Боледуване на децата ни - тема 52

• 45 010
  • 748
  •   2
Отговори
# 720
А, Дани.....не трябва с 200, трябва в лек тръс, заради конците  Naughty Grinning

# 721
Това с варицелата е супер безотговорно. А ако има и някоя бременна на площадката?
Така наскоро шефката си доведе болното внуче в офиса, защото "нищо му нямало", само ангина, но пък било жизнено. Много й се ядосах, добре че беше за малко. И точно защото нищо му нямало , и тя , и сина бяха после на антибиотик с ангина.
А нашия като беше с варицела ме караха да си пускам тест, за да не им пренеса на колегите, понеже не вярваха че съм карала.....

# 722
  • Варна
А нашия като беше с варицела ме караха да си пускам тест, за да не им пренеса на колегите, понеже не вярваха че съм карала.....
Е, такава дивотия още не бях чувала Crazy Ми да те пуснат в болнични като не ти вярват, за сметка на фирмата Laughing Сериозно, толкова много хора ли не са я карали тая пуста варицела? Доскоро мислех, че поне 99,5% от възрастните са я карали, а май са доста далеч от този процент...

# 723
Ами и в лабораторията се учудиха, казаха че не са чували такова нещо. Ами 4 човека от 8 не бяха карали. Щели за месец да затворят фирмата. То ако не бях карала щяха месец да ме карат да работя от вкъщи, заявиха ми го в прав текст. Какви ли не глупости чух, как съм щяла да им пренеса на тях, после те на децата си...много , много ме ядосаха.
За всички щяло да важи, а след месец ми идват всички болни.Не че и обикновен вирус за един, няма да се окаже сериозна инфекция за други....
Както и да е, всичко да минава леко, то е ясно че болести ще има винаги.

# 724
Мисля,че ако ти беше болна,тогава могат да имат претенции....че ходиш болна на работа. Но така косвено не..ти си здрава и имаш право да си на работа.

# 725
Да, затова и искаха теста, който показа,че  съм карала. не че при нисък имунитет не може да изкараш пак вируса.

# 726
  • shumen
Деси,такова чудо не бях чувала.Ами ако не си я карала какво щяха да те пуснат в болнични ли?
Тете,да,не трябва с 200 заради конците,ама като чух варицела,а и цялото опъпчено горкото и тая баба го помъкнала на площадката и онова взе да се вре при моето и аз го подбрах и дим да ни няма.

# 727
Не Дани, да си работя от вкъщи искаха.

# 728
dessi *, аз разбирам колегите ти. Щеше да е добре с всички контактни да се процедира така. Изобщо не може да се сравни варицелата със сезонните вируси. Дори от гледна точка на работодателя - с грип ще са максимум 10 дни болничен, с варицела - поне 3 седмици. Да не говорим като срине имунитета после колко боледувания се натрупват. Почти няма шанс да те повтори варицела при нисък имунитет, тогава обикновено се появява херпес зостер, който е много по-малко заразен. Не че минава леко - може да те влачи с месеци - но поне почти няма шанс да заразиш коегите.

# 729
Ох, като чуя ей така за деца, които трябва да са под карантина, а не я спазват...направо полудявам  #Crazy Като бях бременна, голямо треперене беше, че синчето беше контактен с дете с варицела в детски център, а аз според майка ми не съм карала. Добре, че не прихвана тогава. Миналия месец пак беше контактен с братовчед си(който уж като бебе беше диагностициран с варицела, но явно погрешно). А не беше ходил на градина с месеци, че да изчакаме вълната да премине Crazy Ама и този път се разминахме за мое щастие Simple Smile
Обаче по-миналата седмица го пуснах на градина вече. Ходи 4дни и се върна със сополи, които чак сега попреминават ooooh! Малката и тя цъфна 1-2дни след него, като при нея за да не е скучно, беше с температура и в почивен ден...и нейните минават...Мъжът се размина само с 1-2дни дразнещо гърло, ама взе да смуче „вълшебни” по неговите думи хапчета за гърло...Аз обаче цъфнах и вързах отвсякъде последна - температура, червено гърло, после сополи и кашлица. И се мъча тука с един Стодал, че кърмя още. То може и затова да карам най-тежко от всички вируса де Thinking
Иии споделих си мъката след 4те дни градина Joy

А някой по-назад питаше за сироп с алое. Някъде бях чела, че алоето не се препоръчва за вътрешна употреба за малки деца.

# 730
Палитре, сутринта и Кунчев каза то тв-то, че при болно гърло сутрин е добре да се изпива сок от лимон, смесен със сода. Не че открива топлата вода, но пробвай, ако не си пробвала - може и гаргара с някое от гореизброеното-я със сода, я с лимонов сок, я с двете смесено... Grinning

# 731
  • shumen
Палитре,оправяйте се скоро.То май колкото и да ги пазим все някъде има по някои безотговорен и ще лепнат нещо.

# 732
Ще го пробвам това със содата и лимона. То реално гърлото не ме боли вече де, на етап кашлица съм  Mr. Green

# 733
  • shumen
Палитре,за кашлица съм пробвала мед с канела.При мен лично действа.

# 734
При моето дете гърлената кашлица,се увеличи, въпреки всички мерки, които взех. Нощем е ужас. Повдигнала съм дюшека, спи на две възглавници и пак се буди от кашлица. Довечера ще я водя на лекар.

Общи условия

Активация на акаунт