Предстои ми замразен трансфер, да поговорим - Тема 4

• 72 011
  • 721
  •   1
Отговори
# 135
Момичета, подготовката за ЗЕТ може ли да повлияе върху ТСХ и това дали може да попречи на имплантацията? След стимулацията ТСХ скочи доста въпреки, че съм на висока доза тироксин. Също така скочи 4 пъти при прием на противозачатъчни, заради задържан фоликул. След месец ще почваме подготовка за ЗЕТ и ме е страх, че от хормоните пак ще се повлияе.

# 136
  • София
Естрофема го качва, не при всеки, но качва.
При мен от 1.15 го качи на 1.45, но при други жени е било много повече.
Изследвай го преди старта и се консултирай с ендо за дозата.

# 137
  • София
Аз това което зная от др. Начев е, че само хапчетата/инжекциите за стимулация на овулацията повишават Тсх.
Естрофемът ми е отговарял, че не влияе върху Тсх, разбира се, когато се приема правилно - поне 2 часа след еутирокса. То това важи и за всички останали лекарства, приемани орално - като интервалите са различни - 4,6,8 часа. Витамини, добавки и др. подобни ми е казвал да ги пия след поне 6 часов интервал. Желязото е след 8 ч.

# 138
Стандартно, без медикаменти, ТСХ ми е 2.5-6. С терапия го смъкнах на 0.6 преди ЗЕТ. След 10 дни прием на естрофен 2х2 вагинално ТСХ ми скочи на 4.5. Док каза, че от естрофема играе много и превантивни ми вдигна дозата. В крайна сметка нямаше трансфер. Спрях естрофема и го започнах отново след 2седмици. Този път ТСХ си ми остана 0.6, но с конската доза еутирокс... та според мен си играе доста, но с правилната доза не би трябвало да има проблем...

# 139
Благодаря момичета  Hug Ще се консултирам с ендото. При мен след месец прием на регулон, ТСХ скочи от 1.2 на 4.7, а сега след стимулацията е 3.4. А съм на доза, която при нормални условия ми идва доста висока и ТСХ пада под 1. Надявах се да не трябва да вземам по-висока доза, но явно ще се наложи.

# 140
И моята ендокриноложка каза, че Естрофема ще ми вдигне ТСХ.Аз също съм преди ЗЕТ и се боря да сваля ТСХ, защото се вдигна необяснимо защо.Сега съм на висока за мен доза и се надявам да не изпуснем и този месец.Предния го отложихме именно заради вдигналото се ТСХ.А иначе след стимулацията и на мен ми се вдигна ТСХ.
Някъде четох че за ЗЕТ позволяват да не е съвсем под 2 а може и малко повече.Знаете ли за такова нещо?

# 141
Моето ТСХ след стимулацията скочи доста, но бързо се регулира (за около месец).
Също така след ЗЕТ от естрофема пак се вдига и като пуснах ТСХ в деня на теста, беше над 3 и увеличихме дозата на л-тироксина. Това е, трябва да се следи и ако е необходимо, да се коригират приеманите дози.

# 142
момичета за всички ли важи скачането на ТСХ,или само за тези които по принцип сте имали проблем с хормона преди това

# 143
При мен тсх не е изследван преди или след трансфер. Пуснаха ми го след аборта, беше 1.5. По принцип никога не съм имала проблем с него.

# 144
На мен ТСХ ми беше 2.12 преди стимулацията, 2 седмици след нея - 2.16. Не съм имала проблеми до сега и не съм пила никога хапчета за този хормон. Лекар ме посъветва, когато направя ЗЕТ и ми дойде време за ЧХГ, да не пускам ТСХ и да се стряскам излишно, защото при забременяване се покачва 4 пъти и стойност до към 10 е ОК, но не разбрах до коя седмица на бременността. След това започвал да пада сам. Затова искат стойността му да е около 2 преди ЗЕТ, защото дори да скочи 4 пъти това е 8 и пак е под 10, което било нормално при начална бременност.

# 145
Момичета, кога не се прави трансфер след пункция и оставаш за ЗЕТ, при тънка лигавица, висок прогестерон...още?

# 146
Мисти, как си ?  Hug
Аз останах за ЗЕТ заради хиперстимулация, знам, че и при презряла лигавица също не се прави трансфер.

# 147
Мисти, как си ?  Hug
Аз останах за ЗЕТ заради хиперстимулация, знам, че и при презряла лигавица също не се прави трансфер.
Жанчеее, прекраснице  Hug
В стимулация съм и прехвърлям разни филми Wink Хипер няма как, аз съм с осем фоликула. Презряла кога се  води? Между другото, деня на пункцията само от размера ли зависи?

# 148
  • София
И от хормоните.
А ако прогестерона преди пункция се покачи е ясно, че лигавицата ще е презряла за трансфера. Знае ли се приблизително кога ще ти е пункцията?
И спри да пресмяташ варианти Simple Smile
Остави нещата да се случат  bouquet

# 149
Чела съм, че лигавица над 15 мм се води презряла и неподходяща за трансфер.
Нандин е права - не го премисляй предварително  Hug
От сърце ти желая този опит да завърши с успех  Hug bouquet

Общи условия

Активация на акаунт