Почивки в Хисаря - тема 3

• 124 357
  • 764
  •   1
Отговори
# 675
  • Точно където трябва
Някой с мнение за х-л Албена?

# 676
Някой с мнение за х-л Албена?

Моето мнение всъщност не е точно мое, а на едно приятелско семейство.

От доста години вече, повече от пет, всяко лято на Хисаря ходим три приятелски семейства - две отсядаме в хотел Хисар, а третото в Албена. Семейството в Албена винаги са били супер доволни от хотела. А те стоят около две седмици там.

# 677
  • София
Ние се завърнахме от Хисаря
Ако някой ще ходи в спа хотел Хисар да знае че в големия басейн се влиза с шапка , ако нямате срещу 5 лв може от бара на басейна да си вземете. Само гологлави може без. В детските басейни е пълно с хора без деца, което смятам за отвратително, защото само се оплакват че децата ги пръскат и скачат, но явно предпочитат да се киснат в собствен сос без шапка 😂
Закуската е на два етапа от 07:40-09;00 и 09:00 до 10:00 но няма проблем да се смесят малко
В ресторант национал ми се стори глупаво да дам 12 лв за порция пилешко хапки и седнахме в отсрещното бистро България . Бързо обслужване, нормални цени и вкусно определено. Две вечери вечеряхме там.
В ресторант Извора - без коментар 1:30 Мин чакахме за салати и основни, пърленки те така и не дойдоха, а няколко пъти питахме за тях. И за финал една проста бира 20 Мин , а бяхме за обяд и имаше най- много 5 пълни маси
Обезателно посетете село Старо Железаре -уникални карикатури има нарисувани по къщите както и къщата на традициите е уникална
Казаха ни че може с предварителна заявка за група да има и посрещане от местните баби с носии и месене на питка за децата и още и още, но ние не знаехме и просто така я разгледахме. Но определено си заслужава

# 678
Привет, запазихме си три нощувки за пролетната ваканция в хотел Национал. Иска ни се, обаче, още 2-3 дни само за разходки и си търсим бюджетен апартамент (2 възрастни и 2 деца) до около 50-70 лв на вечер. Едиствентоо ми условие е да е чисто. Ако има кухненски кът, ще е само бонус. Моля, за препоръки ако имате нещо предвид.
Ако не е късно, вижте апартамент Степанови!

# 679
Dornrose, благодаря за споделения отзив! Беше ми интересно да прочета.

Ние в момента сме в Хисаря. Пристигнахме вчера и право е ресторант Национал. Бях ходила преди години и ми беше харесало. Поръчахме си телешки гулаш и агннешка главичка. И двете нямаха нищо общо с това, което си представяхме. Гулашът не беше лош, но нищо впечатляващо, главичката беше...да речем, че не ни хареса изобщо. Хлебчето им е вкусно, мъжът ми си поръча и торта, но не я опитах. Какво хапвате там? Ние останахме разочаровани и не бихме повторили, но ако препоръчате нещо конкретно може и да се пробваме пак.

Вечерахме в пицария Тоскана... Пресолена паста, с големи парчета "бекон", средна работа, оценка 5/10... Но бяхме шокирани от "вратната пържола" на скара с малко картофки и два вида сос за 16 лв.... Не беше никаква вратна пържола, а тънко нарязани парченца бонфиле. Няма как да му искат повече от 7-8 лв на това... нещо... И тук не останахме очаровани. Неизбежно правим паралел с Гърция, където в топ заведение за селото сме си поръчвали уникала пържола за 7-8 евро за поне 2 пъти по-голяма и вкусна порция...

Довечера ще пробваме ресторанта на хотел Хисар и се надяваме поне там да е вкусно... На тръгване може да пробваме Прованс. Изглежда обещаващо, но вече очаквам всичко.

През деня ще се метнем на разходка до Карлово.

# 680
  • София
Обожавам Хисаря и допреди Ковид ходехме по няколко пъти годишно. Национал е прекрасно поддържано място за кафенце с шоколадово суфле, хапвали сме неведнъж, водили сме и приятели - внимателното и мило отношението на персонала (да поддържаш едни и същи хора с години е много ценно във времена, когато има такъв недостиг на качествени хора и текучество) и обстановката са прекрасни (собственикът сам си поддържа градината), от храната и цените може още да се желае, но открихме ресторанта на хотел Чинар и механа Чергите и винаги сме оставали доволни - сядали сме вътре, във външната част и сме взимали за вкъщи. Страхотни шишлици!
Тоскана сме я посещавали откакто я откриха, но за веднъж седмично е ок, за разнообразие, но цените бяха увеличени последния път и пицата не е чудото на чудесата😊
Барбалена, с две ръце препоръчвам козметични глезотийки в Cacao Organic Beauty, което се намира до х-л Чинар и Градина къща на писателите (къщата на Павлович).Ще останеш много много доволна - Мариана е страхотна, голям професионалист!

Последна редакция: пн, 21 фев 2022, 19:53 от Velina25

# 681
Здравейте!
Може ли препоръка за хотел. Искаме 4 приятелки да отидем за 1-2 дни през април. Да има басейн, сауна, парна баня и да не е уау цена, ако може.
Гледам оферти и май към "Албена" се ориентирам, но ако имате предложения, с удоволствие бих разгледала.
Благодаря!

# 682
Някой с пресни впечатления от Сана Спа.

# 683
Запазили сме този уикенд за х-л Аугуста.
Казаха, че се намирал на центъра, но въпросът ми е... Има ли наоколо нощен бар, дискотека....Пълни ли се много, и с предварителни резервации ли е?
В ресторанта на хотела не ставала дискотека, а ни се иска да разнообразим.
Благодаря.

# 684
Някой с пресни впечатления от Сана Спа.

От август 2021
Басейните не бяха много топли, външния дори беше хладен. Използвахме основно вътрешният.
Условията са добреи, бяхме в огромно студио с две бани, чисто и уютно.
Има халати и за най-малките. Колелета под наем. Батут и прекрасна детска площадка в двора на хотела.
Хотела се намира в непосредствена близост до парк от едната си страна, а от другата са поля и гора - изключително тихо и приятно местоположение.
Закуската беше богата, но ресторанта на свободна консумация - не струва.
Обиколихме заведенията в центъра - навсякъде цените бяха нормални и храната хубава.
Хисаря е прекрасен град...не съм срещала по-зелено място.

Ако търсите топъл басейн (но не минерален) - мястото е Ваканционно селище Острова, Бели Осъм.
Отзив от миналата седмица.

# 685
  • Стара Загора
В началото на март бяхме в Хисаря с една нощувка във вила Париж. Останахме много доволни. Стаята беше много просторна, чиста, леглото удобно, имаше и фотьойли, които бяха също много удобни. Общите части бяха чисти и топли. Приятно е, че предлагат следобедна закуска (мъфини, сладкиш, кафе, чай, горещ шоколад). Сутрешната закуска беше богата и вкусна. Персоналът беше любезен. Релакс зоната също беше приятна - предлагат джакузи и сауна. Според мен има достатъчно място за паркиране. Къщата се намира на метри от западна стена и всъщност самата стена е ограда. Единствено останахме недоволни от велосипедите, които предоставят на гостите си, с които след настаняване направихме разходка - в доста лошо състояние са (преди да тръгнем понапомпахме гумите с помпа, която ни стои в багажника, малко смазахме с WD40), спирачките бяха доста зле (на приятеля ми едната не работеше).

# 686
Много моля за бързо мнение за хотел Hello Hissar - трябва да резервирам днес за утре... Изискването ми е да е чисто, удобно за home office и да има приятен басейн за децата.

# 687
  • ново
Били сме два пъти там, аз съм доволна. Чисто е, басейнът е хубав, стаите са просторни и добре оборудвани. Каним се пак да отидем.

# 688
  • Точно където трябва
Днес се върнах от х. Албена. Няма да повторя. Всичко лошо, което е писано за него е вярно. Има защо да е на ниски цени спрямо другите в Хисаря. Басейн пълен с боклуци, неудобни легла, храната е леш. Става за много компромисно преспиване и без да се храните там. Не бих повторила. А като знам от кога го разглеждам ..

# 689
Били сме два пъти там, аз съм доволна. Чисто е, басейнът е хубав, стаите са просторни и добре оборудвани. Каним се пак да отидем.
Благодаря! Направих резервация - в края на седмицата ще споделя впечатления.

Общи условия

Активация на акаунт