RYANAIR - 8

• 90 542
  • 752
  •   1
Отговори
# 135
А как стои въпроса с лаптоп в ръчния багаж, разрешено ли е? И ако да дали има шанс да го откраднат ако няма купено приоритетно качване и ръчния багаж отиде в багажното?

В ръчния е единственото смислено място за лаптоп, разбира се. Оставаше и да не е разрешено.
Еми няма да го давате в багажното. Или си взимаш лаптопа и даваш куфара ако няма друг начин.

# 136
  • Вестерос
Няма да си давате просто в багажното ръчния, ако ви го поискат казвате имам лаптоп

# 137
Къде трябва да питам за тези последни места, още на първото гише като оставяме багажа ли или...? И да ви питам, имам 20кг. платен багаж, освен кг и размери за него има ли някакви ограничения какво ще се сложи, както при ръчния? Отново ви благодаря! Първи полет ми е, и тук съм нова, от днес съм сред вас и ми се струва приятно Simple Smile
Като се качите в самолета и то само, ако има незаети места. Не е задължително да са последните, а просто да са едно до друго. 
За багажа- няма ограничения за течности (да са до 100 мл като в ръчния), там може и ножички и други остри предмети да сложите (тези, за които се притеснявате да са в ръчния)... По- скоро, ако ще пренасяте нещо необичайно, питайте конкретно. Цигари също не е препоръчително, че може да останете без тях, както и скъпи вещи.
В чекирания багаж, пакетирана храна може ли от рода на вафлички, бонбони, шоколади и ей такива, цигари в дамската чанта към ръчния може ли и преса за коса и козметика(гримове) в ръчния или по добре в чекирания? Simple Smile

# 138
  • Русе
В чекирания багаж, пакетирана храна може ли от рода на вафлички, бонбони, шоколади и ей такива, цигари в дамската чанта към ръчния може ли и преса за коса и козметика(гримове) в ръчния или по добре в чекирания? Simple Smile
Отговор на всички въпроси - може. Храна може и в ръчния багаж, стига да не е течност, по-голяма от 100 мл.

# 139
Всички отговори са с червени букви в 1-я пост на 1-ва страница. И за машата, и за гримовете...

# 140
Благодаря ви!

# 141
Ръчният багаж след 90 пътник се прибира в багажното задължително, без да питат съгласен ли си или не, написано е ясно на сайта. За да ви е със сигурност при вас си плащате. Другият вариант е да се наредите по рано на опашката за бординга и да сте преди 90 човек. Ние пътувахме с лаптоп в ръчния, но беше сложен в раница и когато ни казаха, че ще ни вземат багажа си го извадихме с раницата и го взехме с нас. Това е преди два дни, самолетът беше пълен.
За агенциите, явно масово си продават билетите така да не са един до друг, ако хората не знаят, че може да си заплатят. Аз преди две години имах проблем с едни такива и с триста зора ми дадоха места едно до друго. Мисля, че понеже вземат местата на по-ниски цени, нямат право на избор на местата и естествено повечето не са хубави. Ние имахме същият случай, младо семейство, жената до нас, а мъжът и през 13 реда и му бил първи полет. Въпреки, че бях платила за места едно до друго, се съгласихме мъжът ми да се премести. Бяха много милички двамата и супер щастливи да са един до друг.

# 142
Не разбирам защо възрастни хора държат толкова да са един до друг?

# 143
  • Вестерос
Може и да не броят 90-тия пътник. При мен още в началото си питаха някой дали да дава за багажното, това на гейта в Атина.

# 144
  • София
Проблем с лаптопа не съм имала - беше си в отделна чанта.
Броят по принцип хората до 90 - тия пътник, ако не искате да си давата багажа, висене му е майката. А аз вече си знам - Приорити бординг си му е цаката. Хем не вися по 2 часа права, хем багажа / ако е ръчен е с мен/. За 5 лева не си струва дето има една приказка.
За местата - по принцип на дете автоматично запазва място и веднага до него единят родител. Не плащам за другия както му се падне. За Венеция на отиване Българина седящ до мен не разреши да се разменс мъжа ми, макар ние да бяхме в средата на самолета, а мъжа ми на С8, в началото. А на връщане Англичанина излезе свестен  и сам предложи да си смени неговото място с това на мъжа ми. И двамата пътуваха по еденично, но тук е въпрос на ... усет да го наречем.

# 145
В началото питат всички дали ще си дадат багажа по желание, след като системата засече 90 пътник ти го вземат. Понякога сигурно има изключения, но човек трябва да го има предвид. Казвам го от опит, не съм пътувала само един път.

# 146
  • София
А може ли човек да си извади лаптопа, ако е прибран в чанта за лаптоп и да го внесе, а останалият багаж да го даде в багажното? Тъй като помня тук един казус за счупен лаптоп и задължена потребителка да си даде багажа. И се чудя защо не го е извадила, не са ѝ позволили или не е имала чанта за лаптоп/раница.

# 147
А може ли човек да си извади лаптопа, ако е прибран в чанта за лаптоп и да го внесе, а останалият багаж да го даде в багажното? Тъй като помня тук един казус за счупен лаптоп и задължена потребителка да си даде багажа. И се чудя защо не го е извадила, не са ѝ позволили или не е имала чанта за лаптоп/раница.

Виж няколко поста по-нагоре

# 148
  • sofia
А какъв е толкова проблема, че ще ти вземат ръчния?

# 149
В моя ръчен багаж винаги има 4 стека цигари.
Защо да изкушавам хамалите?
Други хора носят лаптопи.
Аз си пътувам с таблет в дамската чанта - същата работа ми върши.

Общи условия

Активация на акаунт