3нае ли някой лек 3а ТИНИТУС (Шум в ушите) 2

• 101 815
  • 761
  •   1
Отговори
# 630
Блага Михайлова точно така причините може да са различни въпреки еднаквите симптоми. Ние коментираме една от вероятните причини. Но пак има едно "Но", защото аз имам и шипове и сколиоза и кифоза и дискова херния на врата, оказа се и гъбички. Всичко това поотделно или заедно може да е причина. Ще лекувам гъбичките и ще си покаже. Но квантови преходи и подобни глупости ми звучат много несериозно! Както и мнението на лекарите че е на нервна почва! Единствената цел на подобни твърдения е да не търсим истинската причина! Тялото сигнализира че има проблем, ако не му обърнем внимание проблема се задълбочава, става хроничен, необратим или по лошо - води до по сериозни болести, а това е много изгодно за лекари и фармацевти! Сори! Гадно е но е истинско, по истинско от квантовия преход!

# 631
Имам чувството ,че когато пътувам на дълги разстояния с кола след това шума ми намалява . Дали се дължи на различното атмосферно налягане не знам ?

Rolling Eyes

Последна редакция: пн, 18 ное 2019, 21:04 от ianiovski

# 632
  • София по рождение
И аз да се отчета. След като отоневролог ми каза, че щом нямам други исмптоми - виене на свят, припадане, гадене и не съм за него, ме изпрати на УНГ. УНГ -то ме прегледа и ми направи тест за чуване. Каза, че съм с перфектен слух и щом е така значи нямам проблем. Да игнорирам шума. Всичко ми е наред. Пищенето можело да бъде от много неща - шипове, прекарано тежко заболяване, кръвоносни съдове, високо кръвно. Изписа ми и лекарство - не съм го купувала, но рецептата ми е в колата, утре ще го напиша. Каза да го пия 10 дни и да и се обадя.

# 633
Това с 10 дена да пиеш някакви хапчета и да дойдеш на проверка  като ми го кажат и ми става едно смешно и жалко  . Само ни разкарват и въртят с цел да им набутваме пари .

Имам въпрос при шипове във врата може ли да се ходи на кинезотерапия ? Защото някой ми беше каза, че не е препоръчително, защото можело да ти засегне някой друг нерв и т.н. ?
От какво се получват шиповете на врата ,че чета в нета и не мога да попадна на точна информация  ?
Последния ми въпрос ,ако наистина шума е от шиповете предполагам ,че този слухов нерв се намира някъде в горната част на врата нали ?

# 634
  • София по рождение
За шиповете - май няма лек. Виждат се на рентгенова снимка. Препоръчаха ми турмалинова яка. Не съм си купувала.

# 635
Това с 10 дена да пиеш някакви хапчета и да дойдеш на проверка  като ми го кажат и ми става едно смешно и жалко  . Само ни разкарват и въртят с цел да им набутваме пари .

Имам въпрос при шипове във врата може ли да се ходи на кинезотерапия ? Защото някой ми беше каза, че не е препоръчително, защото можело да ти засегне някой друг нерв и т.н. ?
От какво се получват шиповете на врата ,че чета в нета и не мога да попадна на точна информация  ?
Последния ми въпрос ,ако наистина шума е от шиповете предполагам ,че този слухов нерв се намира някъде в горната част на врата нали ?

Мойта невроложка ми каза никога и по никакъв повод да не давам да ми пипат врата и съм съгласна със нея. И аз знам че шиповете не се лекуват, но лек масаж от двете страни на гръбнака подобрява кръвообращението. При мен обаче пищенето в ушите се увеличава след масаж.

# 636
След като изгледах въпросният клип ме съмнява ,че може и да е от неудобният ми матрак или пък възглавница  . Човека казва ,че шиповете се махали . Изгледайте клипа за да не го преразказвам .

httpс://www.youtube.com/watch?v=6E4mGVRN7Ho

# 637
Аз нямам проблеми с кръвоснябдяването на главата, нито някакъв друг проблем - проверено с различни изследвания при престой в болница. Имам някакъв съд в близост до ушен нерв и имам шум в ушите когато малко ми се покачи кръвното или се развълнуван  - си чувам пулса и има шум в едното ухо. От това няма спасение. Гледам да не му обръщам внимание.

# 638
  • в джунглата
Аз в момента правя физиотерапия. Не ми е помогнала досега.

# 639
Значи да не си давам парите и за това . Шума го имам от Април месец и до сега съм ходил на 3-ма доктора УНГ 2-ма във Враца и 1 в София изпил съм сигурно килограм различни хапчета и ефект няма . Не знам дали изобщо има смисъл да се пият честно казано .

# 640
Мисля си че ако е от шипове шума няма да се появи изведнъж.

# 641
  • In the land of Never Never
След като изгледах въпросният клип ме съмнява ,че може и да е от неудобният ми матрак или пък възглавница  . Човека казва ,че шиповете се махали . Изгледайте клипа за да не го преразказвам .

httpс://www.youtube.com/watch?v=6E4mGVRN7Ho
Шиповете ми ги откриха на 25 годишна възраст, очевидно от четене и писане наведена на бюро. После цял живот съм чиновник, също се налага да работя на бюро. Няма как с гордо вдигната глава да пишеш или четеш нещо. Сега като гледам, повечето забиват нос в телефоните си в транспорта, на спирките, навсякъде. След известно време всички те ще са с шипове. Няма оправия от това. Може да се спре развитието, ако паралелно се прави гимнастика, или какъвто и да е подходящ спорт и/или раздвижване. Да се махнат, едва ли, защото винаги имаме подобни натоварвания на шията.
Възглавницата и матрака са изключително важни, поне вечер да релаксират тези мускули, които ги товарим целодневно. За матрака всеки си има предпочитания, но не трябва да е твърд, притискат се мускули, тялото не се кръвоснабдява добре. Ако е твърд, отгоре се слага поне топ матрак.
За възглавниците, доцента отоневролог, при който ходих на консултация, ми каза, ако спя по гръб повечето време, да ползвам ниска възглавница. Ако спа повече настрани, трябва да е с височината на рамото, за да не се прегъва шията. Трудно е да се каже обаче как точно спя, обичам да заспивам по гръб, но и много се въртя. Особено сега, като трябва да заспивам надясно, за да натисна дясното ухо, да не чувам толкова пулсацията.
Това видео ми хареса, защото дава възможност и за двата варианта, но ако въведете на руски "на какой подушке спать" ще излезат още десетки на тази тема. Сигурно има и на други езици.
https://www.vodeocatalog.com/ru/video/fZc9z9S04Uc

# 642

Аз ходя на кинезитерапия, 3 до 4 пъти в годината. Най накрая лееко ми издърпват врата. Възможно е шума да се повиши на следващия ден, но после става по-добре. Моя врат е и постоянно схванат,  освен шиповете на врата.

# 643
Ще започвам да правя упражнения . Обаче друго ми дойде в главата,понеже вчера спах на друго място в което имаше постоянен звук от хладилник в стаята ,много добре ми дойде "тишината" от бученето ми в лявото ухо. Разтърсих се в интернет амазон и др. онлайн сайтове има доста у-ва с бял шум и всякакви звуци ,които може да маскират неприятните ни звуци . Има такива на принципа на колонка и такива като мини слушалки ,които се слагат в ухото . Също така попаднах и на мини колонката Google Home Mini с доста звуци,които маскират  шума , има я по бг сайтовете на цена около 80 лв .

https://www.theverge.com/2018/2/5/16973646/google-home-white-noi … ent-sounds-how-to

А това са другите у-ва https://www.amazon.com/s?k=Tinnitus&ref=nb_sb_noss_2

Обмислям закупуването на нещо подобно за в бъдеще .

Друг евтин вариант е е на ваша блутуут колонка от тези китайските по 20 лв с мемори карта ,които са . Записваш си дадения звук и го пускаш да си работи през ноща до като заспиш или до като му не падне батерията . Проблема на тези у-ва е за партньора до теб дали ще е  ок на тези звуци.

А в канала на Александра Бонина има доста клипов относно шиповете във врата

https://www.youtube.com/channel/UCkWn1ggyW66xSbYnC0GDCBQ/search? … D0%9E%D0%97%D0%90

Последна редакция: чт, 21 ное 2019, 17:50 от ianiovski

# 644
  • София
Моят шум намалява след като си суша косата със сешоар. Сешоарът е много шумен, косата е гъста и "терапията" продължава около половин час с малки почивки.
Друг случай на драстично намаляване е след като пускам прахосмукачката. И тя е  доволно шумна.

ianiovski, много добри идеи даваш. Аз много обичам звуци от тропически плажове. В youtube има много. Сигурно още има начин да се свалят клиповете като аудиофайл.

Общи условия

Активация на акаунт