Математически турнири - 45

• 144 581
  • 743
  •   1
Отговори
# 525
Може ли някой да обясни къде е генезиса на тази вражда между СГ и СМГ? Не съм следила взаимоотношенията преди години. Явно не са достатъчно разумни възрастни и не успяват да седнат на една маса и да се разберат в името на децата.

Последна редакция: чт, 18 май 2017, 14:58 от Анонимен

# 526
  • София
За мен сега реалността е следната - СМБ Не са спазили регламента на състезанието при изготвяне на списъка, подаден към Сдружението. Не виждам вината на СГ за това...

# 527
За мен сега реалността е следната - СМБ Не са спазили регламента на състезанието при изготвяне на списъка, подаден към Сдружението. Не виждам вината на СГ за това...
Наистина ли? Коя част?

# 528
  • София
Сега вече според мен е време да се включат господари на ефира. Какво стана със сутрешния блок? Кога ще се излъчва?

# 529
Не са спазили регламента на състезанието при изготвяне на списъка, подаден към Сдружението.
В коя част? И къде точно в регламента пише, че националната комисия и Сдружението са едно и също нещо?

# 530
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯

май е точно обратното  Peace

има мин. граница за класиране - май -10 точки от максимално получените точки.
СМБ са го спазили.
СГ е включил и много по-ниски резултати  Peace

# 531
Вече не успявам да изчета всичко....
И все пак, освен Мария, някой има ли със сигурност, който няма да заведе детето си на трети юни?
Аз все още се чудя

# 532
  • София
Нито един не е спазил регламента. Нито СГ нито СМБ. Според него се допускат ученици над 90 точки - да това е така. Но също пише, че и ако няма достатъчно се включват още по решение до колко точки то МОН. Къде е МОН да определи точките? Не може 3-ти клас да допускат от СГ до 80 точки, а от СМБ до 90, защото най-малкото от СМБ се допускат двойно по-малко деца. Трябва да има равнопоставеност. Знаеш ли колко са децата които са между 90 и 80 точки от СМБ? Те каво са виновни? Да го бяха направили общо до 85 поне. Но и тогава нямаше да е редно класирани вече деца да ги вадят от списъка.

# 533
Нито един не е спазил регламента. Нито СГ нито СМБ. Според него се допускат ученици над 90 точки - да това е така. Но също пише, че и ако няма достатъчно се включват още по решение до колко точки то МОН. Къде е МОН да определи точките? Не може 3-ти клас да допускат от СГ до 80 точки, а от СМБ до 90, защото най-малкото от СМБ се допускат двойно по-малко деца. Трябва да има равнопоставеност. Знаеш ли колко са децата които са между 90 и 80 точки от СМБ? Те каво са виновни? Да го бяха направили общо до 85 поне. Но и тогава нямаше да е редно класирани вече деца да ги вадят от списъка.

392+196 не са по-малко от 400  Peace

# 534
  • София
Максимално подтигнатият резултат в 11 клас е 95 точки. 11 клас е долният в групата, следователно границата трябва да бъде 85 точки, а те са я поставили на 90

# 535
  • София
392+196 не са по-малко от 400  Peace

Затова писах границата да беше обща от двамата организатори - например 85 точки. И щеше да е точен списъка. Но след като са запълнили веднъж местата само със СГ няма как да не се надвиши бройката. Логично е. Иначе трябва да махат от децата на СГ.

Последна редакция: чт, 18 май 2017, 13:25 от 450

# 536
те така или иначе са нарушили регламента по отношение бройката участници, МОН можеха да внесат елемент на равнопоставеност, но не би  Tired

открито писмо
Скрит текст:

# 537
дали СГ е нарушил Регламента или не няма как да знаем, докато със сигурност не знаем дали СМБ своевременно са му представили официални списъци с резултатите на всички деца или не; ако СМБ са му дали навреме списъци СГ е нарушил с това, че не е включил децата при другия организатор; ама ако СМБ не са му дали официални списъци СГ не е нарушил нищо, и бройката е спазил, и границите на допуснатите (5 и 10 точки по-малко от максималния резултат не са задължителни, комисията има гъвкавост в това отношение)

дали СМБ са нарушили регламента - според мен категорично да; кои да са допуснатите деца се решава само и единствено от националната комисия; СМБ предоставайки им списък с резултати на допуснати деца директно се намесва и взима правомощия които не са техни; СМБ единствени трябва да предостави на националната комисия официални резултати на ВСИЧКИ деца явили се при тях...

# 538
  • Варна
Вече не успявам да изчета всичко....
И все пак, освен Мария, някой има ли със сигурност, който няма да заведе детето си на трети юни?
Аз все още се чудя

Да, и аз няма да го заведа!

# 539

Да, и аз няма да го заведа!
Бойкотът е решение само в случай, че нещата не се променят и класираните от двата организатора са с различен минимален праг точки. Отказът от гласуване никога не води до нещо добро. Пишете писма до МОН, до институциите и отстоявайте гражданска позиция. На есен ни очаква още по люта битка с МОН по повод "пълното слънчево затъмнение" на състезанията по математика чрез подготвяния правилник.

Общи условия

Активация на акаунт