Боледуване на децата ни - тема 52

• 45 050
  • 748
  •   1
Отговори
# 105
  • shumen
Хайде и ние сме болни официално от днеска след цели 3 пълни месеца на градина.Сутринта баща ми го завел на градина и вечерта си го взех ужасно кашлящ освен запушения нос.Понеже педи днеска е до обяд и го заведох в спешния и докторката там каза,че е с леко зачервено гърло и ни изписа АБ Азатрил,Синекод и близалки за гърло.Т няма,но АБ го изписа явно,за да се презастрахова,но и аз го купих и дадох,защото сега са три почивни дни и ме е страх да не се влоши без него,вместо да стане по-добре.На своя глава му направих и една инхалация с физ.разтвор и сега спи спокойно,да видим докога.На всичкото отгоре и утре сме платили една екскурзия до Бургас и направо се чудя какво да правя с него,ако кашля така.
Фифолина,радвам се,че е добре детенце.Те и при нас така действат в спешния.
Фер,дано е минала леко ваксината при малката.
Аш,ама си и ти.Ще вреш здравото дете при болното.

# 106
Fifolina, добре се е посъвзело детенце  Hug Диета бих препоръчала поне седмица, а ако има как да го държиш къщи и повече. Много мразя ентеровирусите - обикновено минават за ден-два, а после не можеш да се съвземеш със седмици.

danaeka, морският въздух може много добре да му се отрази, но пътуването, особено ако е с климатик - едва ли.

# 107
  • shumen
Фифолина,с автобус ще е пътуването и се надявам да нямаме проблем.

# 108
Здравейте,
Ние сме си ту със запушен нос, ту не. Ту има сополи, ту не, но вече се опитвам да не се вглеждам. Може и на алергична основа да е пак, давам само ксизал за сега.
Знам че темата не е тук за това, но не мога да намеря в нета майстор за детски велосипеди(гумата спада, предполагам трябва да се смени). Трябва ми някой в района на Дружба, или Младост. Имате ли познат ?

# 109
След 7 седмици всякакви цветове хрема, носът на моето най-сетне започна да пресъхва, дано минава най-сетне  Flutter Сега друг проблем - боли я корем, сочи около пъпа, давам пробиотици и Еспумизан, но вече 5-ти ден няма ефект. Казва, че се търпи, но я боляло постоянно. Ходихме на спешен к-т, лекарката ми се скара, че я водя, не изглеждала болна, а после пипа, пипа, и каза херния  Shocked Каза да давам Но-шпа и ни отпрати...

# 110
Силве...заведи я на детски хирург. Едва ли е това,но все пак.
Моят вчера каза,че го боли в слабините отляво...на сгъвката към крака. Дано да е от скачането и дивянето преди това...че и аз за херния си помислих...

# 111
  • shumen
Силве,заведи я на хирург както е казала Тета.Според мен едва ли е това,но за всеки случай за твое успокоение.
Тете,дано е от скачане и дивяне при Вас болката.
Ние вчера и днеска сме по-добре.Понамаля кашлицата и гърлото казва,че не го боли толкова.Вчера пътувахме без проблем.В автобуса беше топло,но на морето подухваше един морски бриз.

# 112
Как се диагностицира херния, дали знаете? Рентген, ехограф, не трябва ли някакво образно изследване? Обадих се да запиша час за детски хирург, има свободен час след 3 седмици   Rolling Eyes

# 113
С палпиране не става ли?
Отивам да търся..
Силве,тая патка да не се е объркала? Сега боли ли го още детето?

# 114
Тете, боли я, но не е умърлушена, играе, хапва. Четох, че хернията се вижда в изправено положение, също че боли силно, когато детето скача трупешката. Карах я да скача, не я боли при тръскането. Видимо нищо не изпъква по коремчето, а е доста слаба.

# 115
Четох и аз за подутина. В Пирогов не може ли да я заведеш да я видят..в детска хирургия. Или при Бранков в Токуда..

# 116
В Пирогов дежурната в детска хирургия ни постави "диагнозата". В Токуда записах час, явно там е много натоварено и трябва да чакаме. Ако е спешно и болките станат нетърпими, ни казаха да се върнем в Пирогов.

# 117
Д-р Георгиев е добър. Той оперира племеника навремето.
А иначе проф. Бранков спомена,че май месец ще отсъства. Може да му пишеш в темата "д-р Оги отново е при вас" и да се разберете да ви погледне. Не вярвам да откаже,стига да е на работа.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=726933;topicrefid=19

ето я темата, по принцип не отказва преглед.

Последна редакция: нд, 30 апр 2017, 12:49 от teta75

# 118
Тете, благодаря  Hug

# 119
  • СОФИЯ
В Пирогов дежурната в детска хирургия ни постави "диагнозата". В Токуда записах час, явно там е много натоварено и трябва да чакаме. Ако е спешно и болките станат нетърпими, ни казаха да се върнем в Пирогов.
това са двете опции,нас от окръжна ни изпратиха в Пирогов ,защото само там имало детски коремен хирург.след това я водих в Токуда,но при нея отхвърлиха херния и апендицит още в окръжна болница.казаха ми,че ако болката продължава повече от 15 минути без да спира,да я водя в пирогов.

Общи условия

Активация на акаунт