Боледуване на децата ни - тема 52

• 45 040
  • 748
  •   1
Отговори
# 645
Обадили са се на майка Х да си вземе детето. На мен не. Това ме дразни ...

# 646
То и в нашата по-скоро биха се обадили на мен, отколкото на някоя от тези, които не си ги прибират по карантини или работещите. Но едва ли. Единствен вариант е да видя бележка, а обикновено сме от последните към 8:30 и има шанс, защото тогава минава сестрата, а до 8:15 е срокът да звънят тези с болните.

# 647
Хора, такова мазало е...гледат те в очите и те лъжат. Заместничката на сестрата беше там, каза че на 19.05. е разбрала. Като я попитах защо бележката е сложена едва вчера, запя друга песен и почна да се оправдава. Казах й, че с нея не говоря, разговорям с госпожата, защото нея виждам всяка сутрин и от нея очаквам информация. Госпожата нищо не знаеля, завалийката, ама нищичко не била чула Whistling
Обясних й, че аз друго съм разбрала и я попитах защо децата са вземани на обяд вчера...понеже майката била бременна, се обадили на нея. А на мен защо не са се обадили...не знаела тя, да съм питала долу директорката. Не знаела, друг път...казах й, че грам не вярвам на думите й. Ама аз вас виждам всеки ден, й казвам, от вас очаквам информация, абе.....не ми се разказва, че се ядосвам отново...както и да е, рекнах си и всичко. Ще й депозирам писмено заявление, че желая да ми се обаждат веднага, след като се лепне известие за заразно заболяване...щото тя, и това, видиш ли, след три години, не била знаела...че го пазя и му треперя, нали...абе чиста като сълза... Tired

Няма оправия, държавата ни е скапана, разграден двор....

В месеца съм имало право само на три дена по семейни причини. Казах на директорката, че не го спирам по семейни причини, а поради скарлатина в групата-до края на карантината. Да си ги извинява или не както прецени..

# 648
8 годишно бяха при нас по семейни. Без значение как са разпределени. За карантина не би трябвало да ти ги броят, но твоето е контактно и трябва да си ходи в контактна група, няма и вариант да го пратят при неконтатните  Confused

# 649
  • shumen
Тете,те всички такива гледат те в очите и те лъжат.Не знаела тя,айде холам,някой друг да лъже.
А за гледането и аз викам ще иска,де ще иде.А сега още спи и го чакам да стане да го оправям и да го водя у кръстницата му,а той и намерение няма да става.
Хоупче,благодаря.Добре е юнака и вече иска да беснее.

# 650
Тет, дано не е хванал. В нашата градина по едно време идваха от Хеи и пускаха тест на всички. Имаше едно дете от групата, за което знам, че излезе носител.

Моята кашля от няколко дни, но само от време на време. Чудя се какво да й давам. Вторник задължително трябва да е на училище и се притеснявам да не вдигне т дотогава. Започнах бета глюкан и билкови таблетки за смучене. За сироп още не е сякаш.

# 651
  • shumen
Дъждец,дано не вдигне Т точно тогава.

# 652
8 годишно бяха при нас по семейни. Без значение как са разпределени. За карантина не би трябвало да ти ги броят, но твоето е контактно и трябва да си ходи в контактна група, няма и вариант да го пратят при неконтатните  Confused

10 годишно, но според разпоредбите на социалните-три за месеца.

Абе все си мисля, че като е карантина, няма логика да е задължително посещението, но в БГ всичко е възможно. Явно без лъжлива бележка няма да стане...както процедирахме и по време на грипната епидемия ooooh!

Да, контактно се води...абе много се изкушавам да пусна 4 дена за месеца, да видя как ще ме пратят на социалните...и как ще ми спрат за един месец великите 37 лева... Mr. Green

Дъждец....стискам палци да удържиге фронта.. Praynig

# 653
  • На брега на реката
Не разбирам цялата тази паника и това подскачане. Или ще се разболееш, или няма да се разболееш, средно положение няма. Не можем да опазим от всичко децата, не можем да ги затворим в някакво стерилно помещение.  С личното обаждане какво пък ще се промени, при условие, че детето ти вече е било в контакт със заразеното дете. а и ако тръгнат да звънят на всички родители...личи си, че не знаеш какво е положението в детските градини и че колкото и да се стараят, няма как да получиш на 100% доволно лично отношение. То е и нездравословно! Ще се оправдае разбира се, как няма да се оправдава, ако насреща й има майка, която само изисква и не се поставя хипотетично и на тяхното място. Не го казвам с лошо, просто всичките тия агресивни думи, които изчетох изключително много ме подразниха.
Цитат
Тете,те всички такива гледат те в очите и те лъжат.Не знаела тя,айде холам,някой друг да лъже.

Пък това просто няма да го коментирам.  ooooh!
Мерете си приказките, бе хора. Като не ви изнася в градината, сменете я, пишете жалба, оплакване...ама с кудкудякане в бг мама и да се надъхвате една друга - кел файда?

# 654
До кого да пишем бе, Фер....като всички са навързани като свински черва? И като го преместя, няма ли пак да е при чужди хора? за това сме на това дередже, напълно си заслужаваме и държавицата, и дереджето... Tired

Не подскачам, че ще се разболее...това е божа работа. Като се разболее, ще се лекуваме. Подскачам, защото да, искам лично отношение поради усложненията при детето ми. И какво предлагаш...да им го оставя там и да вдигне Т посред деня, да направи гърч и да ги поставя в ситуация, която едва ли искат да изпитат? Лично е, разбира се, че е лично... всичко свързано със здравето на детето ми , е моя работа и държа да ме информират..както са намерили време и начин да се обадят на Пенка и Ганка, така ще намерят време да се обадят и на мен, а не избирателно Stop

И не си запозната с нещата, да казваш че само изисквам. Колко пъти съм участвала в тържества по тяхна молба, носила съм проекти, когато другите родителите не са си мърдали пръста и още и още...давала съм много, не са само изискванията ми. И то е само едно и е свързано със здравето на детето ми.

Благодаря ти за определението "кудкудякане".. Tired

Да сте живи и здрави ...

# 655
Fervor, не повече от две-три майки сме в група, които си спират децата по някакви причини ако има болни - не е толкова сложно да ни звъннат. Както в случая на Тет са се обадили на бременната. Не можем да ги опазим от всичко, но от някои неща - да, ако са ни информирали. Аз бих спряла моето по обективни причини и също нямаше да ми е весело да стои още ден контактно. Изобщо не се заблуждавам, че всички майки на контактни с болни извън ДГ са в неведение - повечето си знаят и си ги пращат на градина без изобщо да предупредят, на тях ме е още повече яд.

# 656
  • На брега на реката
Не знам дали осъзнаваш каква значителна част от децата в детската градина са с някакъв индивидуален и специфичен проблем. И как работата на тия хора се е превърнала в нещо далеч от педагогическото възпитание и отглеждане на деца. И друго ще ти кажа - докато продължаваме с бълването на жлъч в бг мама и разсъждаваме със "свинските черва", точно нищо няма да се получи. Недволна си - жалваш се, писмено, с жалба, със сериозен и твърд разговор, а не на майак-оплаквачка, днес ще си ти, утре ще е друг родител и будната съвест няма да си отиде в миналото. В момента си афектирана лично и ти е трудно да погледнеш и другата страна, едва ли целта им е била да се разболее твоето дете или друго със сериозен проблем. Сетили са се за бременната, сигнализирали са й. Но я си представи да си притиснат в ъгъла, да си допуснал сериозен пропуск с детското здраве и насреща ти майка, която държи. Не ги оправдавам, но няма по-човешко от това, да допуснеш пропуск, било то животозастрашаващ....просто работата им не е никак, ама никак лека! Опитай се да намериш общ език с тия хора, все пак 4 години детето ти ще е сред тях, но с подскачане как те лъжа, нищо добро не следва. Казвам ти го добронамерено, предния ми пост също е такъв, не съм имала за цел да обиждам или да соча с пръст, но реакциите бяха пресилени и на ръба на паниката.
Датура, болното дете нали е извадено от групата? Дали ще има/има други бъдещо-хипотетично-предразболяващо се, е невъзможно някой да каже.

# 657
За да е спокойна Фер ще изразя становище с половин уста, че да-нормативно вероятно нямам право на претенции Peace С половин уста, защото иначе излиза, че сме безгласна буква и едно овчо стадо...а не ми се иска да е така.

Разочарованието ми е лично от госпожата, тъй като й вярвах и й имах доверие. Чувствам се предадена и огорчена просто. Споделих, защото ми тежеше и гук се чувствам сред сродни души..
На 40 години едва ли има време тепърва да се променям, явно такава ще си остана... нито хората отсреща ще се променят..

Фер, не те разбирам.

Ще те помоля, както аз не те питам защо водиш децата си всяка година в Трявна, така и ти да не определяш кое е добре за моето дете Peace

# 658
Аз също не разбирам, как хората имат незумно негативно отношение към персонала. И в същото време си водят децата. Само да вметна в училище не ти слагат даже и бележка.

Дъждец аз бих заложила на осцилококциум.

# 659
Аз не искам да поемам такъв риск - ако ме информират, че има заболяване, подлежащо на карантина, ще го спра докато приключи, а и малко след това. В ДГ ги разбирам и рядко мрънкам, ясно ми е как са нещата и не съм очаквала нещо различно, когато записах детето. Когато ми дойде в повече, споделих и тук, че детето приключва в края на месеца и от септември ще е полудневна в училище, единствено съжалявам, че не го направих още миналата година. Оплаквания, жалби и камери не са нещо, което мисля, че ще има ефект. bouquet

Общи условия

Активация на акаунт