Въпроси до зъболекарите от форума! - 2

• 140 506
  • 1 362
  •   1
Отговори
# 735
Аз не бих се съгласила да ми извадят зъб, освен ако не е абсолютно наложително. Мислила съм за инпланти, но като гледам имат доста кратък живот. Като падне какво правим ?

# 736
Хора седя при зъболекарката и отказвам да си тръгна защото умирам от болка в зъба който тя преди час натъпка с памук и затвори с надежда болката да отшуми. И въпреки че взех конска доза обезболяващо не помага а още повече боли. Тя е отчаяна и не разбира защо ме боли. Каза че ако болкоуспокояващото не помогне ще ми извади зъба. Търкалям се по пода от болка и чакам да свърши с др пациент и да ми извади зъба

# 737
А защо продължаваш да ходиш при нея? Отиди на консултация при друг лекар, очевидно твоята зъболекарка не е в състояние да ти помогне

# 738
Отложих до утре ваденето - изплаших се. До тогава съм на морфин. Не мога да се примиря да махна зъб, който преди да почнат да го работят ми създаваше много малко поносими проблеми, с които можех спокойно да си живея. Прилагам снимката ако случайно се намери някой вещ по темата и може да открие къде е проблемът и защо ме боли. Става дума за десния с кривите корени. Почти не ме боли като зее дупка, но влезе ли храна става ад. Или ако ми запълнят дупката с памук примерно направо се не трае. Зъбарката предполага че има невидима цепнатина и от нея ме боли при натиск и запълване с нещо, защото инфекция иначе  виждала.

Ако имам късмет до утре рано сутринта някой да излезе с гениална преценка на проблема и да ми спаси зъба ще бъда много щастлива. Иначе утре в 9.30 има голяма вероятност да го екстрахират безвъзвратно

Последна редакция: пн, 09 сеп 2019, 19:24 от Skrekkelig

# 739
И аз имам въпрос - при вадене на горен ляв мъдрец без операция (клещи, длето и т.н.) нормално ли  е 5-ти ден да не се усеща подобрение, боли си все така, не мога да си отварям устата все още Sad

Не беше ретиниран. Нямам изписани АБ. Не знам каква е практиката. Аз ли съм недоверчива или стоматоложката не е била компетентна Sad

# 740
Абе, Skrekkelig, не съм стоматолог, ама като гледам, и като ти чета описанията, си имаш пулпит, като стой та гледай, не просто "дълбока дупка". Как така памуци? Какви са тия "доктори"?!
Много ясно, че като има допир от хладно и топло, какво остава храна, нерва реагира веднага, че той е открит, гол, няма емайл и дентин да го пазят.
Другото, не си представям човек да живее с нездрав зъб и да е ок, ако не го понаболява, нали коментирам последния ти пост.

Левият имплант ли е, какво е, че ми мяза на изкуствено, назъбеното?

Ако Искаш Невяврвай, нормално е, някои и по повече усещат болки. Разберете, че това е организъм и при всеки различно всичко действа. Вярно, ако всичко е направено по учебник, трябва да има намаляване на симптоми и постепенно излекуване, и адаптация на организма.

Ще продължавам да повтарям - подобрявайте диетата, не яжте боклуци и не пушете, това ще доведе до нормализиране на минералния баланс, важен за устойчивостта на зъбите и достатъчно вещества в слюнката, за да реминерализира емайла, оттам - здрави зъби.
Като пасти и води за усти използвайте такива с Medical Hydroxyapatite, дъвки с Xylitol и калциев фосфат.

Последна редакция: пн, 09 сеп 2019, 21:32 от FragranceFanatic

# 741
Да, опитвам се да съм "позитивна", но аз не наблюдавам нито постепенно намаляване на болката, нито постепенно излекуване и адаптация.

# 742
Какъв пулпит на умъртвен зъб? Къде е тая пулпа която е възпалена според теб...нали е извадена при умъртвяването...
Пишеш наизуст глупости и ти...

# 743
Може, не съм чел предните коментари. Просто гледам дупка безумна.

# 744
Аз пък се чудя какъв е тоя морфин? Rolling Eyes Мислех, че за терминално болни го дават...

# 745
Аз бих си направила труда да обиколя поне двсма лекари за второ мнение. Дори сега има отворени денонощни кабинети. А по темата за мъдреците, на мен ми извадиха мъдрец, прораснал, т. е не са ми рязали венеца, умъртвен и пак боля зверски 10 дена. Явно е нормално.

# 746
Тя не е в БГ, няма нашите опции.

Мен ме е болял зъб, след кореново лечение, много добро, от самата травма на обработката. Минава постепенно, но не е силна болката.

# 747
Не е истина и не се замисляме какъв стрес за организма е ваденето на нервите, то като се тръгне още от бургиите и изпилването на здравия емайл, за да се стигне до нерва, или дори да не е пулпит, пак се изземва здрав емайл, макар и по-малко, в сравнение с преди с амалгамите. Горките зъби. Пожелавам на никой никога да не се налага повече Simple Smile.

# 748
Какво да се замисляме, да не си ги вадя сама тези нерви? Човек трябва да ходи при компетентни доктори и да си учи децата да ходят при такива, наравно с това да си почиства зъбите адекватно!

# 749
Трябва ми помощ.Синът ми е на 5 години и от 3 седмици има гнойна торбичка отгоре над кучешкият зъб.Отидохме на стоматолог и 5зъб (който е с пломба) реагира на почукване.Отвори го,но не съм сигурна,че го проби(защото Ники се мяташе като риба макар да няма болка).Разкъса торбичката и оставихме зъбчето отворено.След седмица сложи временна пломба и торбичката се наду отново,че излезе и още една.Аз махнах пломбата и сега е отворен...промивам със спринцовка.Зъболекаря каза,че трябва да се вади....еми не съм съгласна.Препоръчайте ми някой в Карлово или Пловдив,че това се проточи много
Проблемът се разреши.Отидохме при Д-р Апостолова в Карлово.Изключително внимателна и с невероятно отношение към детето.Проми каналите и сложи формалин резорцин.След 3-4 часа торбичките(бяха 2) се прибраха и мястото се успокои.Днес ще ходим да махне лекарството и може би да постави временна пломба.
П.П само за протокола преди това ходихме 4 пъти в КиК Лазердент в Пловдив...ииии нищо не свърши доктора(иначе приятен,млад,часна клиника с лазер...всичко супер-без най-важното Sad

Общи условия

Активация на акаунт