Липса на интимност и обич в семейството

• 29 239
  • 325
  •   1
Отговори
# 285

Колкото и да съм асексуална,ако си обичам партньора,ще правя секс заради него!
Нали не говорим,че жената не иска да спи с мъжа си,а че по принцип не обича да прави секс.
Обаче пък си обича мъжа,значи все може да се "прежали" от време на време,не за друго,ми за да вижда партньора си щастлив.
Щото аз като не ям месо,обаче съм избрала да живея с всеядно същество,не само, че пазарувам месо,ами и го готвя.За него.
Нищо,че аз не ям..
Отношенията/брака,винаги включват и секса,пък който кво ще да си вика..

Да, бе, секс с отвращение си е живо изнасилване.
Що за мазохизъм е това, не ми е ясно!?

И що за отношение към жената като средство за създаване кеф на мъжа?
В съседната тема, се съсипахте да оплювате жената, която питаше дали да си потърси навън секса, който ѝ липсва вкъщи- че ако го обичала мъжа си, трябвало да си натиска парцалите.

Айде бе..
Ама не се е отвращавала като и е трябвал заплод,нито пък се отвращава като му яде парите...
Значи,каквото и да си говорим,ако една жена има проблеми и се отвращава от секса,за чии е седнала да прави семейство и защо не е уведомила партньора си,че изпитва отвращение от секса?
Така мъжът е уведомен преди брак/деца,и играта е честна.
В противен случай..Говорим за тотална лъжа и измама ..
А ако имаш предвид,че секса е невъзможен щото жената се отвращава от конкретния мъж,то тогава значи и не го обича.
А аз в своя пост казвам "ако си обичам мъжа,бих правила секс само заради него"..
И то го казах в контекста на твоите думи,че видиш ли,случвало се било да се обичат,ама да няма сексуално привличане...Колкото и да не ми се прави секс,ако обичам човека и държа на него,много ясно,че ще правя секс.

Сега вденА ли?

# 286
Тя /вероятно/ не обича него, а стандарта и начина на живот, който й е осигурил за нея и детето й.
Защо иначе ще `преотстъпва`тялото му на друга жена, но не и него като личност и човек?

# 287
Тя /вероятно/ не обича него, а стандарта и начина на живот, който й е осигурил за нея и детето й.
Защо иначе ще `преотстъпва`тялото му на друга жена, но не и него като личност и човек?
Именно..

# 288
или просто е спряла да го оби4а по някое време през последните 5 години
и вероятно нейната версия е доста по-разли4на от тази на автора
едва ли е такава вещица, каквато я описвате и доизмисляте

# 289
или просто е спряла да го оби4а по някое време през последните 5 години
и вероятно нейната версия е доста по-разли4на от тази на автора
едва ли е такава вещица, каквато я описвате и доизмисляте
Ее, чак вещица.....   Laughing
Просто е една отегчена, самовлюбена, инертна жена, без капка емпатия към мъжа си.
Не е нито първата, нито ще е последната....
Виждайки такъв тип "семейство" обаче, винаги се питам защо другия седи и търпи...ясно, в първите месеци/години още е малко изненадан, идва му неочаквано, не може да повярва, че и на него му се случва....Но да търпиш години, не една, а години да те възприемат като част от мебелите у дома, ей това никога няма да го разбера.
На човек му е заложено да се възприема за нещо повече от дърво/скрин/закачалка.Защо тогава той с години "изтрива" себе си, за да се влачи и да се моли като просяк за капка внимание?Не дори за обич, за любов, а за обикновено внимание?Което хората проявяват дори към непознати, но егоистично лишават близките си от такова?

# 290
Може..
Ама интерпретациите и хипотезите са на базата на инфото подадено от автора.
Сега,ако той попийва и побийва,пък не е споделил,то няма как и да знаем,нали?
Много е възможно да има причина за отчуждаването..
Но в такъв случай единственото разумно нещо е,хладнокръвен разговор и да се види,тая каруца(на всяка се случва да заседне) ще потегли ли най-накрая или всеки да си лови пътя пешком..
Щото тва 5 години без никаква близост не е никакво семейство,а съжителство с кофти съквартирант..

# 291
  • Sofia

Ехеее, тука половината бракове в България ги прати директно у рякътъ. Laughing

# 292

Шшшт..тихо ся..
ССФ се омъжва само и единствено по любов!

# 293
  • София
От емоционална неинтелигентност.

Имам познато  подобно дисфункционално семейство. Тя е с пълна хистеректомия от 17 г., и оттогава, по нейни думи, не са правили секс. На него пък, откак са женени - някакви си 45 години - никога не му е пукало какво се случва вкъщи или кой как се чувства. Сега всеки си излиза когато си иска, ходи където си иска, само се прибира да яде, спи, гледа телевизор и да го изперат (на последното не държи особено). Никаква комуникация. Класическа комбинация от традиционен патриархат с емоционална неинтелигентност.

# 294

Laughing Да, ама тия половина бракове не пращат мъжа си любовница да си търси.

# 295
90% съм убедена, 4е съпругата е казала на автора кога и с какво си е "скъсил кле4ката"
дали той е 4ул и пожелал да разбере, е друг въпрос

# 296
90% съм убедена, 4е съпругата е казала на автора кога и с какво си е "скъсил кле4ката"
дали той е 4ул и пожелал да разбере, е друг въпрос

Вероятно. Ама въпросът и да е пожелал да разбере и да е разбрал, госпожата дали иска шанс да му даде. Май не.

# 297
след известно дълго време шансовете секват, което е съвсем нормално

# 298
Може..
Ама интерпретациите и хипотезите са на базата на инфото подадено от автора.
Сега,ако той попийва и побийва,пък не е споделил,то няма как и да знаем,нали?
Много е възможно да има причина за отчуждаването..
Но в такъв случай единственото разумно нещо е,хладнокръвен разговор и да се види,тая каруца(на всяка се случва да заседне) ще потегли ли най-накрая или всеки да си лови пътя пешком..
Щото тва 5 години без никаква близост не е никакво семейство,а съжителство с кофти съквартирант..

Да, то всичко е възможно.
Но автора звучи и пише като разумен и интелигентен човек.Ако пиеше и биеше, най-вероятно щеше да е съвсем наясно защо жена му бяга от него като дявол от тамян.И пак най-вероятно, тема просто нямаше да има.
С което не искам да кажа, че той е идеален, а жена му лошата...аз винаги съм твърдяла, че за разпада на една връзка вина винаги имат и двамата.Кой по-вече, кой по-малко, но вината е взаимна.
Останах с впечатлението, че автора не се има за самото съвършенство, но не разбира защо жена му е изстинала така към него.Пита и получава уклончиви, неясни отговори.
Дори да не е съвсем наясно той къде жена му вижда проблем, тя не може ли точно и ясно ду го "светне" къде се е бъгнал и с кое не е съгласна/от какво точно не е доволна?
Освен това нейните думи :"Това е само период, ще мине от само себе си!" са знак (за мен), че няма някакъв огромен проблем като алкохол/бой/хазарт или друго, невъзможно за разрешаване.
Затова и извода ми, че тя не го обича, а и никога не го е обичала, просто е искала да има семейство и дете най-вече.Сега ги е получила и това й стига.

# 299
Ако искаше да му даде шанс, да му е казала че такъв има и къде греши, къде е проблема. А не да го праща при любовница.
Явно тотално и е безразличен. Ние тука `гадаем`.

Общи условия

Активация на акаунт