ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 34

• 36 106
  • 756
  •   1
Отговори
# 120
Ето го http://sockshare.net/watch/RGbORDdY-tuberculosis-the-white-death.html
Също така във форума не намерих и нито един линк към the truth about vaccines ( https://go.thetruthaboutvaccines.com/?a_bid=62acb2d5&a_aid=5 … tMCFUJAGwodw1QL5Q ). И двете документални поредици не са едностранчиви, а показват и двете страни на монетата. ТБ филмът дори не е с насоченост към ваксините, а показва еволюцията на болестта и лечението и.

Последна редакция: пн, 01 май 2017, 11:16 от Анонимен

# 121
  • София
NiaV, сигурно си се запознала вече с противопоказанията за поставяне на ваксини. Комисиите се ръководят от нормативните актове, но не пречи да опиташ. Ние с мъжа ми и двамата сме получавали сериозни реакции към ваксини, аз не съм ваксинирана след 13-месечна възраст, а той е с Множествена склероза, неговата майка пък е с Хашимото /и двете са автоимунни заболявания/. Педиатърът и дума не даде да се издума за отлагане или освобождаване от ваксини, каза, че ще даваме противоалергични. И понеже детето направи реакция към най-безобидната - Хепатит Б на 1 месец, реших, че няма да играя с предразположената й към автоимунни заболявания имунна система и сама си я освободих. Не беше лесно, но я докарахме до училище. Има полудневни занимания в различни занимални към Двореца на децата, читалища, а и други /частни/ форми, ако не минете през комисия, съм сигурна, че има начин детето да расте сред връстници и да научава нови неща.

# 122
Всъщност, нищо лично няма в принципния въпрос защо човек, който ваксинира своите деца, прави опити да убеждава другите хора да не ваксинират децата си.

Този принципен въпрос не го ли обсъдихте съвсем подробно в темата за морбили? Това е тема за вредата от ваксините... Представи си, че имам ваксинирано дете, пострадало от ваксини и с това задоволи любопитството си...

hopla, ти ако искаш пиши, не ме впечатляваш нито с присъствието си, нито с отсъствието си... Ще ти обърна внимание, когато най-подробно изгледаш филмите, за които написах за да е честно всеки да обърне внимание на нещата, които другият намира за важни... Имаш нужната информация в първия пост, като приключиш с нея може да се върнеш да обсъдим друга такава, която все още липсва там...
Не съм участвала в темата за морбили, така че нямам отговор на въпроса. Не е любопитство, а принципно положение. Още повече, от участието ти в други теми зная, че ти нямаш дете пострадало от ваксини. Ето защо намирам отговора ти за некоректен.

Относно включването на hopla, нямам спомен да са ти поверени модераторски права, за да даваш или не позволение за писане или участие в темата. Доколкото забелязвам, тази тема е определена от самата теб, в качеството на нейн автор, като ДИСКУСИЯ. Надявам се, наясно си, че дискусията предполага наличие на мнения както "за", така и "против", придружени със съответните аргументи. Hopla се включи в дискусията с интелигентно поднесено аргументирано мнение. Вместо да тропаш с краче като тригодишно, би могла да се потрудиш да намериш аргументи, с които да го обориш. Или това те затруднява и остава само тропането с краче?

# 123
  • София
NiaV, благодаря за линковете, разбрах, че The truth about vaccines е много добър филм, ще чакаме и превода му Peace

# 124
  • София
По отношение на БЦЖ - преди няколко години бях публикувала тук едно становище на здравни експерти към ЕК, с аргументи за отпускане на средства за разработване на нова ваксина против туберкулоза, защото старата е неефективна. Вярно, че накрая, когато трябваше да се внася за гласуване текстът вече беше цензуриран от сектата на проваксинаторите, но все пак беше достатъчно да се запознаем и със самия проект.

# 125
Стела, превод надали ще има ако дори не е познат тук, но дано!
Туцка, аз след имунизация на 3 месеца съм правила гърчове и съм била освободена от следващи ваксини. Родителите ми са лекари и чинно са вярвали в невъзможността това да им се случи. Нямам нервите да влизам в спорове с педи и с хора, които не са имали досег с пострадали от ваксини. Не съм върл анти ваксър, прочетох света и се съветвах с 3ма педиатри за вредата срещу ползата в случая. И тримата са съгласни, че фамилната анамнеза играе в случая и предлагат отлагане или поставянето на 1 ваксина и след реакция освобождаването на детето. На мен обаче не ми допада идеята детето ми да получава гърчове нито сега нито по-късно и отказвам. Все ми се обяснява, че ако детето е здраво не би трябвало да има реакция и че шансът да е взела моят ген е по-малък от 50%. Обаче не искам да си играя с шансът детето ми да не е с перфектни гени, а ми се иска да може да посещава детска градина и да общува с връстници. Намерих няколко частни градини, които биха я приели, но има доста време до тогава (днес става на 3 месеца) и съответно съществува възможността невероятната държава, в която живеем да задължи и частните градини да взимат деца само с ваксинации. Иска ми се да е освободена за да не се занимавам с глупости и бумащина, така че търся информация как се освобождават деца, бих пробвала с доводи, пари (глоби-всички накуп, не подкупи) и в краен случай ще предприема стъпки да се преместим в друга държава. Много ще съм благодарна ако ми пратиш имената на частните форми на лични моля Simple Smile

# 126
По отношение на БЦЖ - преди няколко години бях публикувала тук едно становище на здравни експерти към ЕК, с аргументи за отпускане на средства за разработване на нова ваксина против туберкулоза, защото старата е неефективна. Вярно, че накрая, когато трябваше да се внася за гласуване текстът вече беше цензуриран от сектата на проваксинаторите, но все пак беше достатъчно да се запознаем и със самия проект.
А и това поставяне по 100 пъти кому е нужно, като не е научно обосновано никъде. В най-простия инфо портал Wikipedia си пише, че няма показания да се поставя повече от веднъж.

# 127
  • София
И аз съм лекарско дете  Grinning, майка ми направи някакви консултации с имунолози, никой никакви гаранции не може да даде.

Щом днес имате малък рожден ден, то желая ви много здраве и късмет, и весело детство  bouquet

# 128
Благодаря!  bouquet

# 129
Друга процедура, която интелигентните лекари осъзнават, че е  активно вредна за здравето, но която все още отчаяно се защитава от лекарите, е ваксинацията  в детска възраст. Първата книга, която написах по този въпрос (съвместно с Барбара Лоу Фишър), беше DPT: Изстрел в мрака през 1985 г. Барбара Фишър и аз разбрахме, че тези ваксини - по-специално DPT (дифтерит, коклюш, тетанус) ММР (морбили, паротит, рубеола) са далеч по-опасни от предполагаемите. Всъщност, вредата, която нанасят, може да бъде описана само като катастрофална. За да се разбере какво се случва, е препоръчително да се разделят реакциите на краткосрочни (остри) и дългосрочни (хронични).
Открихме следните остри реакции. Първо, има поредица от краткосрочни физически прояви, като подуване на мястото на инжектиране, обрив, треска до 104 или 105 градуса и неспокоен плач от бебето, който може да продължи дори няколко дни. Бебето може да стане синьо и да има затруднено дишане; То може да припадне и да остане в безсъзнание за период от 5 до 10 часа  може да започне определен вид плач, наречен "висок писък" в литературата и който изглежда има енцефалитичен произход. Или може да има конвулсии или гърчове.
Това остро състояние представлява вид енцефалит (наричан още "енцефалопатия" в литературата). Понякога завършва с внезапна смърт. В рамките на няколко часа или ден от ваксинирането бебето бива намерено мъртво в люлката си. Тези смъртни случаи са класифицирани в нашата медицинска статистика като "детска смърт" или "внезапна смърт при новородени с неизвестен произход". Всяка година в Съединените щати има около 9000 случая на SIDS, от които вероятно 6000 са свързани с ваксини.
Разбира се, повечето бебета не умират, но изглежда се възстановяват и може да се окажат нормални за един месец или два. Но след това
Дългосрочните ефекти на ваксината започват да се появяват. Всъщност това са типичните дългосрочни ефекти на енцефалита. Детето, което е имало гърчове, сега има припадъци или епилепсия. Може да има парализа (често едностранна) или церебрална парализа.
Може да има умствена изостаналост или аутизъм. Възможно е да има диабет. По-специално, ваксината срещу коклюшна  оказва влияние върху центровете за производство на инсулин в панкреаса ("островчета на Лангерханс"). Прекаленото стимулиране на тези островчета и тяхното последващо изчерпване може да доведе до диабет или неговата противоположност - хипогликемия (ниска кръвна захар). Може да има "паралити на черепните нерви" от различни видове.
Черепните нерви преминават от гръбначния стълб над черепа към органите на възприятието. Така че бебето изведнъж се оказва сляпо, глух или глупаво. Внезапната смърт на новороденото е вероятно причинена от парализа на друг черепно-нерв (вагусов нерв), който е отговорен за осигуряване на дихателния импулс на белите дробове.

Трябва да се отбележи фактът, че много от тези състояния се смятат за "вродени" (слепота, глухота, неспособност да се говори, умствена изостаналост). Но "вродените" състояния почти никога не се откриват при раждането. Вместо това, когато бебето е на девет месеца или на една година, родителите  осъзнават, че той или тя не вижда, чува или говори, или е умствено изостанал. Тъй като не може да се определи друга причина за тези състояния, лекарят решава, че те са "вродени"Но до този момент бебето ще получи три ваксини DPT и тези ваксини са способни да причинят слепота, глухота И умствена изостаналост
Ние стигнахме до заключението, че ваксината ДТК предизвиква минимум 12 000 случая на тежки неврологични увреждания всяка година
В допълнение към 6000 смъртни случая, диагностицирани като синдром на внезапна смърт при кърмачетата. Неврологичните увреждания включват младежки диабет, така наречената "вродена" слепота, глухота, умствена изостаналост, аутизъм, епилепсия, припадъци, различни видове парализи и парализи и други неврологични разстройства. Конгресът на Съединените щати беше достатъчно впечатлен от "DPT: A Shot in the Dark", който в края на 1986 г. прие Националния закон за компенсиране на ваксинирането, който учредява офис във Вашингтон, за да приема  искове за
Увреждане причинено от ваксинация и, ако жалбата изглежда основателна, да изплати обезщетение на семейството. Тази компенсационна система вече е в действие и е направила няколко стотин обезщетения за общо 80 милиона долара(До 2012 г. общата изплатена сума се е увеличила до 2.7 милиарда щатски долара - Ервин Албър).Още 3000-4000 искове очакват одобрение. Около половината от обезщетенията са за деца, починали в резултат на детска ваксинация. Тези смъртни случаи почти винаги са били класифицирани от лекуващия лекар като "внезапна смърт на новороденото с неизвестен произход". Преди да бъде написана "ДТК: Изстрел в мрака", американските здравни власти винаги са отхвърлиля дори възможността бебето да умре от ваксинация .
Сега, ако 6000 смъртни случая и 12 000 случая на тежко неврологично увреждане може да изглежда голям брой, всякакви биологични
Явления възникват по градиент или спектър, вариращи от "нормалност" до тежки щети. Ако има 12 000 случаи на тежки неврологични увреждания всяка година, трябва да има стотици хиляди случаи на по-леки щети.
Ами тези милиони деца, които попадат някъде между "нормалността" и очевидните неврологични увреждания?
В моята книга "Ваксинация, социално насилие и престъпност" се описват деца и възрастни, които са били увредени
Но не достатъчно тежко, за да бъде институционализирано. Състоянието им се нарича "пост-енцефалитен синдром". Енцефалитът (възпаление на мозъка, независимо дали е от ваксинация или от някаква друга причина) може да варира от тежко до умерено, дори субклинично. Възможно е също да има енцефалит, при който острите симптоми са изключително леки, но все още причиняват много дългосрочни увреждания. "По-малко сериозните" дългосрочни последици наподобяват по-тежките случаи, но са по-леки. Вместо да имат епилепсия или гърчове, децата имат което се нарича "зрението на магии" или "отсъствието на гърчове"
.http://www.vaccinationinformationnetwork.com/vaccination-social- … is-l-coulter-phd/

Последна редакция: пн, 01 май 2017, 16:09 от Z

# 130
Всъщност, нищо лично няма в принципния въпрос защо човек, който ваксинира своите деца, прави опити да убеждава другите хора да не ваксинират децата си.

Този принципен въпрос не го ли обсъдихте съвсем подробно в темата за морбили? Това е тема за вредата от ваксините... Представи си, че имам ваксинирано дете, пострадало от ваксини и с това задоволи любопитството си...

hopla, ти ако искаш пиши, не ме впечатляваш нито с присъствието си, нито с отсъствието си... Ще ти обърна внимание, когато най-подробно изгледаш филмите, за които написах за да е честно всеки да обърне внимание на нещата, които другият намира за важни... Имаш нужната информация в първия пост, като приключиш с нея може да се върнеш да обсъдим друга такава, която все още липсва там...
Не съм участвала в темата за морбили, така че нямам отговор на въпроса. Не е любопитство, а принципно положение. Още повече, от участието ти в други теми зная, че ти нямаш дете пострадало от ваксини. Ето защо намирам отговора ти за некоректен.

Относно включването на hopla, нямам спомен да са ти поверени модераторски права, за да даваш или не позволение за писане или участие в темата. Доколкото забелязвам, тази тема е определена от самата теб, в качеството на нейн автор, като ДИСКУСИЯ. Надявам се, наясно си, че дискусията предполага наличие на мнения както "за", така и "против", придружени със съответните аргументи. Hopla се включи в дискусията с интелигентно поднесено аргументирано мнение. Вместо да тропаш с краче като тригодишно, би могла да се потрудиш да намериш аргументи, с които да го обориш. Или това те затруднява и остава само тропането с краче?

Няма от къде да знаеш имам или нямам увредено от ваксини дете... И в тази връзка бих препоръчала да се взираш повече в твоите и по-малко в чуждите деца...  Peace   А hopla не спирам да се включва в темата, но ако иска да се четат нещата, които пуска, редно е да се запознае с нещата, които ние пускаме или обсъждаме.... Темата не е от вчера в бг-мама (за разлика от hopla), писали сме далеч по-сериозни неща, от постовете на hopla... А като гледам и на теб ти е скучно и се чудиш как точно да се заяждаш, темата не ти е полезна, какво ли правиш всъщност в нея?

# 131
А като гледам и на теб ти е скучно и се чудиш как точно да се заяждаш, темата не ти е полезна, какво ли правиш всъщност в нея?
Не разполагаш с нужната информация, за да прецениш дали ми е скучно и дали извличам полза от темата. Това ме навежда на мисълта, че си склонна към прибързани изводи, без да се интересуваш от фактите, поради което от твоите постове практическа полза нямам. За сметка на това, четейки постовете на други потребители в темата, получавам интересна информация и теми за размисъл. Като казах "размисъл", имам предвид критично мислене, което на теб очевидно ти е непознато. А какво всъщност правя в темата не е твоя работа, поради което въпросът ти е неуместен и не му се полага отговор.

# 132
А като гледам и на теб ти е скучно и се чудиш как точно да се заяждаш, темата не ти е полезна, какво ли правиш всъщност в нея?
Не разполагаш с нужната информация, за да прецениш дали ми е скучно и дали извличам полза от темата. Това ме навежда на мисълта, че си склонна към прибързани изводи, без да се интересуваш от фактите, поради което от твоите постове практическа полза нямам. За сметка на това, четейки постовете на други потребители в темата, получавам интересна информация и теми за размисъл. Като казах "размисъл", имам предвид критично мислене, което на теб очевидно ти е непознато. А какво всъщност правя в темата не е твоя работа, поради което въпросът ти е неуместен и не му се полага отговор.

Я как се засягаш, когато става дума за теб, а мен и моите деца смяташ няма проблем да бъдем обсъждани многократно...  Laughing  Твърдиш аз нямам нужната информация, но ти имаш такава за мен и децата ми и на мен не ми влиза в работата какво всъщност правиш в темата, но на теб ти влиза в работата какво аз правя в темата...   Mr. Green

NiaV, комисиите обикновено не освобождават от ваксини, ако детето не е с наистина сериозни здравословни проблеми или в най-добрия случай освобождават от една или две компоненти (често срещано от коклюшната), другите ги отлагат с по 6 месеца - година и отново трябва да се ходи на комисия....

# 133
Stelt, благодаря, няколко човека сега ми писаха същото на лични. Мисля да пропусна тогава, ще обжалвам и глоби, като няма да ме освободят и не ползвам абсолютно нищо за детето- нито следене на бременност, нито ЗК, нито ДГ, нито един ден училище, а плащам осигуровки като всички мисля хич да не се натягам да им плащам.

# 134
Stelt, благодаря, няколко човека сега ми писаха същото на лични. Мисля да пропусна тогава, ще обжалвам и глоби, като няма да ме освободят и не ползвам абсолютно нищо за детето- нито следене на бременност, нито ЗК, нито ДГ, нито един ден училище, а плащам осигуровки като всички мисля хич да не се натягам да им плащам.

Детето ти е още много мъничко... Дано е живо и здравичко, да не проявява никакви алергии към нищо, а глобите не са толкова много и важни, ще помагаме с обжалването, ако се стигне до там...  Peace

Общи условия

Активация на акаунт