3нае ли някой лек 3а ТИНИТУС (Шум в ушите) 2

• 101 804
  • 761
  •   1
Отговори
# 615
Всички ли които имат шум в тази тема имат шипове във врата ?

На мен не са ми казвали да имам шипове.
Но пък имам доказана с ЯМР дискова херния на шийни прешлени...
Нищо не съм правила по въпроса. Страхувам се физиотерапията да не ми навреди по някакъв начин...

Между другото и при мен, когато си поклащам главата наляво-надясно шума спира за секунда.

# 616
И при мен е същата работа ,а какво казват за тея шипове ? На мен доктора УНГ ми каза ,че е възможно да е от това и до там . Ще се махне ли няма ли да се махне ..... никаква информация . Аз вече започвам на етапа да го игнорирам и да си нагласям да живея с това . Има много по-лоши и коварни болести . Единственото ,което ме дразни е че не мога в тихо помещение да се съсредоточавам .

# 617
  • в джунглата
Хора казвайте какво да правя, къде вече да ходя не знам. От вчера съм с  пулсиране, в нешумящото ухо. Пулсирането е много силно чак ми заглъхва ухото. Днес имам важно събитие вечерта, а аз направо не мога да си намеря място от притеснение.  В последно време пиех бетасерк и кавинтон, но започнах да ги намалям от няколко дена и да ги спирам че резултат не видях. Не вярвам да е от хапчетата, замислям се за евстахиева тръба или кръвоносните съдове.

# 618
Вземете си нещо за нервите, за да издьржите...Имам два шума и понякога са толкова силни че не издьржам. Пия Синтривал, добавка, само тя го намаля, може да се Пие дьлго и без почивка. Само лятото прекьсвам за 2-3 мес

# 619
Аз при такива случаи взимам мента, глог и валериан (нямам по-силни  успокоителни иначе щях да пия от тях) и капки отипакс. Последния път след гнойна ангина шумящото ухо ме боля около 5 дни, и още 5 с отшумяващи болки. В началото отипакса вършеше работа ама се уплаших и на втория ден отидох на лекар. Изписа ми антибиотик. Дали от него се оправих или от самосебе си не знам.

# 620
Здравейте, да Ви кажа до къде стигнах със ходенето по доктори. Дадох ушен, носен и гърлен секрет и резултатите показаха кандида в гърлото. Сега почвам да лекувам да видим ще изчезне ли шума. Казаха ми че това са много упорити гъбички които доста време ще лекувам и понякога се появявали пак. Ще видим.

# 621
  • София
Здравейте, да Ви кажа до къде стигнах със ходенето по доктори. Дадох ушен, носен и гърлен секрет и резултатите показаха кандида в гърлото. Сега почвам да лекувам да видим ще изчезне ли шума. Казаха ми че това са много упорити гъбички които доста време ще лекувам и понякога се появявали пак. Ще видим.

Силвия, споделяй моля те лечението и резултатите.
Аз също подозирам гъбички. Теорията ми е, че имам гъбички в средното ухо и от там ми е шума. Преминали са през евстахиевата тръба от синусите и гърлото.

# 622
luna*
Обезателно ще споделя. Дано вече да съм намерила проблема. За жалост лекарите не те насочват какви изследвания да си направиш и така се лутаме във тъмното. Направи си микробиологични изследвания не са скъпи 16,50 ми струваха със вагинален секрет.

# 623
  • София
Аз съм сигурна, че са гъбички.
Тинитусът на едното ухо го получих преди 5 години. Не знам какво го предизвика.
Миналата зима пих антибиотик (1-ви от детските години). След него почувствах напрежение в синусите и заглъхане на ушите. Ходих на УНГ, която ми изписа пак антибиотик (плюс антиалергични и кортикостериодни спрейове). След това положението стана още по-зле. Повече секрет от синусите, камъни в сливиците, фарингит. Но нищо от това не говореше за инфекция. Започнах да чета и си поставих сама диагноза. Направих си един мехлем от натурални съставки, с който си мажех носа вътре и имам почти излекуване. Но за съжаление това не може да стигне до средното ухо, където мисля, че също има гъбички. Имам сърбеж, а съм ходила при двама УНГ, които твърдят, че във външното ухо няма гъбички. Самия сърбеж го усещам много навътре.
Ето тук малко материал по темата:
https://www.tinnitustalk.com/threads/candida-and-tinnitus-link.2040/

# 624
Аз съм сигурна, че са гъбички.
Тинитусът на едното ухо го получих преди 5 години. Не знам какво го предизвика.
Миналата зима пих антибиотик (1-ви от детските години). След него почувствах напрежение в синусите и заглъхане на ушите. Ходих на УНГ, която ми изписа пак антибиотик (плюс антиалергични и кортикостериодни спрейове). След това положението стана още по-зле. Повече секрет от синусите, камъни в сливиците, фарингит. Но нищо от това не говореше за инфекция. Започнах да чета и си поставих сама диагноза. Направих си един мехлем от натурални съставки, с който си мажех носа вътре и имам почти излекуване. Но за съжаление това не може да стигне до средното ухо, където мисля, че също има гъбички. Имам сърбеж, а съм ходила при двама УНГ, които твърдят, че във външното ухо няма гъбички. Самия сърбеж го усещам много навътре.
Ето тук малко материал по темата:
https://www.tinnitustalk.com/threads/candida-and-tinnitus-link.2040/

Дааам хората отдавна са открили топлата вода. Само едно нещо ме озадачава. Доколкото разбрах гъбичките виреят в кисела среда за да се намалят трябва да се направи средата по алкална(препоръчва се сода за жабурене). Защо тогава препоръчват ябълков оцет, витамин С, витамини от групата В?! Доколкото разбрах гъбичките се хранят с тези витамини. Аз самата след като пих В12 се влоших не само пищенето в ушите.

# 625
  • София
Тя науката не знае още какво представляват гъбичките. Със сигурност не е инфекция, а дисбаланс в организма.
Да, някои препоръчват алкална среда, други - кисела. Аз по-скоро клоня към кисела.
Гъбичките нарушават чревната микрофлора и оттам храносмилането. Намалява се киселинноста на стомаха и храната не се смила. Оттам не се усвояват хранителните вещества от храната, в това число и Б12.
Мисля, че всеки се лекува на принципа проба/грешка. Лекарите не знаят нищо, бизнесът се възползва като предлага разни препарати за изчистване на гъбичките. И всички ние сме някъде там и ни се иска да се гръмнем.
Има групи във ФБ за кандида.

# 626
Здравейте,имам сърбеж ,заглъхване на ушите и виене на свят . Днес бях на УНГ,и имам гъбички. Възможно ли е виенето на свят и заглъхването да се дължат на гъбичките? Двата симптома се развиха заедно и виенето на свят и заглъхването .

# 627
  • София
Обсъждаме гъбичките, но не знаем дали те са виновни. А лекарите пък съвсем ги игнорират.
По принцип проблеми с външното ухо може да предизвикат проблеми и с вестибулара.
Какво ти изписаха за гъбичките, Ани 88?

# 628
  • In the land of Never Never
Хора казвайте какво да правя, къде вече да ходя не знам. От вчера съм с  пулсиране, в нешумящото ухо. Пулсирането е много силно чак ми заглъхва ухото. Днес имам важно събитие вечерта, а аз направо не мога да си намеря място от притеснение.  В последно време пиех бетасерк и кавинтон, но започнах да ги намалям от няколко дена и да ги спирам че резултат не видях. Не вярвам да е от хапчетата, замислям се за евстахиева тръба или кръвоносните съдове.
Аз също съм с пулсиране от юли месец. Не минава. Понякога е доста досадно, понякога съумявам да не му обръщам внимание. Ако трябва непременно да се наспя, предписаха ми Ксанакс. Вземам го в краен случай, половинка. От билковите препарати, през деня вземам Алора - което добре релаксира, и Неуростаб.
Страничен лек шум помага да не го чуваш силно - климатик, пречисвател на въздуха. Сутрин, когато се събудя и съм се наспала, понякога го няма. Значи може да го няма, но като стана и се понеса със задачите, започва. Имам чувството, че при мен е от нервно напрежение, т.е. свързано с кръвоносните съдове.
Пищенето го имам от години,  в двете уши, то може да има друг произход, но не знам. То не ме дразни.
Всичко това се казва тинитус, но според мен, видовете тинитус могат да имат различен причинител, и следователно, различен подход при лечение.

# 629
Аз също съм с пулсиране от юли месец. Не минава. Понякога е доста досадно, понякога съумявам да не му обръщам внимание. Ако трябва непременно да се наспя, предписаха ми Ксанакс. Вземам го в краен случай, половинка. От билковите препарати, през деня вземам Алора - което добре релаксира, и Неуростаб.
Страничен лек шум помага да не го чуваш силно - климатик, пречисвател на въздуха. Сутрин, когато се събудя и съм се наспала, понякога го няма. Значи може да го няма, но като стана и се понеса със задачите, започва. Имам чувството, че при мен е от нервно напрежение, т.е. свързано с кръвоносните съдове.
Пищенето го имам от години,  в двете уши, то може да има друг произход, но не знам. То не ме дразни.
Всичко това се казва тинитус, но според мен, видовете тинитус могат да имат различен причинител, и следователно, различен подход при лечение.

Точно така. Ако е сигурно че е от гьбички - да чистиш гьбички. Но ако не е...Сега гледам видеа на руски за Квантовый переход и в много от тях шумьт в ушите е един от симптомите на перехода от едно енергийно ниво в друго...

Общи условия

Активация на акаунт