Въпроси до зъболекарите от форума! - 2

• 140 501
  • 1 362
  •   2
Отговори
# 720
  • София
didka pitka,благодаря ! Hug
И аз минах през няколко други докато се докаже категорично,че не са си свършили работата добре,но случва се за съжаление.
Важното е да се намери изход и да запазя зъбите си.
Пожелавам го искрено на всички в подобна ситуация!
Здравето е най-важно,но доста често е въпрос на пари и то на не малко пари,за да получиш качествено лечение.Така се оказва.

# 721
  • оттам, откъдето започва България
От сърце ти желая: Дай Боже да успееш да си ги запазиш! Истинските зъби не са заменяеми с нищо, пък даже и било най-красиви и скъпи зъби (било то импланти или протези).
Успех и късмет в лечението!

# 722
  • София
А някой има ли мнение за др.Мирена Дойчинова,която също е ендодонтист и то май  също доста добър?
Тя ми беше препоръчана от неин колега наред с имената на др.Кафелов,др.Петков,Др.Йовчев.
Мисля си дали цените при нея не са една идея по-ниски. newsm78
При останалите двама май са сходни с тези на др.Кафелов.

# 723
  • София
А някой има ли мнение за др.Мирена Дойчинова,която също е ендодонтист и то май  също доста добър?
Тя ми беше препоръчана от неин колега наред с имената на др.Кафелов,др.Петков,Др.Йовчев.
Мисля си дали цените при нея не са една идея по-ниски. newsm78
При останалите двама май са сходни с тези на др.Кафелов.
Цените им са сходни,и двамата са много добри ендодонтисти.Ако има разлика в цената,то ще е рамките на 50-80 лева.Имайте впредвид,че при тези специалисти,ходят пациенти със зъби,които са в ужасно състояние,и които други стоматолози не могат да спасят.Аз съм стоматолог и съм ходил на лекции ,водени от доктор Кафелов...ии искам да ви кажа...че зъбите,които той показа,че е излекувал...бяха такива..че два такива зъба да имаш на ден,и денят вече не е добър;д(разбира се в кръга на шегата,за тези специалнисти,това е интересно)Нормално е ,като могат да правят неща,които 90 процента от другите не могат,цените им да са високи.

# 724
  • София
Благодаря ви!
Аз не знам дали зъбите ми са чак толкова зле,но вероятно да, щом са умъртвени и имат незапълнени докрай канали(видимо от снимката)и грануломи.
Др.Кафелов ми вдъхна доверие и не мисля,че би ме подвел с мнението си.
Попитах го дали трябва да се прелекуват тези зъби и той отговори:
"Според мен,да!Рано или късно ще се наложи."

# 725
  • Варна
Често при ортодонтско лечение се налага екстракцията на кучешките зъби.Няма нищо притеснително във възтановителния период.

При ортодонтски проблеми, има случаи про които се налага вадене на зъби, но почти никога това не са кучешките.

# 726
Хора, на 5.09 ми вадиха горен ляв мъдрец, с локална упойка, не е било шито след това. Просто го извади с клещите или не знам и аз с какво (не гледах).
Кървяло е само в деня на ваденето, и спазих процедурата да не ям и пия 2ч, и да не жабуря.
Жабурих чак на 6.09  - смрадлика и поняога вода със сандрин.

Днес продължава да си ме боли и не мога да си отварям устата нормално, храненето е кошмар. Вторник ще се видя с доки за лазер, така каза.

Аз се притеснявам обаче да не би от много жабурене предишните дни да съм махнала "тапата" на раната.. Защо така ме боли... Защо продължава. Хайде, ще пия обезболяващо, ама отварянето на устата много ме притеснява, тия дни заминавам на почивка и как ще се храня там не зная Sad

Благодаря много за отговорите, предварително.

пс. Горният ляв мъдрец поне от снимката не изглеждаше да е крайно зле, леко настрани, растеше накриво, но пък не беше хоризонтален...

# 727
Чудя се нормален ли следния подход. Откриха ми възпаление под един корен по последен долен кътник, който от години ме понаболваше, махна нерва, запълни с лекарство и след седмица ме викна уж да запълни каналите и пломбира. Но и казах, че все още усещам лека болка в зъба. Тя пак го чисти нещо, но каза че няма възпаление, щото не миришело на бактерии, и нямало нужда да ми слага лекарство. Снимка НЕ направи, само по миризма се ориентира. Изчисти пак наналите, каза на асистентката да ги натъпче с гол памук и замина. Да съм дошла след 5 дни и да се надявам да не чувствам зъба за да може да го довърши. Памукът обаче падна още на др ден и в момента дупката зее в целия си блясък. При всяко влизане на храна вътре започват адски болки. Едва изтърпявам да се нахраня, понякога даже спирам по средата и бързам да изчистя дупката, да си измия зъбите и да се изжабуркам с хлорхексидин. След тази процедура лека полека до 2-3 часа болката отшумява (не съвсем, но се търпи поне). И така ще карам докато дойде часа за преглед. Въпросите ми са 2: 1. Защо ме боли умъртвен и чистен 2 пъти зъб? 2. Нормално ли е, въпреки че ме боли зъба тя да не ми сложи лекарство, защото не и миришело на възпаление. Защо тогава ме боли, ако няма възпаление? Тя каза че следващия път като ида, ако продължавам да го усещам ще го извади защото явно не може да се излекува. Ама как да се излекува като тя не го лекува. Очаква, че като го остави отворен той сам ще се излекува ли? Нормални ли са тези практики?

# 728
Върви на второ мнение при друг.

# 729
  • София
Много неприятна ситуация.За съжаление тук повечето сме били в такава и все повече се убеждавам,че за да се избегне е нужно да се ходи при ендодонтист.

# 730
Нищо не е нормално. Да ви имам заболекарите... ooooh!

# 731
  • оттам, откъдето започва България
Що бе, те всичките са все прехвалени. Или поне аз се старая да ходя при такива и накрая.....

# 732
Имах предвид Skrekkelig, тя нали не е в БГ.

# 733
В повечето случаи просто трябва да се попадне на добър стоматолог. Имах такъв зъб, четири пъти  отварян, четири различни зъболекари му пълниха каналите. Предпоследният ме прати при друг лекар, който работи с микроскоп, но сумата беше баснословна. Най-накрая попаданах на зъболекар, който запълни всички канали докрай и то без микроскоп. И не мога да повярвам че вече не ме боли. Уви, човек трябва бая да пообикаля и да си препати докато попадне на добър зъболекар.

# 734
Сменила съм поне 5 зъболекаря - всичките в околията съм обиколила. При тази ходи мъжа ми и свекървата и я похвалиха. Значи тоя зъб няколко преди нея го снимаха и гледаха и казаха че не знаят що ме боли. Тази направи 2 снимки в последните 2 месеца, ама снимките не обхващаха какво се случва под самия корен. А над него всичко изглежда нормално. Беше отчупено малко парче от коронката и тя беше убедена че там е проблемът. Направи го веднъж - болеше ме. После пак - пак ме болеше, но ако не ям твърдо на него не ми пречеше. Така изкарах повече от месец ама понеже напоследък дигнах температура и реших да видя дали не е от тоя зъб. И хоп - на 3та снимка чак видя под корена какво се случва и реши да го лекува. Ама и тук се усра. Вече си мисля, че проблемът е в мен - просто си нямам късмет със зъби. Иначе уверена и аха да и повярва човек. Хем чета по нета че се лекува с лекарство докато се излекува и пак и се връзвам - викам си Сигурно знае кво прави. Личи си че е с датско стоматологическо образование - гола вода са горките. Па знам ли я - може нарочно да не го лекува за да се наложи да го извадя и се надява после да и поръчам имплант, който струва 4 пъти повече от кореновото лечение, което уж се опита да проведе.

Общи условия

Активация на акаунт