3нае ли някой лек 3а ТИНИТУС (Шум в ушите) 2

• 101 813
  • 761
  •   1
Отговори
# 600
  • In the land of Never Never
Ми то вече не остана от какво ,най-разумния вариант при мен е да са шипове .На ренгеновата снимка ясно се виждат шиповете.Пишеше че са в начален стадии.

А и друго го има при мен като си завъртя главата малко по-рязко шума спира за 1-2 секунди.
Посъветвайте се с кинезитерапевт, каква гимнастика е подходяща за шиповете, според мястото на което са. Движението спира развитието им. Нищо положително няма да се случи, ако продължат да се развиват. По-добре е да останат в началния стадий.

# 601
Моите шипове минаха. а шума остана. Моя съвет е направете си качествен биорезонанс и вижте с какви патогени се борите(гъби,паразити,бактерии) и не взимайте антибиотици, а ги изчистете с билки. Шиповете ми минаха като изчистих бактерията и паразита,с които се борих, но пък при чистенето се появиха гъби, а гъбите се хранят със захар и прости въглехидрати,та не е лесно, но съм убеден, че е от това.Шума е ниска честота, а патогените имат ниска честота

# 602
Моите шипове минаха. а шума остана. Моя съвет е направете си качествен биорезонанс и вижте с какви патогени се борите(гъби,паразити,бактерии) и не взимайте антибиотици, а ги изчистете с билки. Шиповете ми минаха като изчистих бактерията и паразита,с които се борих, но пък при чистенето се появиха гъби, а гъбите се хранят със захар и прости въглехидрати,та не е лесно, но съм убеден, че е от това.Шума е ниска честота, а патогените имат ниска честота
На 25 годишна възраст имах често главоболие, отидох на ренген ми откриха шиповете.  Това което ми каза лекарят беше - шипове не се лекуват, но може да се спре развитието им. Трябва обаче движение.

# 603
  • в джунглата
И при мен защото незнаят какво да кажат, казват евентуално шипове. На снимките пише начална спондилоза , което означавало шипове. Не си чувствам врата схванат или пък да имам често главоболие. Личната за да се отърве от мен ми даде даже направление за физиотерапия, което още не съм ползвала. Моного се чудя дали би помогнала или би навредила защото на всичкото отгоре имам и аденом на хопофизата. Картинката е направо отчайваща. Продължавам да пия бетасерк и кавинтон и засега никакъв ефект. Чудя се дали да се тровя 3 месеца и да чакам чудо или да ги зарязвам тези хапове?

# 604
 Всички ли които имат шум в тази тема имат шипове във врата ?

# 605
  • в джунглата
Всички ли които имат шум в тази тема имат шипове във врата ?

Не мисля че всички имат шипове.
Това с шиповете и шума много не го вярвам....

# 606
  • София
Аз имам остеохондроза на шиен сегмент и стеснено дискално пространство С2-С3 и С7-Тн1. Само рентген ми е правен, не знам какво означава всичко това

# 607
Аз имам остеохондроза на шиен сегмент и стеснено дискално пространство С2-С3 и С7-Тн1. Само рентген ми е правен, не знам какво означава всичко това

Как го видяха стесненото пространство на ренген...Вижда се на ЯМР...Пьрво се вижда, после почват лека полека проблемите...

# 608
  • София

Как го видяха стесненото пространство на ренген...Вижда се на ЯМР...Пьрво се вижда, после почват лека полека проблемите...
Така каза и личният - не можело да се види на рентген.
 А другото шипове ли означава?

# 609

Така каза и личният - не можело да се види на рентген.
 А другото шипове ли означава?

Не, остеохондрозата е дегенерация на дисковете. Шиповете са спондилоза Wink

# 610
Измененията в шийните прешлени и гръбначния стълб са почти при всички хора с годините. Обикновено са виновни не толкова годините, а неправилната стойка и липсата на движение. Стоим наведени - всички сме седели на чинове, на бюра, вторачваме се в телефоните, и се натоварват шийните прешлени. Шийните прешлени могат да се изкривят също и при родова травма.
Забелязвали ли сте кучетата и котките - като са лежали, при ставането се протягат много добре, извиват гръбнака, разтягат крайниците. Хората са загубили тези инстинкти. Болките и схващанията в гърба и шията всички ги имаме.
В крайна сметка, от измененията в шийните прешлени се нарушава кръвоснабдяването на главния мозък, който е компютърът на целия организъм, т.е. най-важния център. Това води до високо, или до нестабилно кръвно. Шумовете също са резултат на затрудненото кръвоснабдяване на мозъка. Това е според много видео клипове по въпроса за тинитуса, които изгледах.
Пищене в ушите имам откакто се помня. Мислех си даже, че това е естествения начин, по който чуват всички хора. Не ме дразни. Сега се появи това пулсиране в дясното ухо, което обаче е доста по-неприятно.
След като нещо е станало хронично, за да го оправиш, трябва много дълго да полагаш усилия, без гаранции за успех.

# 611
  • София
Гликоза, много добър анализ. Но предполагам това не е цялата истина. Аз не дадох голям шанс на съдоразширяващите, но има хора, които са ги пили и продължават да ги пият с месеци и години с променлив или липсващ успех. Аз тинитуса го оприличавам на екзема, дерматит или някакво друго кожно заболяване с неясен произход или лечение. Т.е. симптом е на нещо, но никой не знае на какво точно. Лекарите са от най-незнаещите.
Четох скоро за връзка между тинитус и кандида. т.е. връзка черва - мозък. Червата се наричат втори мозък по принцип. Аз клоня към идеята за биохимична причина - в кръвта се вливат разни външни вещества или такива, произведени в тялото, които се оказват ототоксични. Дали ще са токсини, хормони, ензими, протеини или други подобни, понякога те са прекалено много, и организмът не успява да се справи с тях. Освен това ухото, като един много чувствителен орган, е подложен всекидневно на какви ли не атаки и накрая прегаря. Сега се сещам, че ние казваме "писна ми", когато ни се случи нещо прекалено натоварващо. Може би същото става и с ухото.
И накрая, можем да се успоковаме, че може да стане и по-зле. Например да се засегне и вестибулара. Тогава не само ще пищи, но и ще клати Scream

Ще слагам тук интересни материали, когато попадна на такива - може да помогнат на някого. Ето един клип на един доктор, когото много уважавам:

# 612
И аз от доста време съм с пищене в дясното ухо ,но дразнещия при мен фактор е бученето в лявото ,което се появи преди 4-5 месеца .Първо ми за пищяха и двете ,след това в лявото спре и малко по-малко започна да бучи . Увеличава и намалява при различни ситуации ,които още разучавам ,но ядосам ли се за нещо по-сериозно шума започва да става доста дразнещ .

P.S. Може би един от вариантите е човек да се примири с това нещо и да не си мисли как е бил преди това и да не търси постоянно дразнещия  звук дали пищи ,бучи  или пулсира и т.н.

Последна редакция: чт, 31 окт 2019, 18:32 от ianiovski

# 613
И аз от доста време съм с пищене в дясното ухо ,но дразнещия при мен фактор е бученето в лявото ,което се появи преди 4-5 месеца .Първо ми за пищяха и двете ,след това в лявото спре и малко по-малко започна да бучи . Увеличава и намалява при различни ситуации ,които още разучавам ,но ядосам ли се за нещо по-сериозно шума започва да става доста дразнещ .

P.S. Може би един от вариантите е човек да се примири с това нещо и да не си мисли как е бил преди това и да не търси постоянно дразнещия  звук дали пищи ,бучи  или пулсира и т.н.

Това, срещу което се сьпротивляваш - то упорства. Приемете го , не се вкопчвайте в него...иначе го затвьрждавате.

# 614
  • на пъпа на Златията
Представете си  един дълъг балон .
Пристегнето го  леко  с един конец през средата.
Като го надуете мислите ли че  дето е превързано ще се развърже и отпуши????
Ефекта от съдоразширяващите е същия.Ще разшири отпред и отзад , но в мястото дето е пристегнато , не можеш да го разшириш.
Даже ми се струва че е опасно.При застаряване на кръвоносните съдове ще се пръснат.   
Конецът  всъщност е шипа във врата. .

Общи условия

Активация на акаунт