RYANAIR - 8

• 90 539
  • 752
  •   1
Отговори
# 150
На летището в Меминген обикаляше една леля насядалите и чакащите закъснял бординг. И с доста категоричен тон заявяваше, че взима багажа. Няма хър, няма мър. Дори още нямаше опашка. Очевидно искаше да избърза и да си облекчи работата, защото самолета закъсняваше и бординга щеше да е по-бърз от обичайното. Ние отказахме по няколко причини; 1. бяхме с меки раници, а не с куфари като доста от околните; 2. Обяснихме и че няма право да ни ги вземе тъй като по правила на самата компания се взимат багажите на хората след 90-тия. Не и стана приятно. Опита се да се наложи, но ние бяхме категорични. 3. Бяхме само с ръчен багаж и вътре имаше вещи, които е рисково да довериш на хамалите. Освен това именно поради правилата на компанията бяхме наясно какво да направим за да не ни вземат багажа. 4. И най-важно имахме приорити бординг, но въпреки това тя настояваше да вземе багажа. Казахме и, че нарушава и второ правило на компанията. С две думи стана голям панаир, но женицата рабра, че си знаем правата и няма да и мине номера.
На слизане също стана панаир. Защото се оказа, че на една жена и липсват някакви ценности.
Като извод. Четете правилата, знайте си правата и ги отстоявайте.

# 151
  • България
Здравейте,

Купих на билет отиване и връщане до Брюксел. Платила съм багаж 20 кг в двете посоки. Мога ли да нося ръчен багаж. Като вляза с номер резервация ми излиза Chekin 3 Juli, аз пътувам на 2.08, какво означава това?

# 152
  • Русе
Здравейте,

Купих на билет отиване и връщане до Брюксел. Платила съм багаж 20 кг в двете посоки. Мога ли да нося ръчен багаж. Като вляза с номер резервация ми излиза Chekin 3 Juli, аз пътувам на 2.08, какво означава това?
Че от трети юли можеш да се чекираш. Яено си запазила място. Можеш и ръчен багаж да носиш.

# 153
# 154
Wed 10/01/18 17:05 Brussels CRL 20:45 Sofia SOF €2.00

Fri 12/01/18 17:05 Brussels CRL 20:45 Sofia SOF €2.00

Sun 14/01/18 17:05 Brussels CRL 20:45 Sofia SOF €2.00

Mon 15/01/18 17:05 Brussels CRL 20:45 Sofia SOF €2.00

Wed 17/01/18 17:05 Brussels CRL 20:45 Sofia SOF €2.00

Fri 19/01/18 17:05 Brussels CRL 20:45 Sofia SOF €2.00

Sun 21/01/18 17:05 Brussels CRL 20:45 Sofia SOF €2.00

# 155
Извинявам се предварително за оф-топика!
Бенджолина, би ли могла да вземеш отношение по този въпрос или не е свързано с твоята професионална сфера?! Благодаря!

# 156
Декларация се изисква,а не пълномощно.
Има я на сайта на ГД Гранична полиция.
Попълва се и се заверява подписа при нотариус.

# 157
  • Варна
Здравейте, не знам дали е писано някъде до сега, но много се притесних сега си направих чекирането и ми излезе бордовата карта, но на нея не виждам никъде закупения чекиран допълнителен багаж, а имам спомени, че преди сякаш излизаше. В профила ми пише, че имам закупен допълнителен, но на бордовата карта не пише. Моля за информация, трябва ли да излиза и на бордовата карта? Отгоре на това ние сме двама и ни сложи в двата края на самолета, единия отпред, а другия отзад, та трябваше допълнително да се заплаща да се изместя...това за пръв път ми се случва, винаги ни слага един до друг..

# 158
Ред 119 означава ли да си стягам ръчния багаж направо за багажното?

Тогава мери ли се стриктно чантата/куфара?

# 159
  • София
Това е реда на чекирането, а не реда, на който да седнете.

zvezda9001 Няколко пъти е писано, че не се вижда на бордната карта багажа, но щом в профила ви го има - всичко е наред.

# 160
Багажа е отбелязан на бордната карта, ако е на английски.

Доколкото си спомням от предишни дискусии тук в темата, ако бордната карта е на български, тогава не се вижда багажа.

# 161
Извинявам се предварително за оф-топика!
Бенджолина, би ли могла да вземеш отношение по този въпрос или не е свързано с твоята професионална сфера?! Благодаря!
Не е свързано с моята професионална сфера.

# 162
  • Бургас
записвам се да ви следя  Simple Smile

# 163
Това е реда на чекирането, а не реда, на който да седнете.
Че няма 119 реда в самолета ми е ясно, но благодаря за уточнението  Crazy

Но нали в салона влизат само първите 90 малки кабинни багажи, а аз съм 119-а по ред на чекиране, т.е. над 90-ия човек (предполагайки, че всеки носи ръчен багаж).
Или това за първите 90 малки багажа важи по реда на пристигане на гейта.

Ето тази информация ми се губи.

Благодаря!

# 164
Според реда на пристигане е

Общи условия

Активация на акаунт