3нае ли някой лек 3а ТИНИТУС (Шум в ушите) 2

• 101 804
  • 761
  •   1
Отговори
# 645
Много лесно се сваля аудио файл от youtube .
Копираш линка на въпросният клип и влизаш в : https://www.flv2mp3.by/bg1/

Натискаш големият бутон "Конвертирай в MP3" и си го сваляш .
Има ги въросните шумове с продължителност по 10 часа ,но ти можеш да си ги отрязваш с каквато искаш продължителност.

# 646
  • София
ianiovski, мерси. Обаче нямам подходяща аудио система. Имам един mp3 player, чудя се дали мога да му вдъхна нов живот. Беше много скъп, но много бързо му мина модата. Е, научих няколко езика с негова помощ. Сега ми хрумна, че може да му намеря колонка и да го ползвам за релаксиращи звуци за сън.

# 647
  • In the land of Never Never
Моят шум намалява след като си суша косата със сешоар. Сешоарът е много шумен, косата е гъста и "терапията" продължава около половин час с малки почивки.
Друг случай на драстично намаляване е след като пускам прахосмукачката. И тя е  доволно шумна.

ianiovski, много добри идеи даваш. Аз много обичам звуци от тропически плажове. В youtube има много. Сигурно още има начин да се свалят клиповете като аудиофайл.

Аз съм в момента в тропическа страна и постоянно ми е включен климатика в хотела.
По едно време си помислих - да не би да ми е минал тинитуса, от пътуването със самолет дълги часове, защото изобщо не го чувам. Ами, там си е. Изгасих вечерта за малко климатика, туп-туп си е на мястото. С климатика просто не го чувам. Но шума на климатика не ме дразни. А пулсирането дразни.

# 648
  • София
И на мен ми минава като ходя на море. Дори не е необходимо да пътувам до тропиците. Обожавам да се разхождам по брега на морето и тогава не чувам шума в главата си. Освен това е полезно за цялото тяло - като се почне от стъпалата от босото ходене, та до бръмбарите в главата, които си кротуват.
Трябва да търся идеи за пасивен доход и да се преселя за постоянно на морето. За лечение, да не си помислите нещо друго ☺

# 649
  • In the land of Never Never
И на мен ми минава като ходя на море. Дори не е необходимо да пътувам до тропиците. Обожавам да се разхождам по брега на морето и тогава не чувам шума в главата си. Освен това е полезно за цялото тяло - като се почне от стъпалата от босото ходене, та до бръмбарите в главата, които си кротуват.
Трябва да търся идеи за пасивен доход и да се преселя за постоянно на морето. За лечение, да не си помислите нещо друго ☺
Морето не е постоянно да шуми, не виждам как ще помогне. Ако има силно вълнение, и живееш близо до брега, тогава да. 
Само изкуствен и монотонен фонов шум може постоянно да заглуши това което чуваш вътре в теб. Помагат климатик, увлажнител или пречиствател на въздух. Те шумят достатъчно, че да не чуваш шума в ушите.

# 650
Да попитам упражненията за врата всеки ден ли ги правите или през ден или по-рядко ? Аз започнах тази на д-р Александром Шишониным  20 минутна .

https://www.youtube.com/watch?v=qT4jZmeXw0U

# 651
  • София
На Шишонин са ми малко агресивни. Аз правя други:

# 652
А през колко време ги правиш ?

# 653
  • София
Старая се всеки ден, но не винаги успявам. Те не натоварват шията, а развиват мускулите. Понякога правя само половината.
Ето още едно видео:

# 654
Здравейте, аз също имам шум в ушите мога да го опиша като високочестотен пулсиращ и повече в лявото ухо + бонус вратни пукания на прешлените и целият гръбначен стълб. С годините се опитвам да свикна и още се боря. Искам да споделя с вас едни упражнения, от които мога да заявя, че преди години (доста), когато ги правих за един кратък миг изпитах абсолютна тишина от едно от тях, това да завъртам главата в ляво и дясно с "поглед" към петите. Пускам линк за сваляне, сканирал съм ги и ще го оставя така. Може на някой да се сторят странни, но нищо не пречи да се опита. Моята препоръка е, който се захване да е постоянен и да не се отказва. Това е само една част от тази книга.
Линк за сваляне: https://dox.abv.bg/download?id=e3dfdcf019# -> линк за сваляне

# 655
Ами аз ще махам всички хапчета ,които се наливам и ще си продължа с упражненията за врата . Между другото си палих няколко  свещи за уши и изкарах доста ушна кал  ,а всички д-ри ми твърдеха ,че ушите са ми чисти . Вече на д-ри доверие нямам ,както и за хапчетата ,които ми изписват .

# 656
  • София
И аз съм без хапчета. При мене нямаше никаква разлика с хапчетата, но аз не им дадох много шанс.
Има ли разлика в шума след като си изчистил калта?
Свещите ги считат за потенциално опасни. Има едни капки за почистване - капиш си няколко дена, след това трябва да промиеш. Четох че вкарвали вода със голяма спринцовка, но докато чаках на опашка в аптеката, видях балон за клизма и реших, че това ще е най-подходящо. Оказах се права. Първият път наистина изкарах нещо, но следващият - не, макар че постоянно имам усещането за кал.

# 657
Ми кажи речи няма никаква разлика в шума ,освен ,че на това което ми бучи в рамките на 2-3 дена му запалих 4 свещи и прекалих с нещата и ухото ми е заглъхнало от самия вакуум на свеща . Имам леко подобрение от снощи (за заглъхването) и близките 2-3 седмици не мисля да правя каквото и да е . Купих си и един спрей за уши и го пръсках 2-3 пъти ,но последния път в комбинация със свеща имам чувството че остана водата от спрея вътре и заради това реших да пробвам с още една свещ да изкарам ако нещо се е размекнало и останало ,но нищо особенно освен 2-3 парченца втвърдена ушна кал . Заглъхването си остана  дори и челюста в горния край към ухото ми се беше схванала . Днес поне челюстта ми е добре .Вчера ходих при личния за направление ,че се стреснах за да ми промият ушите ,обаче имаше много голяма опашка и се отказах.

# 658
  • София
Вероятно тъпанчето ти е хлътнало. За съжаление ще трябва да почакаш само да се оправи. И най-вече да не правиш нищо. Може би 1-2 седмици, зависи.
Спреят за почистване е добре да бъде маслен. На мен доктор ми каза Vaxol, но предполагам и другите маслени са също толкова добри. След като слагаш няколко дена, можеш да промиеш с вода. Това с балона за клизма е добър вариант, защото впръскваш с наведено надолу ухо. После подсушаваш с памук и изсушаваш със сешоар.
Но това при следващия път, сега чакай да ти се оправи тъпанчето.

# 659
Оо да изобщо спирам да го третирам с каквото и да е . Обаче друго забелязвам при мен след като съм тренирал или ходил  на вън след като се прибера в нас първите 5 минути нямам бучене в ухото и след като се отдам на почивка музиката започва . Не знам след като съм се раздвижил и мозъка ми се е уросил повече или кръвното ми се е вдигнало и заради това да спира !? Знам ли и аз вече .А когато съм бил в колата седнал понеже работата ми е свързана с шофиране при прибирането в нас ухото ми бучи доста първите няколко минути и след като се пораздвижа в нас бученето намалява .

Общи условия

Активация на акаунт