ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 34

• 36 103
  • 756
  •   1
Отговори
# 105
  • София - Рим и обратно
Ама как ще е случайно! Нищо не е случайно! Аз например открих връзка между ваксинирането и пръцкането. Сигурна съм, че след ваксините децата ми пръцкат повече от преди. Айде оборете ме, де!
Hopla, мерси за интелигентното включване, но тук е на почит мистериозният план на илюминатите за затриване на човечеството, възмущаваш вярванията на новите маминки Laughing.

# 106
  • в кукувиче гнездо
 hahaha

# 107
"Интелигентното" включване на hopla го казах с точно три думи - всичко е случайно!  Верно много интелигентно включване, през последните 10 години това не съм го чула/прочела 200 000 пъти...  hahaha Joy   Страничните реакции от ваксини логично се съобщават след ваксиниране, а не преди това (пази боже)... Логично е честото съобщаване на определена странична реакция след каквото и да било лекарствено средство или дори след козметичен продукт и каквото друго се сетите (дори след определена храна) да се свързва с употребата на това средство/продукт... Случва се да се наблюдават и реакции, които до тогава не са описани и не присъстват в КХ на продукта - логично...
От Методичното указание за НРВ: "Ваксиналните реакции могат да бъдат очаквани (такива, които са включени в одобрената кратка характеристика на ваксината) и неочаквани (реакции, които до този момент не са наблюдавани след приложението на съответната ваксина и не са включени в кратката характеристика на ваксината), като всяка една от тях съобразно степента на изява да бъде лека или тежка."
За да се потвърдят или отхвърлят трябва първо да се проучи случая, което в България не се прави... И ще извинявате, но няма логика нормален родител, който описва, че след определена ваксина (най-често съобщават след МПР) детето му е като сменено с друго, абсолютно различно поведение и някой си лекар, който никога не е виждал това дете, прочел е историята му в медиите и твърди, че връзка с ваксината няма... Случайните съвпадения също са предвидени в методичното указание: "Коинцидентна (съвпадаща) реакция - медицинско събитие или реакция, възникнали след ваксинация, но поради друга причина, несвързана с ваксинацията: случайно съвпадение на събитията. Коинцидентните реакции (съвпадащи събития) се случват във времето след имунизацията и могат погрешно да бъдат отнесени към реакциите от ваксинацията. Ако едно и също или подобно събитие е засегнало други, но неваксинирани лица от същата възрастова група, по същото време, то тогава е много вероятно да се касае за коинцидентно събитие."

Черно на бяло пише кога може да се мисли за случайни, съвпадащи събития... Сега като извадите толкова аутистични неваксинирани деца, колкото са съобщилите симптоми от спектъра след ваксина, елате да ми говорите за съвпадения...  Peace

"Кафе с мед", в страницата на ИАЛ имаш възможност да съобщиш откритието си като попълниш специалния формуляр за нежелани лекарствени реакции от немедицински лица...  Peace

А който наистина го интересува има или няма връзка между ваксинирането и съобщените случаи на аутизъм или други състояния от спектъра, в първия пост има достатъчно филми и видеоклипове, в които родители и лекари говорят по въпроса...  Peace 

# 108
  • в кукувиче гнездо
Такива и извадки не могат да се правят, защото броят на ваксинираните е в пъти повече от този на неваксинираните. И слава Богу. Все пак Стелт, ти и твоите деца влизате в групата на ваксинираните. Ммммммммм даааа.. Каквото и да напишеш ти в тази тема просто издиша, защото ти ваксинират децата са.

# 109
Не знам колко трябва да си мозъчно увреден за да виждаш как модераторите трият глупостите ти от определена тема и да продължаваш тъпо и упорито да пишеш същите глупости в същата тема... Какво има или няма как да се направи, ти няма от къде да знаеш, нямаш умствения капацитет за това...

# 110
  • в кукувиче гнездо
Квалификациите ги оставям на теб, добра си, признавам.  Laughing
Можеш да пишеш каквото си искаш и да информираш модераторите. Ти просто не можеш да отговориш на Един елементарен въпрос  - защо пускаш такива теми, след като самата ти ваксинираш?!?!? Вкарваш десетки хора в заблуда. Това е. Спирам с теб, защото наистина стана лично.

# 111
Спирам с теб, защото наистина стана лично.

Най-накрая Whistling

Последна редакция: пн, 01 май 2017, 10:15 от _Ивет_

# 112
Всъщност, нищо лично няма в принципния въпрос защо човек, който ваксинира своите деца, прави опити да убеждава другите хора да не ваксинират децата си.

# 113
stelt77, предполагам като си видял, че съм с тенденция към "вражеския" лагер, не си прочел двете статии в края. Аз няма да се боря с вярата ти (защото тук става въпрос точно за това), но реакцията ти точно е описана в статията на д-р Петров (той е психиатър, не е от СЛМО - световната лекарска мафиотска организация, просто и на тях им викат "доктори".)

Та бях удебелил едно словосъчетание - "Correlation does not imply causation" - прочети за това от чисто математическа гледна точка. Трудно е когато заради невежество правиш грешни изводи, да се влиза в диалог, защото най-честият отговор тогава е "не е вЕрно". Вариантите за грешен извод не са само при вариант на случайно съвпадение, а и когато, например, две неща са предизвикани от една причина.

Пример: установено е със сигурност, че случаите на заспиване с обувка на единия крак са свързани с главоболие (статистически и след съобшаване на голям брой такива връзки от много хора). Оказва се, че пряка връзка между двете все пак НЯМА - просто когато някой е прекалил с алкохола а) лягайки си с една обувка в леглото б) на другия ден го боли главата от махмурлук.

Та много бих се радвал, след като очевидно отделяш много време за четене, да споделиш труд, който доказва връзка между ваксиниране и аутизъм, но не статистически такъв (т.е. N на брой хора съобщили, че децата им рязко изпадат в аутизъм след ваксиниране), ще имаш моите най-искрени благодарности. Но моля, да не е от сайтове с домейни "getcancercure.com", "investmentwatchblog.com", "acivistpost.com" и т.н.

Последно - вариантите са 2:
а) има връзка между ваксиниране и аутизъм
б) няма връзка между ваксиниране и аутизъм
Първото съмнение за б) идва от факта, че има деца с аутизъм без да са ваксинирани, но това няма значение. Но щом е възможно, нека за момент си представим, същото общество без ваксини. 7 милиарда души, във всеки един момент нови и нови ги спохожда аутизъм по някаква причина. Сега пак същото общество, с ваксини. Тези деца, на които им е било писано да са с аутизъм, получават ваксина. Това е впечатляващо събитие (такова което не е като хранене, дишане, случва се инцидентно 1-2 пъти в годината) и е нормално човек да си каже "а ето преди 1 месец сложихме ваксина и виж какво стана". Добре, може да е така, може и да не е. Кое от двете е - сега следва да се докаже ясно и неопровержимо с друг метод (не статистическия). Посочи ми такъв? Засега няма.

Защото със същия успех може да се избере друго инцидентно събитие (например стартиране на посещение в детска градина - 1 път годишно) което също съвпада с диагностицирането на много голям брой от децата с аутизъм, но не защитаваш връзката между двете (а всъщност според мен е много по-вероятна, защото повечето неконспиративни изследвания показват връзката между АУТИЗЪМ и ПРЕЖИВЯН СТРЕС). Даже тук попада и самото ваксиниране като стресов фактор - децата може да са малки, но се ужасяват от разни такива манипулации с игли, нищо чудно при накои да е фатален стрес. Аз, примерно, имам ясен спомен от ваксиниране. За да помня нещо, когато съм бил 1-2-3 годишен все още, значи ми е било доста ужасно.

Кой е по-прав?

Аз повече няма да пиша, защото не ми беше това целта, просто се впечатлих от цитирането на shit-сайтове, на които единствената цел е да печелят от google adsense (стотинки от реклама), в сериозна тема като тази. Подобни действия наистина я принизяват на дискусия за рептили, илюминати и световна конспирация, но води и до злоупотреба с психилогията на човека, защото едно нещо като се повтори 200 пъти и други започват да вярват в него, а това не им помага по никакъв начин, просто стават по-невежи. Но ако им става по-благинко на душата, може пък и да има смисъл. То затова все още има и религии.

Поздрави.

# 114
Всъщност, нищо лично няма в принципния въпрос защо човек, който ваксинира своите деца, прави опити да убеждава другите хора да не ваксинират децата си.

Този принципен въпрос не го ли обсъдихте съвсем подробно в темата за морбили? Това е тема за вредата от ваксините... Представи си, че имам ваксинирано дете, пострадало от ваксини и с това задоволи любопитството си...

hopla, ти ако искаш пиши, не ме впечатляваш нито с присъствието си, нито с отсъствието си... Ще ти обърна внимание, когато най-подробно изгледаш филмите, за които написах за да е честно всеки да обърне внимание на нещата, които другият намира за важни... Имаш нужната информация в първия пост, като приключиш с нея може да се върнеш да обсъдим друга такава, която все още липсва там...

# 115
  • София
Моля,моля,Стелт не вкарва никого в заблуда. Информацията,която тя изнася, я има на още много други места -десетки филми за вредата от ваксините, безкрайно много статии в мрежата, който иска- чете и си прави изводите Peace

# 116
Моля,моля,Стелт не вкарва никого в заблуда. Информацията,която тя изнася, я има на още много други места -десетки филми за вредата от ваксините, безкрайно много статии в мрежата, който иска- чете и си прави изводите Peace

Подкрепям!Не Стелт ми е,,промила,, мозъка.Когато попаднах на тази тема,вече бях решила че повече няма да ваксинирам.

Последна редакция: пн, 01 май 2017, 08:51 от _ivanina_

# 117
  • София - Рим и обратно
Браво на Стелт, ревала е на модератор да изтрие единствените трезви и съдържателни постове в тая налудна тема.

# 118
  • в кукувиче гнездо
Кафе, това няма да промени нещата. Който има мозък в главата ще разбере какъв й е проблемът и ще си направи сам изводите. Лошото е, че има лабилни хора, на които малко им трябва, за да повярват в подобни небивалици.

# 119
Добро утро, може би ще ви е интересен документален филм на светилата в туберкулозата Denver Jewish Hospital и University of Colorado, който гледах вчера, ще се опитам да го намеря в YouTube. Темата беше туберкулозата, резистентните и щамове и ваксината БЦЖ, която била поставяна през 20те години, но поради ниската си ефективност (предпазва едва 20% от ваксинираните) търсят нов път към лекуването и превенцията за ТБ. Споменат бе и фактът, че реимунизация не е научно обоснована, както и че е препоръчителна само за хора намиращи се в зони на резистентна ТБ. Интересно ми е защо в БГ я поставят по няколко пъти и защо използват пробата Манту (също посочена като надеждна в много малко случаи) за база на поставянето и. Събирам информация за комисия, бих искала да освободя дъщеря си от ваксини без да има нужда да се боря с бюрокрацията да държавата ни при всеки прием. Ще съм благодарна за малко информация.

Общи условия

Активация на акаунт