ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 34

• 36 083
  • 756
  •   1
Отговори
# 75
Но защо така с нападки?Попитах сериозно.Излиза,че се прилага двоен стандарт-тук в БГ всички трябвало да се ваксинират, тези,които не го правят са "примати",а в чужбина може да се ходи,дори и да не са ваксинирани срещу всичко...Къде е логиката?
Кой не се ваксинира в чужбина? В Испания, където дълги години съм живяла, дори имат ваксина и срещу варицела! Ние тук не я слагаме примерно. Та не знам за кво точно говориш.
Но в Испания не е задължително да се ваксинираш. Остават този избор на теб като родител индивид да иЗбереш. Ние с какво сме по-долу от испанците? Аз също съм живяла в Испания.
Там всички се ваксинират, има един малък процент, една клика, които не ваксинират. Преди две години е Барселона пламна епидемия от дифтерит. Имаше смъртен случай. Лекарите се бяха видели в чудо, защото не знаеха какво да правят. Десетелития не е имало случаи на дифтерия в Испания и със спиране на ваксинацията от някакви кукувици животът на много деца беше в реална опасност. Искам само да ти кажа, че търсеха антиваксъри те нормалните хора и искаха да ги линчуват. Просто в Испания не са задължителни ваксините, защото населението е доста по- интелигентно. Те това е!
Да, там е демокрация и ценят човека. Там няма да можеш да обиждаш хората както го правиш тук. Могат да те съдят за всеки епитет, с който го наричаш.  Тук е жив комунизъм, на никой не му пука за човека.

# 76
Паника налази родители в Хасково и Димитровград заради слухове от постваксинални усложнения при децата им. Този път не ставало дума за нещо, четено по интернет, а за съседи и приятели, чиито деца са се разболели след имунизация. „Опитът да се откажем от ваксина обаче бе посрещнат със заплаха за глоба, а при декларация от наша страна, че ще си я платим, ни поискаха писмен отказ, заверен при нотариус. Що за глупости?“, казва пред haskovo.net възмутен родител, който е един от опарените от ваксини.Той е категоричен, че няма да позволи повече игли за детето си. Неделина Апостолова е от Димитровград и е съвсем скорошно потърпевша от имунизационния календар. През октомври миналата година едногодишното й детенце се разболява от морбили, точно след поставяне на тривалентната ваксина срещу морбили, паротит и рубеола.

Прочети повече в Blitz.bg: http://www.blitz.bg/obshtestvo/mayka-vaksina-razbolya-deteto-mi- … t_news314808.html

Генетична епидемия от аутизъм. Колко далеч може да стигнете с пропагандата, не ви се удава - никак. Но е чудесно, защото вие всъщнст правите дупката в корабът си още по-голяма.
Съдбата на двегодишно дете от Пловдив трогна хората в социалните мрежи. Започна кампания за набиране на средства за лечението на малкия Филип. Детето изпада будна кома, след като личният лекар му поставя ваксина.

Филип се ражда принудително в седмия месец заради усложнения в бременността на майка му. Малкото човече тежи едва 900 грама. Два месеца лекарите се борят за здравето му и накрая го изписват здраво.

Детето е подложено на контролни наблюдения и за радост расте здраво и жизнено, до момента, в който на 13-месечна възраст личната лекарка му поставя комбинираната ваксина против морбили, паротит и рубеола.На нас ни беше казано, че може да му излязат пъпчици по тялото, да наблюдаваме, това да не се случи, но пък за жалост се случиха по-лоши неща,” казва майката Светла Пенкова. Реакцията идва 15 дни след поставянето на ваксината. „Започна обилно повръщане, неколкократно през десет минути”.

Детето е прието в болница, но въпреки интензивното лечение след няколко дни изпада в кома. „Той сякаш започна да бълнува и се стряскаше от светлината, като се доближим до него, усещаше се, че състоянието му не е в това бистро съзнание,” разказва Светла.

Това състояние в епикризата е описано като вегетативно, но хората го познават като кома. Това е състоянието, в което неговите жизнени функции работят, но мозъкът е изключен и няма съзнание. http://m.btvnovinite.bg/bulgaria/sadbata-na-dvegodishniya-filip- … lnite-mrezhi.html

# 77
На Филип не е трябвало да се поставят ваксини в тази възраст, поне според Наредба 15 за имунизациите... Въпреки че в други държави ваксинират недоносените без да считат коригирана възраст, в България не само че се гледа тази коригирана възраст, ами се отлагат и с по няколко месеца, напр. 2-месечна или 6-месечна коригирана възраст, а това при Филип не е направено... В случая грешката е на лекаря... Проблемът е, че много лекари грешат, а те се смятат за компетентните, родителите са все невежи и неразбиращи... Отива доверчивия родител при лекаря и последния, до колкото знае и разбира от работата си слага или не слага ваксина... А сега родителите на Филип теглят теглото... Дали, ако беше спазена наредба 15 и ваксините бяха слагани както трябва, щеше да се получи същата реакция, няма от къде да знаем... Имаше случаи, споделени в този форум, където на няколкомесечно бебе по погрешка вместо Пентаксим е поставена Приорикс... Също при свръхреакция на Манту деца са обявявани за болни от туберкулоза и лекувани без разрешение на родителите им... През годините на какви ли не умнотии от специалисти се начетохме...

# 78
  • в кукувиче гнездо
http://www.elmundo.es/cataluna/2015/06/27/558e5fb2e2704ea41e8b4576.html
Така - шестгодишно дете умира от дифтерия! Който не знае какво е дифтерия да прочете в интернет. ваксината срещу дифтерия е включена в имунизационния календар на Испания. След изследване на други деца от градината на починалото дете осем от тях се оказват заразени с вируса, но никое от тях не се разболява, заради ваксината, която му е сложена.
Е, какво да си говорим повече?

# 79
  • Русе

Има ли начин да се установи наличие на вирус, освен чрез изследване на наличие на антитела.

# 80

Има ли начин да се установи наличие на вирус, освен чрез изследване на наличие на антитела.

Не!

# 81
  • в кукувиче гнездо
В статията има линк с информация и за колективния имунитет и защо той пази. Ама тук нали не се вярва на лекари!

# 82
В темата ни пишеше една госпожа, преболедувала дифтерия... Копирам нейни постове:
"Както и всички съветски деца съм ваксинирана, това не ми попречи 93 година да се разболея от дифтерит."

"Как преболедува дифтерита специално ти и евентуално, ако имаш наблюдения за други подобни на твоя случай."

"Трудно, с три месечен престой в болницата, със тежки усложнения на сърце.
Отидоха ми на кино гласовите струни, около 3 години говорих като Висоцки.
Имаше деца които напълно си изгубиха говора, доста хора починаха.
Но проблема не беше в невъзможността да се излекува тази болест, а в това да се диагностицира на време.
Аз лежах в къщи с температура и ужасни болки в областа на сърцето, почти не дишаща и ни то една гадина която ме е преглеждала не ме погледна в устата.
Добре че тогава учих в университета и точно този срок учихме малко педиатрия, разглеждахме симптомите на различни болести в това число и дифтерит. Аз сама си поставих диагноза, майка се прибра от работа аз и казах отивай при съседа (той беше завеждаш инфекциозното отделение)  и му кажи че съм болна от дифтерит, след малко лекаря идва с майка и ми се смее, дай казва да те видя големия специалист по инфекциите, след точно 3 мин беше дигнал цялата област на крак. Вероятно до ден днешен разправя за мен, даже в отделението имаха после лаф с  мен дразниха младите специалисти. Че съм била повече знаела от тях. Мен тогава ме спаси това че успях на време да си поставя диагнозата, закараха ме в обласния град и чак след време разбрах че 93-94 година в Украйна както и в много други съветски републики имало е епидемия на дифтерит. Нищо че всички бяхме ваксинирани. Просто това са гладните години на прехода, имуната система от това недохранване вероятно е била отслабнала и затова се е получил такъв брой болни и ваксините не ни помогнаха."

Линкове с информация и цяла статия за колективния имунитет дадох и аз, обаче нали всеки ще си чете само неговите линкове и източници, моите не само не ги признават, а им и пречат...  Laughing

# 83
  • София - Рим и обратно

И кое ти се вижда чудно?Деца с генетични увреждания се освобождават от ваксини по принцип.Жената е постъпила правилно.
Чудно ми е как при първото дете уж ваксината отключила генетичното заболяване, а второто не е ваксинирано и пак с отключено генетично заболяване. Толкова ли не схвана какво съм написала.

Аз пък искам отделни ясли, градини, училища, а ако може и направо градове, за антиваксърите и децата им.

# 84
  • София
http://globalnews.ca/news/3253840/robert-de-niro-robert-f-kenned … m_campaign=buffer
"Робърт Де Ниро и Робърт Кенеди младши предлагат 100 хиляди долара за всеки, който осигури доказателство за безопасността на ваксините"
Дали и те двамата са от "приматите" Thinking

# 85
  • в кукувиче гнездо
https://old.unicef.es/cooperacion-internacional/donar-ong/hacer- … 0-ninos-vacunados

Кампания на УНИЦЕФ да се подпомогне с пари за места, където не могат да се осигурят ваксини срещу животозастрашаващи болести. Пишат - на всеки 20 минути умира дете от болести, от които можем да се защитим с ваксини, като коклюш например.
Хора, живеем в 21 век, не се сърдете после, че ви приравняват с приматите. Вие сте не за Средновековието, за пещерите сте.
В УНИЦЕФ пишат още - всяко дете има право на ваксина!! И че пътуват до всяко кътче на земята, за да я предоставят на нуждаещите се. 

# 86
  • Стара Загора
А тези нуждаещи се дали не се нуждаят повече от чиста вода, храна и елементарна хигиена на живот, за да не се разболяват под път и над път с всякакви вируси и бактерии??? Та те живеят още в условията на 18-19 век и по-зле дори! Защо според теб епидемиите у нас пламват първо при циганите!

# 87
  • в кукувиче гнездо
Естествено, че се нуждаят. Нуждаят се от много елементарни неща. Едно от които са ваксините срещу смъртоносни болести.

# 88
Всеки човек има право да вярва на когото иска, това че някой е с пет дипломи, професор, доктор за мен не е определящо. Важното е да има морал, за морал дипломи няма... УНИЦЕф, ООН и тнт всички знаем, чии интереси обслужват. Иначе първо щяха да гарантират прават на децата да бъдат нахранени. Не да гледаме как децата в Иемен умират от глад или пък в Палестина, Израел си изпробват оръжието върху тях. Примати и Средновековни са само хората, които отказват правото на свобода на другите хора.

# 89
  • София
http://healthfitnessforall.info/2017/04/fda-announces-that-dtap- … ne-causes-autism/

"FDA /Американската Агенция по храните и лекарствата/ признава, че ваксината срещу дифтерия, тетанус и коклюш причинява аутизъм"

Общи условия

Активация на акаунт