Липса на интимност и обич в семейството

• 29 709
  • 325
  •   1
Отговори
# 165
Съгласна съм а с Диманчо и с анонимен. Но хората около мен без деца на около 40 г. Са страшни киселяци. Все им казвам, че нямат никакви проблеми и ангажименти, обаче свободния човек, не оценява почивката като претоварения. Както и сития  не оценява храната, като гладният.
В брака трябва компромиси, а и не бива жената да е перфекционист. Мъж перфекционист не съм виждала. Те се щадят обикновено.

# 166
  • над кукувичето гнездо
Съжалявам, че ще трябва да го напиша този пост ама не се сдържах.
Скрит текст:
Като чета какво са писали някой от вас разбирам защо много мъже не искат да се женят и да правят деца. Ами кой нормален би искал? И защо би го искал? Мъжът си живее живота както иска, в един момент се влюбва в една жена, обичат се и решават, че искат да са до живот заедно. Мъжът е щастлив, намерил е една от малкото в днешно време жени, които са истински /той така си мисли/ и решават, че е време за дете. Бум! Господ им дал плодовитост и жената хванала. Супер! Тогава обаче почва трудното. Да, жената ражда, променя се, изживява голяма метаморфоза и т.н., но използването на "бушуват ми хормоните" за мачкане на мъжа, хленчене и манипулации е толкова долно, че нямам думи. Ок, мъжът преглъща 9-те месеца на киселата си жена, все пак тя носи в себе си най- ценното. Ражда се детето и тогава мъжът вече става 100% в 9-та глуха. Жената е извършила чудото на чудесата, нещо, което никой друг на тази планета не го е правил преди нея, родила е бебе! Уау, всички трябва да са в захлас пред геройството на тази жена! Неземно! Тогава мъжа да забрави за любов, разбиране, секс, уважение и общуване. Той трябва само да е там, когато мамата има нужда, да прави всичко безропотно и да не иска нищо от нея, защото тя е съсипана от гледането на едно дете... все пак никой преди нея не е гледал деца, че и по повече от едно. Мъжът се превръща в една изтривалка, той вече не е мъж, жена му го кастрира. Вече е никой за жена си. Не, благодаря, аз това за себе си не го искам. Хубаво е, че има и жени, които разсъждават по по-различен начин, но масата се приема като някакви мъченици, които след като са родили, света трябва да се върти около тях.

Дами, не е голямо геройство, че сте родили и отглеждате деца, сори. Не казвам, че е лесно, напротив, едно дете има нужда от грижа и внимание от двамата родители, ама хайде да не се превъзнасяме чак толкова...
Амче на жената защо й е да размножава осеменителя и да седи у дома да бърше сополанковци, лишавайки се от нормален социален живот, работа, спорт, хоби, развлечения, партита, флиртове и каквото още се сетите, за да е отгледано отрочето и нахранено добичето, дето само мрънка, че не може спокойно да изгледа един филм след тежкия работен ден и се мисли за богоизбран, понеже е основният източник на финанси за такаописанатаидилия? М? За кво й е на нея? Голямата, изморена, гладна, неуважена и незадоволена любов, която се оглежда за нещо свежоизглеждащо, че крокодила с окапаната фланелка дома нещо пак се зъби... Не благодаря! Ще си намеря някой, който ме разбира, включва се в домашните задължения и е достатъчно търпелив, като ме види чорлава и уморена в десет вечерта да седна сред всички разпилени играчки, да ми донесе ябълка или да ми налее едно за релакс. И, да, хормоните бошуват, дори си нямаш представа какво е самата жена да го търпи. Не се случва за сефте на нея, няма и последната да е. Ама то за това се искат двама, на единия като му се подпали интегралната схема, другият да го подкрепи, да даде опора и баланс, а не да си свирка по ергенски/момински. Никога няма да проумеете какво е да бременееш, раждаш и отглеждаш дете 24/7 и че е нелепо да се сравнява с ходене на работа. Stuck Out Tongue
И от мен да знаеш - не е лесно да пееш „дзън, дзън, ганке ле”, докато куфееш с глава, люлеейки с левия си крак шезлонг с кисело бебе вътре, в отчаяни опити да измиеш чиниите от снощи през това време и наблюдавайки манджата да не загори...

# 167
Едно съм разбрала аз...
Някои момченца  никога няма да имат топки да станат  истински мъже, цял живот ще мишкуват и мизеруват.
Да си Мъж не е лесно, признавам.И единици мъже го могат.
Другите са поплювковци, дето все другите, респективно жените, са им криви.

# 168
isa_pisa, точно това имах предвид, като писах, че подходът е много важен. Peace
Не на всяка жена "призванието" й е само да ражда, отглежда, пере, мие, чисти и готви единствено само тя в семейството си. А и вечер и да се "отзовава" подобаващо, за да е доволно Милото.

# 169
Доста често даже не е и основният източник на финанси, но пък очакването добичето да е добре напоено, нахранено и издоено си е по подразбиране. Laughing

Damiancho1991, търсете ги, вие, мъжете, тези криви разбирания за играта на взаймодействие между половете в семейния модел и средата. Интересно ми е, баща ти какви задължения имаше у дома?

# 170
Когато видите жена, на която призванието и е да мие и чисти елате ми я покажете. Няма такава жена. Всички го правим от немай къде.  Някои това работят, за да им плащат - пак от немай къде.
В съвременния свят вече все повече жени и мъже се отказват от брак и деца именно за да си спестят този битовизъм, който разискваме тук.

# 171
Има едно предаване по БТВ - "Смени жената". Та там видях различни семейни модели.
В едно скорошно предаване гледах модел, при който мъжът единствено работи и носи доход. Жената е домакиня и майка на 2 деца и разбира се любовница на мъжа си. Готви и сервира на милото в подходящо облекло, за да му е приятно, има и секс облекло, пак за да му е приятно.
Това, което видях в неговите обноски и отношение към жената, лично аз не бих изтърпяла и един ден, колкото и да ме "обича", колкото и пари да вади, колкото и `готин` да е, и перфектен любовник.
Начинът, по който третираше жената ме отврати тотално. Неговата дума бе "закон" за всичко, и не подлежеше на коментар.
Но тя си бе супер доволна. Хора всякакви.

http://www.btv.bg/video/shows/smeni-jenata/video/alyona-i-valeri … te-si-domove.html

Последна редакция: сб, 29 апр 2017, 17:13 от happy@girl

# 172
Мда, както и очаквах. Докато имате мислене, че сте на война с мъжете си, все ще сте криви. Като /ако/ се научите да гледате в една посока с "добичето", тогава ще има щастие в семейството. И кое е по-трудно, работата или детегледането, е относително нещо и зависи от много фактори. Недейте да изпростявате нещата толкова.
Това, че сте избрали смотани мъже, които с нищо не ви помагат си е ваш проблем. Той си е бил и преди брака и децата толкова смотан. Не е станал след това такъв. Вие от друга страна ставате точно обратното на това, което сте били - внимателни, суетни, нежни, влюбени и т.н. 

П.с.
Някой от вас са очевидни мъжомразки. Недейте така, много е грозно дори и за другите жени.

Последна редакция: сб, 29 апр 2017, 17:08 от bubanka

# 173
  • над кукувичето гнездо
Каква война, какви 5 лева?!  Rolling Eyes
То стигне ли се до война, по-добре който от където.
Пак ще си го повторя, че за всичко се искат двама. Peace

# 174
Когато видите жена, на която призванието и е да мие и чисти елате ми я покажете. Няма такава жена. Всички го правим от немай къде.  Някои това работят, за да им плащат - пак от немай къде.
В съвременния свят вече все повече жени и мъже се отказват от брак и деца именно за да си спестят този битовизъм, който разискваме тук.

На мен призванието ми е да рисувам акварели и да свиря на пиано, предавайки култура на децата си, ама ще трябва още да поработим. Но може и да се получи, най-сладкото нещо е да си тоя тип майка, дето се занимава само с културата, не толкова с бахура...

# 175
Дами, не е голямо геройство, че сте родили и отглеждате деца, сори. Не казвам, че е лесно, напротив, едно дете има нужда от грижа и внимание от двамата родители, ама хайде да не се превъзнасяме чак толкова...

Не, не е голямо геройство, мъничко и ежедневно геройство е. И нещата се натрупват- в крайна сметка само ти липсва мъжката примадона, която да започне да изисква погледи, влюбеност...без да прояви емпатия и да види, че да, наистина силите са свършили.

Днес едното дете е невъзможно, има кофти ден. Може един такъв ден да ти стопи лагерите.

# 176
Не мога да се съглася с Damiancho1991.

За протокола - не съм мъжемразка и мъжът ми не е смотан.

Истината е, че след появата на едно дете ситуацията в семейството доста се променя. Невъзможно е човек да предвиди в каква посока е възможно да завият нещата. Наяве излизат качества, поведение и действия, които е невъзможно да бъдат предвидени. И това няма нищо с общо с "такива сте си ги избирали мъжете".

Голяма част от браковете се  разпадат точно поради тази причина. Не защото се води война или двойката не гледа в една посока, а защото стилът на живот се променя на 180 градуса, необходимо е мноооого адаптивност, разбиране и търпение. Огромен процент от мъжете им се иска, след появата на детето животът да продължи по същия начин, както е бил до този момент. Не осъзнават "вододелът", който се формира и промяната, която настъпва в една жена.

# 177
Само загледах част от епизода на Размяна на съпруги...малей, има жени много да търпят. С оня мачо с анцуга...как го е изтърпяла хубавата рускиня.

# 178
Готова съм да се обзаложа, че Damiancho1991 няма деца.
Или ако има - със сигурност не ги е гледал сам и едно денонощие.

Сега го прочетох, че деца няма. Имам въпрос - как може да коментираш материя от която си нямаш понятие?

# 179
Е как да има, като тая порода като него се издават пред жените, че искат да са бейове, като се задомят...трудно ще излъже някоя. Даже и уфатните съпруги и домакини не обичат бейове.

Общи условия

Активация на акаунт