиево за изследвания на NKKклетки, тромбофилия при д-р Светла Гечева.Не се срещнахме лично ,но останах с добро впечатление от тази докторка,винаги ми отговаряше по телефона,ако не можеше да отговори в момента ме търсеше по-късно.Наясно съм с отзивите за доц.Конова,просто се чудя дали и д-р Гечева е добър вариант.

# 414
  • В една слънчева къща...
Здравейте! Току-що ми изпратиха резултатите от МД и за щастие съм нормален генотип по 4-те изследвани фактора. Знам, че има още доста фактори, които могат да се изследват допълнително, но все пак малко ми поолекна... По телефона ми казаха, че и антифосфолипидните са добри. Сега ще гоня причината за високите ТАТ и МАТ, които се откриха при мен...

# 415
  • София
tany3dj, браво на теб!

nevvenna, доколкото виждам д-р Гечева работи (или е работила) с доц. Конова: линк.

# 416
tany3dj, браво на теб!

nevvenna, доколкото виждам д-р Гечева работи (или е работила) с доц. Конова: линк.

Вече видях това и затова се зачудих дали и тя не е добър вариант.

# 417
Здравейте и от мен! Simple SmileСледя темата със интерес и реших да се запиша и аз:)
Аз първото си бебче го изгубих тогава незнаех,че имам тромбофилия и във 4месец приключи бременоста.След 6месеца отидох при АГ и тя ме прати във София при Доц.Русев.
Заключението е:Повишена НК активност.Повишени ТЛА.Хетерозигот по мутален ален на F V Leiden.Хомозигот по мутален ален на PAI.Вит Д=27,8 (норма)ВитВ 12 =206 (трябва малко да се вдигне)
Това е накратко.Въпроса ми е следния.
Имам една вена разширена на левия крак и днес ме наболява за пръв път.Мислите ли,че това може да е тромб?Как да разбера?

# 418
Не е изключено, но само съдов хирург може да каже. Стискам палци  bouquet

# 419
Извинявам се,но съм леко шашната Simple Smile
А какви изследвания трябва да си пусна за да св разбере дали е тромб?Аз със една мутация ли съм или със две?

Общи условия

Активация на акаунт