Въпроси до зъболекарите от форума! - 2

• 140 369
  • 1 362
  •   1
Отговори
# 975
Какво значи " ако е специалист"? Другите, които не взимат по 1000 лв какви са, дюнерджии ли? Някои " специалисти" просто прекаляват с цените, безумно е. В момента правя точно кореново лечение и до момента ми струва под 200 лв, утре ще ми слага пломбата. Винаги побеснявам като отида при нов зъболекар и започне да ми говори назидателно как трябва да се ходи на зъболекар, защото било безотговорно. А аз не съм спирала, ходя постоянно, но всеки нов решава, че нищо по зъбите ми не е направено както трябва. После започва едно смятане, едно чудо и удрят тотал от хиляди, все едно хората ги печатат вкъщи. И като кажеш, че ще помислиш, те гледат все едно ти казват " Не те е срам, да не искаш да се погрижиш за зъбите си!“.
Сега съм си намерила един зъболекар, който е завършил скоро, но е супер внимателен и старателен и все още се държи като лекар, а не като търговец.

# 976
Специалист означава, че лекарят е специализирал точно за лечение на корени и има необходима апаратура за това. Отношението и търгашеството нямат нищо общо в случая!

# 977
Съгласен съм с Lady.
Стоматологията е скъпа, особено модерните технологии и колкото зъба, мястото е "влошено".
"Свободно" ценообразуване иначе има, "кожодери", също, меркантилни, правещи "нарочно" от кариес, пулпит.

# 978
Скрит текст:
Ами ще ви кажа.Отивам вчера при неспециалист (който иска повече информация на лични за кое лице става въпрос в София).Чакам я 45 минути да свърши телефонните си разговори и да изчисти след пациента. Търспелив чоек съм по принцип, а и съм на зор.Гледа ми снимката, стара била, при положение, че я правих преди 3 седмици (няма проблем ще направя нова).После се оказва,че не можела да извади счупен инструмент в зъба ми оставен от предишният специалист, след това ми казва, че ще започне да слага корона на  един зъб ама не е ясно колко ще струва цялото лечение, може да е 500, може и повече. Не знаела и нищо не било ясно.Платих и 30 лева за незнанието, които тя с радост си ги взе и дотук. Ходих и при едно младо момче в спешен кабинет. Много изпълнително момче, вижда се, че със старание работи, но си личи, че няма опит и стигнах до по-скъпите специалисти, защото при него изходът е само един вадене на зъби.Повечето хора не могат да ис лкеуват зъбите и ги вадят и разбираемо при тези цени, които се искат.

Последна редакция: чт, 12 мар 2020, 09:46 от malinkap

# 979
Счупен инструмент от канал е почти мисията невъзможна. Една позната асистентка от стоматологичния факултет видя такъв в зъб, който подготвяше за корона и директно ми каза, че това няма вадене. Може би зависи къде точно се намира парчето.

# 980
Засега го видяха, че имало счупен инструмент, ама да видим дали ще се стигне до вадене. Казаха ми ,че го гледали с микроскоп.

# 981
Вади се инструмент с микроскоп от специалист. Предполагам, че не винаги е възможно, но за целта се ходи при ендодонт, гледа, пробва и се поизнася. Моят зъболекар си игра доста време, но успя, значи все пак не е изобщо мисия невъзможна!

# 982
Когато ми направиха снимка на зъба, който сега лекувам, друг зъболекар посъветва моя да не се мъчи да го лекува, бил за вадене. Просто случайно беше в кабинета да вземе нещо и погледна снимката. Обсъдихме с моя лекар и той каза, че решението си е мое, но лично той винаги предпочита първо да пробва да го запази, а не веднага да вади. Може би защото има  интереси точно в ендодонтското лечение. Аз лично не харесвам зъболекари, които веднага решават да вадят като видят по-сложен случай.

Вади се инструмент с микроскоп от специалист. Предполагам, че не винаги е възможно, но за целта се ходи при ендодонт, гледа, пробва и се поизнася. Моят зъболекар си игра доста време, но успя, значи все пак не е изобщо мисия невъзможна!
Казах " почти ". Явно има значение къде точно се намира инструментът. Не съм специалист все пак и разчитам на мнението на такива. Знам единствено, че е много трудно и пипкаво, ако е възможно, малко часовникарска работа е.

# 983
На мен днес за лекуване и пълнене на канали (3 броя) ми казаха цена от 600 лв. Тотално са изтрещели.
В кой град е това? На мен ми взеха 340 само за един зъб.

# 984
Ами и тук е на един зъб,просто е с три канала Simple Smile

# 985
Скрит текст:
Какво значи " ако е специалист"? Другите, които не взимат по 1000 лв какви са, дюнерджии ли? Някои " специалисти" просто прекаляват с цените, безумно е. В момента правя точно кореново лечение и до момента ми струва под 200 лв, утре ще ми слага пломбата. Винаги побеснявам като отида при нов зъболекар и започне да ми говори назидателно как трябва да се ходи на зъболекар, защото било безотговорно. А аз не съм спирала, ходя постоянно, но всеки нов решава, че нищо по зъбите ми не е направено както трябва. После започва едно смятане, едно чудо и удрят тотал от хиляди, все едно хората ги печатат вкъщи. И като кажеш, че ще помислиш, те гледат все едно ти казват " Не те е срам, да не искаш да се погрижиш за зъбите си!“.
Сега съм си намерила един зъболекар, който е завършил скоро, но е супер внимателен и старателен и все още се държи като лекар, а не като търговец.
И мен това ме дразни всеки път. Като отида при нов зъболекар за една услуга например сега ходих за имплант и се почва - леле кой ти е правил зъбите, тука имаш джоб, тука ще почне да ти загнива и ще ти трябва да го вадим. И после като се консултирах с ортодонта ми (след вече свалени брекети) и той казва че докато нямам оплаквания и ма снимките не си личи нужда от лечение, то по-добре да не го пипам. Всичко е за пари, уви.

# 986
Така се вързах на акъла на една есента, че предна пломба изглеждала ужасно и било наложително да се смени. Да, пломбата изглеждаше ужасно, но не ми създаваше проблеми. Смених я, беше перфектна точно седмица и се оцвети, освен това постоянно ми се отлепя и се вкарах в страшно премеждие. Сега питах зъболекаря защо имам предни пломби на по 10 години и не са мръднали, а тази е направо кафеникава. Отговорът беше, че не е полирана достатъчно и затова се оцветява. Тази пломбичка ми струваше 90 лв. и то през здравна каса.

# 987
Малко естетичен въпрос :
Мога ли да се подложа на избелване на зъбите предвид че имам фасета на преден зъб?
Ще се получи ли неестествен сив цвят На самия зъб в такъв случай  ?

# 988
  • Варна
Малко естетичен въпрос :
Мога ли да се подложа на избелване на зъбите предвид че имам фасета на преден зъб?
Ще се получи ли неестествен сив цвят На самия зъб в такъв случай  ?
Където има изкуствен материал няма да се повлияе и ще си остане същия цвят, а естествените зъби ще се избелят.

# 989
Здравейте, моя син е на 1 и 6м, забелязвам че има две бели петънца в края на двата горни резци. Падал е и се беше ударил точно там, също пие минерална вода или трапеза. Ако спра ли да му давам минерална вода и трапеза,дали ще изчезнат, ако е предозиране на флуор ? Мия му зъбите с детска паста без флуор

Общи условия

Активация на акаунт