Витамин D, децата, майките, възрастните и зимата... - 2

• 95 170
  • 754
  •   1
Отговори
# 690
Към двете дами, които са купили вит дз на джеймисън- може ли след няколко приема да споделите дали при вас има диуретичен ефект? Аз изпих 3 шишета и сякаш наблюдавах подобен ефект и урината ми беше по-жълта. Иначе е добре да го приемате с нещо мазно, за по-добро усвояване. Дозата ви 50капки седмично ли е? А какви са началните нива?

# 691
Към двете дами, които са купили вит дз на джеймисън- може ли след няколко приема да споделите дали при вас има диуретичен ефект? Аз изпих 3 шишета и сякаш наблюдавах подобен ефект и урината ми беше по-жълта. Иначе е добре да го приемате с нещо мазно, за по-добро усвояване. Дозата ви 50капки седмично ли е? А какви са началните нива?
Нивото на витамин Д беше 7, преди 2 години. С Хашимото съм. От тогава пия Вигантол по схема в зависимост от стойността. В началото пиех 3 пъти седмично по 20 за период от 1 месец, 2х20-2 месеца и после веднъж седмично по 25. Последно резултате е 25 и 4 месеца ще приемам 2х20, после ще му мислим.

# 692
  • София
Момичета, а Вигантола са го спрели от продажба ли, че не се намира? Моят привършва и поне да знам да не обикалям да търся от него.

# 693
  • София
Явно има някакъв проблем с Вигантола. Предполагам, че е поредното евтино нещо, което ще спрат и ще трябва да купуваме на пъти по-високи цени. Аз намерих в Марешки и се позаредих, но не знам дали и там не е свършил...

# 694
Ендокриноложката ми изписа 2*20 капки седмично Вигантол, но каза че няма нужда да приемам  и витамин К, искам да попитам за такава доза не е ли по-добре да приемам и витамин К2 и ако е така какъв да търся и в каква доза се пие ?

# 695
  • Варна
Здравейте, и аз се присъединявам в клуба... преди започване на ин витро опит съм, изследвах витамин Д3, оказа се 9,4 ng/mL, което по референтни стойности е "сериозен дефицит". И на мен лекаря ми предписа Вигантол, но явно е общ проблем липсата му. Взех на джеймисън, като по предписание с вигантола приема ми е 3х8 капки през ден, а джеймисъна съдържа 100 единици по-малко витамин на капка. Та затова увеличавам с 6 капки на ден, че да ми дойде точно дозата, както е с вигантола.
Имам питане - при вас имаше ли някакви симптоми, които да ви накарат да се усъмните и изследвате стойностите? Навсякъде чета за рахит, слабост в мускулите и костите и разни други симптоми, които при мен категорично липсват и никога не ги е имало... Т.е. ако лекаря ми не искаше да направя това изследване, аз нямаше да разбера изобщо за този дефицит.
И още нещо, чета, че е важно да се приема успоредно с магнезий и витамин к2, за по-добро усвояване, но нищо не ми каза доктора за тях. Отделно пия иногинол /пак по предписание на лекаря/, ако е важно.  
А, и за цвят, Б12 е на долна граница, там съм на инжекции - две ампули от 1000 единици през месец. Grinning

# 696
Здравейте!

Включвам се с моя проблем и ще бъда много благодарна за съвети и насоки.
Преди 3 месеца, докато стоях в офиса, беше мрачно и много тъмно /като сега/, изведнъж ме втресе и получих силно сърцебиене. А по това време, често чувствах замайване, болка във врата, гърба /плексуса/и ръката, крака.  Отидох на лекар, той ме прегледа, пусна изследвания и ме прати на невролог. Изследванията ми бяха в норма, невролога ми изписа лекарства за болката, консултация с ревматолог и физиотерапия. Ревматологът каза, че ми няма нищо - предписа топли /минерални/ бани, масажи и т.н., а физиотерапията започна и свърши след 10 дни - докторката заключи, че не вижда нищо тревожно. Ходех на масажи, на зъболекар, въобще всичко, което ми беше предписано спазвах. Но през цялото време изпитвах ужасна умора, апатия и липса на мотивация /с 2 деца съм на 8 и 6 г./, виждах като в мъгла - съзнанието ми беше замъглено /минах през очен лекар също, но всичко е ок/ и така в началото на април вече не можех да стоя в офиса изобщо. Постоянен мой спътник през цялото време е и тревожността. От тогава трудно се храня, без апетит, всяка сутрин ми се гади докато си мия зъбите. В средата на април, посветих 2 дена на обикаляне по доктори, за да разбера какво ми има в крайна сметка. Ендокринолог за щитовидната жлеза - всичко е наред, но когато си пуснах изследване на хормона, реших да пусна и Вит. Д, фолиева киселина и В12. Така разбрах, че вит. Д ми е в латентен дефицит - 15ng/ml. Веднага посетих ЛЛ и той каза, че всичко е наред, малко е нисък, но не е нищо фатално, да пия 2 пъти по едно хапче Остеопрам, което е комбинация от вит. Д, калций, магнезий и цинк и ми набавя около 1000iu на ден вит. Д. Аз обаче си купих Вигантол /последното шишенце в аптеката/, защото с хапчетата ми се видя прекалено малко - вече бях изчела някои статии и започнах по 8 капки на ден /4000 iu/ на ден. Така го пих седмица и половина /а през това време имаше известно подобрение, но ми дойде цикъла и пак се влоши /, и отидох на контролен преглед при ендокриноложката, която ми каза, че е  много 8 капки всеки ден - да пия 2 пъти седмично по 15 капки. Вече 2 седмици го пия, но нещата не са по-добре. Много се тревожа, имам сърцебиене, проблем с храненето отново, гаденето, мускулни схващания и треперене. Днес отново посетих ЛЛ и той ми каза, че ми препоръчва среща с психиатър, вече имам насрочен час за утре.
Моля за съвет, тези, които от по-дълго време вървят по пътя на вит. Д дефицита - имали ли сте подобни на моите оплаквания? Миналата седмица пих разни успокоителни - Симпатил, Неолексан, но ги спрях, защото не видях ефект.
Чета в чуждестранни форуми за този проблем и разбирам, че е дълъг процес, надявам се обаче да има добър край!
Благодаря, че ме изчетохте до край!

# 697
За симптомите не знам, но със сигурност витамин Д се качва бавничко, за няколко седмици едва ли си постигнала нещо.

# 698
Аз лично не съм имала никакви симптоми, при първото ми изследване витаминът беше 6 или 9, не помня точно. Но както е писала Хепи бавно се качва. Според мен 8 капки на ден не са ти много. Ефект може да очакваш след минимум 3 месеца, а според мен при тази доза и след доста повече.

# 699
  • София
8капки на ден са нищожна доза при сериозен дефицит.
Аз бих започнала с 20 капки на ден за около месец. После ще намаля.

# 700
Благодаря Ви!

# 701
За витамин К ти ще си прецениш, обаче аз цяла година пия високи дози витамн д и няма качване. Лееекинко минах долна граница, но преди изследването не го бях спряла даже...та вероятно е фалшиво завишено. Сега почнах и К2, да видим.

# 702
какъв К2 започна и в каква доза, мисля че е по-добре и аз да го започна по навреме. А на слънце излизаш ли или само на капките разчиташ? Аз все си мисля, че като се постопли и започнем да се печем, нивото на витамина ще се качи по-бързо.

# 703
  • Варна
Здравейте!

Включвам се с моя проблем и ще бъда много благодарна за съвети и насоки.
Преди 3 месеца, докато стоях в офиса, беше мрачно и много тъмно /като сега/, изведнъж ме втресе и получих силно сърцебиене. А по това време, често чувствах замайване, болка във врата, гърба /плексуса/и ръката, крака.  Отидох на лекар, той ме прегледа, пусна изследвания и ме прати на невролог. Изследванията ми бяха в норма, невролога ми изписа лекарства за болката, консултация с ревматолог и физиотерапия. Ревматологът каза, че ми няма нищо - предписа топли /минерални/ бани, масажи и т.н., а физиотерапията започна и свърши след 10 дни - докторката заключи, че не вижда нищо тревожно. Ходех на масажи, на зъболекар, въобще всичко, което ми беше предписано спазвах. Но през цялото време изпитвах ужасна умора, апатия и липса на мотивация /с 2 деца съм на 8 и 6 г./, виждах като в мъгла - съзнанието ми беше замъглено /минах през очен лекар също, но всичко е ок/ и така в началото на април вече не можех да стоя в офиса изобщо. Постоянен мой спътник през цялото време е и тревожността. От тогава трудно се храня, без апетит, всяка сутрин ми се гади докато си мия зъбите. В средата на април, посветих 2 дена на обикаляне по доктори, за да разбера какво ми има в крайна сметка. Ендокринолог за щитовидната жлеза - всичко е наред, но когато си пуснах изследване на хормона, реших да пусна и Вит. Д, фолиева киселина и В12. Така разбрах, че вит. Д ми е в латентен дефицит - 15ng/ml. Веднага посетих ЛЛ и той каза, че всичко е наред, малко е нисък, но не е нищо фатално, да пия 2 пъти по едно хапче Остеопрам, което е комбинация от вит. Д, калций, магнезий и цинк и ми набавя около 1000iu на ден вит. Д. Аз обаче си купих Вигантол /последното шишенце в аптеката/, защото с хапчетата ми се видя прекалено малко - вече бях изчела някои статии и започнах по 8 капки на ден /4000 iu/ на ден. Така го пих седмица и половина /а през това време имаше известно подобрение, но ми дойде цикъла и пак се влоши /, и отидох на контролен преглед при ендокриноложката, която ми каза, че е  много 8 капки всеки ден - да пия 2 пъти седмично по 15 капки. Вече 2 седмици го пия, но нещата не са по-добре. Много се тревожа, имам сърцебиене, проблем с храненето отново, гаденето, мускулни схващания и треперене. Днес отново посетих ЛЛ и той ми каза, че ми препоръчва среща с психиатър, вече имам насрочен час за утре.
Моля за съвет, тези, които от по-дълго време вървят по пътя на вит. Д дефицита - имали ли сте подобни на моите оплаквания? Миналата седмица пих разни успокоителни - Симпатил, Неолексан, но ги спрях, защото не видях ефект.
Чета в чуждестранни форуми за този проблем и разбирам, че е дълъг процес, надявам се обаче да има добър край!
Благодаря, че ме изчетохте до край!

Здравей, това което описваш не ми прилича точно на дефицит на вит.Д. Би ли споделила резултата от изследването на вит. Б12 и взимала ли си непосредствено преди изследването някакви витамини, които биха могли да повлияят на стойностите, като например Милгама или нещо друго с б-комплекс? При неврологични проблеми и такива със стави винаги изписват и б-комплекс под някаква форма.
Всички симптоми, които описваш са много характерни за дефицит на Б12.

# 704
Витамин Б12 ми е в норма - 349,40, при референтни - 191 - 663. Пиех Милгама N февруари и март, но не непосредствено преди изследването, а преди него - Суправит витамини.

Общи условия

Активация на акаунт