Математически турнири - 45

• 144 544
  • 743
  •   1
Отговори
# 480
Ахахахах

Вариантите са два - или написалият текста е безотговорен индивид, без необходимата смелост да отстоява решенията си и да се оттегли, когато бъдат отменени, или аз съм идиот.
Приемам, че аз съм идиотът, важното е, че това, което трябваше да стане - стана.
За съжаление, без никакви последствия за грешните решения и само за това състезание, после - пак Simple Smile

Редовните и нередовните, просто!$%№$!

# 481
Информация вече има:
http://www.bulgarian-kangaroo.eu

Не съм запозната, в регламента има ли изискване за машинна проверка?

Впечатлих се от това:
Цитат
Не беше оспорен фактът, че Областният кръг и Състезанието на Асоциация "Кенгуру без граници" са проведени при различни условия - машинна поверка в първия случай и ръчна проверка във втория. Този факт е достатъчно основание да се приеме, че са проведени 2 различни състезания и това не дава възможност за общо класиране.

Все си мисля, че различни състезания може да имаме, ако задачите, времетраенето, разрешените помощни средства и прочее са различни. Но не мога да разбера как различни методи на проверка правят състезанията различни   #Crazy Нали по презумпция всеки метод трябва да води до верен резултат и тогава и двете проверки са с равна тежест? newsm78 А ако не са и има доказателства, че единият вид проверка е неадекватен - да бъде забранен.  Но за мен това е идиотски аргумент.

Иначе не съм чела кой е допуснат и кой не, защото не съм в час както с цялостната ситуация, така и с детайлите.

П.П. Сега ми хрумна, че този цитат създава юридически прецедент с огромен потенциал. Замислете се, че на изборите имаме и машинно гласуване, и гласуване с бюлетини, респективно и различни методи на броене - ръчен и машинен. Ами според аргументите от по-горе тогава следва, че имаме два различни изборни процеса и резултатите не може да се обединяват, ерго изборите са нелегитимни с грешен резултат Joy

Последна редакция: чт, 18 май 2017, 08:48 от Черна станция

# 482
# 483
  • София
Вероятно никога няма да разберем дали МОН са дали още парички на С.Г., но по всичко личи, че са доволни.

# 484
Код от самото начало на казуса изключваш участието нна МОН в този сценарий и очевидно грешиш. Самото включване на МОН като организатор по правилата на СГ подсказва каква е играта, но ти отказваш да видиш очевидното.
Толкова е нелепо обяснението, че начина на проверка означава различни състезания.
Някой ако има мейл на Б. Борисов нека да го сподели защото е време да отговори до кога назначените от него министри в МОН ще дискриминират български деца.

Надявам се източника на информация да не се разсърди, че споделям без разрешението му, но знам за дете класирано от СГ на което местната секция на СМБ предлага помощ в подготовката за националното ЕК. Това смятам ясно показва кой как употребява българските деца.

На класираните тази година пожелаваме успех, защото те нямат никаква вина за ситуацията.
Като ответна реакция в полза на справедливостта предлагам догодина всички набори явили се тази година да не учадтват и да си направят ЕК само с първокласници.

# 485
  • София
Важно указание към линка, който дадох:

Гледайте списъка. Списъкът е актуализиран.

Последна редакция: чт, 18 май 2017, 09:19 от Prizma

# 486
според мен ключово е дали официално СМБ са пратили протоколите с резултатите на явилите се деца при тях или не на СГ ПРЕДИ националната комисия да излезе с официалното си решение за допуснатите или не; тази информация не я знаем със сигурност и от тази гледна точка не можем да преценим и действията на комисията; без да ги познавам хората в комисията мога да заключа че:

1. имат достатъчно акъл в главите, щом са успяли да стигнат до тази комисия
2. имат и достатъчно познания в апаратните игри пак поради същата причина

И някак си не ми се вярва точно тези хора без въобще да им дреме да се подписват ей така юнашката на протокола за допуснатите. Това, което е като резултати на сайта на СМБ даже не е подписано, и на база на това националната комисия да решава кой да допусне едва ли може да стане. А дори откъм информация СГ води на СМБ, че са направили два файла - по номерца и по резултати, а пък СМБ даже не са си направили труда да изкарат класиране по резултати...

# 487
децата от СМБ са отсвирени, браво на МОН!!! ей затуй на такъв хал ни е и образованието... а си заслужават догодина на това състезание никой да не стъпи, ама за съжаление едва ли ще стане...

СЪОБЩЕНИЕ
  На 16 май 2017 г. в МОН беше проведена среща с участието на зам. министър Т. Михайлова, директора на дирекция в МОН Е. Костадинова, гл. експерт в МОН М. Манева, проф. Н. Николов и проф. С. Гроздев. Беше обсъдено провеждането на Областния кръг на Математическото състезание "Европейско кенгуру" и Състезанието на Асоциация "Кенгуру без граници". Не беше оспорен фактът, че Областният кръг и Състезанието на Асоциация "Кенгуру без граници" са проведени при различни условия - машинна поверка в първия случай и ръчна проверка във втория. Този факт е достатъчно основание да се приеме, че са проведени 2 различни състезания и това не дава възможност за общо класиране. Приемат се предложените от организаторите на Състезанието на Асоциация "Кенгуру без граници" ученици за участие в Националния кръг. Представените от организаторите в указания срок протоколи с предложените от тях ученици се приемат без изменение.

# 488

Списъкът е актуализиран.
Обаче "редовно" класираните са с по-нисък праг от "нередовните"! И това е безобразно! Ужким правят някаква отстъпка, но отново е неправомерно! Положението е отчайващо безнадеждно!

Последна редакция: чт, 18 май 2017, 09:31 от maria77bg

# 489
децата от СМБ са отсвирени:
Нали точно това се коментира в предходните десетина мнения.

Като ответна реакция в полза на справедливостта предлагам догодина всички набори явили се тази година да не участват и да си направят ЕК само с първокласници.
За съжаление мисля, че се работи точно в обратната посока - насочване на деца и родители към " правилния" организатор.

# 490
  • София
децата от СМБ са отсвирени:

СЪОБЩЕНИЕ
  На 16 май 2017 г. в МОН беше проведена среща с участието на зам. министър Т. Михайлова, директора на дирекция в МОН Е. Костадинова, гл. експерт в МОН М. Манева, проф. Н. Николов и проф. С. Гроздев. Беше обсъдено провеждането на Областния кръг на Математическото състезание "Европейско кенгуру" и Състезанието на Асоциация "Кенгуру без граници". Не беше оспорен фактът, че Областният кръг и Състезанието на Асоциация "Кенгуру без граници" са проведени при различни условия - машинна поверка в първия случай и ръчна проверка във втория. Този факт е достатъчно основание да се приеме, че са проведени 2 различни състезания и това не дава възможност за общо класиране. Приемат се предложените от организаторите на Състезанието на Асоциация "Кенгуру без граници" ученици за участие в Националния кръг. Представените от организаторите в указания срок протоколи с предложените от тях ученици се приемат без изменение.

Чети 2-3 поста нагоре. Писмото е за заблуда. Гледай списъка.

# 491
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯

Peace пише си го  Peace

списъкът от Състезанието на Асоциация "Кенгуру без граници" (Асоциацията!) е без изменение, добавени са децата от областния кръг на Математическото състезание "Европейско кенгуру" Peace

независимо, че са две различни състезания. ooooh!

а междувременно Сдружението "Кенгуру без граници" е станало Асоцоация или може би има и трето състезание  Crazy

щеше да е смешно, ако не беше тъжно  Confused

Последна редакция: чт, 18 май 2017, 09:42 от st. Dobri

# 492
  • София

Гледайте списъка. Списъкът е актуализиран.
Обаче "редовно" класираните са с по-нисък праг от "нередовните"! И това е безобразно! Ужким правят някаква отстъпка, но отново е неправомерно! Положението е отчайващо безнадеждно!

Т.е. деца явили се при машината се класират с по-малко точки от тези, явили се при СМБ?

Последна редакция: чт, 18 май 2017, 09:28 от Prizma

# 493
Комуникирала съм с МОН и РИО/РУО по други поводи и да, децата не са им никакъв приоритет, а родителите им сме нагли амбициозни комплексари, които ги занимават с глупости. Не съм изненадана от безочията, но уви също смятам че всичко е една целенасочена игра. За съжаление в нея децата са само пешки, някакви имена...Не знам дали родителите имат полезен ход. С удоволствие бих саботирала състезания, но някои влизат в бала за прием, а на други децата искат да се явяват.

# 494
..............

Редакция:
Бях направил обединен списък от двата, но доколкото разбирам, дискриминацията продължава и ученици, явили се при различен организатор са допускани спрямо различни критерии до национален кръг.

Областният кръг на Европейско Кенгуру е едно състезание, а не две, въпреки глупостите, написани на страницата на сдружението.
И критериите за всички трябва да са еднакви!

Така че ще изтрия направения списък.

Последна редакция: чт, 18 май 2017, 09:14 от kodbg

Общи условия

Активация на акаунт