Отговори
# 105
А сигурно ли е, че с тази диета кандидата ще умре ? Уф, ако помогне направо ще умра от радост.

Преписвам
"Кандида са често срещани в тялото микроорганизми (гъбички). Те са част от нормалната микрофлора на всеки човек (гърлото, устната кухина, храносмилателната система, урогениталната система). Съществува научен спор по отношение на тях - някои автори отричат заболяванията, причинени от кандида, но други смятат, че тя е в основата на множество инфекции.
Когато са в нормални граници кандида са необходими за поддържането на киселинността в организма.  Когато, обаче,  количеството им надвиши определени стойности, се наблюдават радица патологични изменения. Нарастването на кандида може да е причинено от:
- отслабване на имунната система, стрес, хранителен недостиг или продължително заболяване
- честа употреба на антибиотици, стероиди, орални контрацептиви или хормонално-заместителна терапия, диета, богата на захари и др.

Нарастването на кандида може да се превърне в болестно състояние и един от факторите за увеличаване пропускливостта на чревната стена. Ако не се вземат мерки, състоянието се влошава.
СИМПТОМИТЕ НА КАНДИДА
- Силно желание за захари и сладки храни
- умора
- Болки в мускулите
- Необяснимо покачване на телглото и трудно понижаване
- Липса на концентрация
- Храносмилателни проблеми, стомашни спазми, гадене, излишни газове
- Главоболие
- Депресия, сприхавост, раздразнителност
- Нервни и хормонални проблеми
- Отслабване на имунната система и предразположеност към инфекции
- Кожни заболявания
- Цистит и инфекция на пикочния мехур
- Чувствителност към химикали (Петролни масла, цигарен дим, бои)
- Разстройство или запек

Лечението на кандидата е с диета. Ако е в червения списък при изследването - кофти, трябва още изследвания. При мен е в жълтия.

Тъй като кандида е гъбичка, тя се храни със захар... И следват забранените храни за кандида.

Е, това е, надявам се да съм полезна някому.

# 106
Много благодаря Simple Smile Само това с плодовете ще е голям зор. Аз май имам 90% от симптомите Cry Ще се почва диета, няма как.

# 107
Много благодаря Simple Smile Само това с плодовете ще е голям зор. Аз май имам 90% от симптомите Cry Ще се почва диета, няма как.

Те симптомите са толкова много, че всеки може да открие по нещо...
5 седмици е достатъчно, при мен за всеки случай препоръчаха 8.
Бях забравила да добавя в списъка на разрешените храни и ЯДКИ. А това е важно.

# 108
А ти кква кръвна група си? И през тези 8 седмици ще ядеш ли храни от червения списък?

# 109
Кръвната ми група е В, отрицателен резус фактор. От забранените ми храни в червения списък в диетата за морене на кандидата само рибата е разрешена. Но мисля да си я спестя, и без това рядко ям риба. Всъщност, единствената риба, която по-често ям, е тон, а тя ми е в зеления списък. Уф, сега обмислям как да меся питки със сода от пълнозърнесто брашно. Някой да знае къде се продава подобно брашно?

# 110
Пълнозърнесто брашно има в Пикадили.Желая  ти успех с диетата, дръж ни  информирани:-)
Прочетох ти поста и съм очудена,че няма общо с храненето по  кръвна група.Явно това изследване е много по-прецизно, а и е индивидуално. Стискам палци усилията ти да бъдат възнаградени.

Последна редакция: вт, 30 май 2006, 01:15 от eve-nadine

# 111
Лелеее, съчуватвам ти Confused АЗ без кафе и мляко, не мога да живея Rolling Eyes

ПОжелавам ти успех, дано се справиШ, и реШиШ проблема. Grinning

# 112
И аз не си го представям много-много, но черният чай е разрешен и мисля да пробвам да се дрогирам с него. Явно не кофеинът, а самите кафеени зърна влияят зле при мен.
Ами... кво да се прави, това е положението!

# 113
Сега по-спокойна и уверена ли си отпреди теста или си мислиш,че когато нищо не знаеше ти беше по-добре?

# 114
Сега по-спокойна и уверена ли си отпреди теста или си мислиш,че когато нищо не знаеше ти беше по-добре?

О, определено се чувствам по-добре. Мисля, че наистина е важно за мен да знам кое ми вреди. А и четейки симптомите на кандидата - имам някои от тях и бих искала да се отърва от нея. И се чувствам амбицирана - да се справя с ограниченията, както и обнадеждена - поне знам какво трябва да правя и то почива на някаква научна основа плюс индивидуално изследване.

# 115
Много се радвам , още веднъж-успех ти желая!

# 116
Желая ти успех и скоро да ни се похвалиш с резултати.
Кафето завинаги ли трябва го спреш или след като изчезне бактерията и свалиш килограмите може пак да пийваш?

# 117
  • Mediterraneo
Мале, аз и заради това не бих си направила подобно изследване   Stop. Червени списъци, оранжеви списъци. Не е за мен тази работа. Нищо не може да ме накара да не консумирам мляко или плодове. Ама хич. А не знам какво трябва да стане, за да се убедя в полезността на цялата тази работа  newsm12.
Но щом вече се чувстваш ОК, радвам се за теб. Дано имаш сили да се справиш  Peace

# 118
  • Има много детски смях.
Много воля, инат и търпение ти пожелавам. Да умориш кандидата бързо- бързо, да почнеш да се храниш по разрешените храни и скоро да се похвалиш с впечатляващи резултати Hug

# 119
Браво на теб за решителността!
Пълнозърнесто брашно можеш да намериш почти във всички магазини. Ако искаш на ЛС мога да ти пусна рецепта за содена питка с пълнозърнесто брашно и всякакви вариации без мая.
Бая зор ще видиш, но съм убедена, че ще се справиш. Обикновено човек като се набута със солидна сума, после му е прекрасен стимул да не нарушава диетата Mr. Green
Ще ми е интересно, ако споделяш периодично резултатите Flutter Аз едва ли ще имам възможност да си направя подобно изследване, но пък всякакви такива неща са ми много интересни.

Общи условия

Активация на акаунт