Любители на кучета - 72

• 58 267
  • 753
  •   2
Отговори
# 195
  • Пловдив
Още едно въпросче... Кучо е чихуахуа. От вчера вечерта нещо хрипти все едно се дави през 3,4 часа за кратко. Малко киха и мъжът ми казва че и е сополив. Иначе е много весел, игрив, тича, скача, лае Simple Smile
Единствените ми съмнения са някакъв вид алергия. В неделя вечерта сложих във вазичка едни много миришещи рози в хола където и той си седи. Да не го дразнят те?

# 196
Още едно въпросче... Кучо е чихуахуа. От вчера вечерта нещо хрипти все едно се дави през 3,4 часа за кратко. Малко киха и мъжът ми казва че и е сополив. Иначе е много весел, игрив, тича, скача, лае Simple Smile
Единствените ми съмнения са някакъв вид алергия. В неделя вечерта сложих във вазичка едни много миришещи рози в хола където и той си седи. Да не го дразнят те?

По-назад в темата момичетата писаха за това хриптене- задно кихане. Може и цветята да го дразнят.

# 197
  • Sofia

По-назад в темата момичетата писаха за това хриптене- задно кихане. Може и цветята да го дразнят.

Да, най-вероятно е точно това  Peace Ето една статия http://www.bgfermer.bg/Article/5409545

# 198
Да ви кажа, днес разхождах кучето си и бебето си в кенгуру. Бебето спи, всичко идилично.
Внезапно чувам тежки псувни на 50 метра от мен и виждам как едно момче бие с юмруци и псува собственото си куче, май кокер. Направо изтръпнах, исках да се намеся, но всичко стана толкова бързо, а и ведната ръка куче и отделно бебето в кенгуруто.
Чувствам се ужасно, че не се намесих да го ступам тоя, ако бях без детето, направо не знам.
Случвало ли ви се е и как сте реагирали? Аз още в потрес, пълно е с луди!

# 199
помбер изключително неприятна гледка е някой да си бие кучето, но едва ли нещо може да се направи отстрани. Той лесно ще спре да го рита на публично място, но като се прибере у дома си пак ще си изкара яда на кучето. Миналата година един идиот си риташе питбула, защото не бил злобен, а лигав и искал да си играе с кучетата наоколо.  ooooh! Чудех се дали да се намесвам, ама на такъв идиот какво можеш да му кажеш, след като си е вземАл питбул, че да скача на бой на другите кучета.

Днес фейсбук ми напомни, че Макс дойде у дома на този ден преди две години:

И ето го сниман днес - две години по късно и 35 кг отгоре  Mr. Green:

# 200
  • София
Помбер, и на мен ми иде да наритам някой подобен индивид.  #Cussing out

Макс, да е жив и здрав! Красавец!  Heart Eyes

Ето и малък "данък"
https://scontent-frt3-2.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/18620320_102099170 … 5&oe=59B180A6
https://scontent-frt3-2.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/18664658_102099170 … 4&oe=59AF533B

# 201
  • Пловдив
И аз онзи ден нашляпах моя  Embarassed Чухиахуа е и нападно едно йорки ей така от нищото. Пошляпах го. Едно шамарче една целувка. Немога да реша лоща или добра да съм с него

# 202
На мен ми е много тъжно за едно лабрадорче от съседния блок - денем го "разхожда" бабата - стотина метра и 15тина минути трябва да стои на място, постоянно му се кара. Мислех, че с младите е по-добре, преди няколко вечери видях, че и те го бият с каишката. Предполагам ще е поредното "подарявам куче на годинка" след няколко месеца.

# 203
  • У Диспансера ...♥♥♥
Ами то по-добре да ги подарят да попаднат на обичащи ги хора  Crossing Arms
Аз не съм виждала подобна картина, ако видя не мога да се стърпя .
Видяхте ли репортажа за кучкарника във Варна  ooooh! Милите животинки, болните малки кученца се хвърляли на прасетата за храна, както и майките, които вече не ставали за раждане   Sad Не мога да проумея какви хора са това, и къде стояха милите в калта, мръсотия, влага ....
Дано все повече и повече има такива разкрития и да си понесат вината отговорните за тях.

# 204
Скрит текст:
Ами то по-добре да ги подарят да попаднат на обичащи ги хора  Crossing Arms
Аз не съм виждала подобна картина, ако видя не мога да се стърпя .
Видяхте ли репортажа за кучкарника във Варна  ooooh! Милите животинки, болните малки кученца се хвърляли на прасетата за храна, както и майките, които вече не ставали за раждане   Sad Не мога да проумея какви хора са това, и къде стояха милите в калта, мръсотия, влага ....
Дано все повече и повече има такива разкрития и да си понесат вината отговорните за тях.

Бррррррр. Нямам думи. Извратеняци!  tantrum
Избягвам да гледам  такива репортажи. Разстройват ме. После ги мисля животинките дни наред.

# 205
  • Sofia
Ооо, Макс! Боже, какво сладко хлапенце е, всеки път, като го видя и цвърча!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

А този репортаж и аз умишлено не го гледах Sad Не мога да спра да мисля за това с дни и ме избива на ярост, но и на рев.... Много лабилна съм станала нещо Embarassed А и като съм на работа, само го мисля малкия ушатко и ми е ужасно мъчно, а той спи като пън по цял ден и си му е много добре, а аз страдам..... ooooh!

Купих му едно пастетоподобно нещо за торта, както и някакви бисквитки във формата на сърца и кокалчета за украса (които отворих да пробва и ми омирисаха душата на някаква мърша, но той полудя hahaha). Сега ми остава свещичката и сме готови за големия ден  Joy

# 206
Момичета,
Поздрави на всички малки и големи сладкиши от снимките  Hug bouquet Peace Страхотни са!
Позволявам си да публикувам историята ни и в тази тема, защото ми се иска да предпазя повече хора. Надявам се, че няма да възразите  bouquet

Разликите между това да бъдеш добър развъдчик и да бъдеш печалбар

Историята ни започва м. Август 2016 г. Тогава започнахме да търсим нашето бъдещо детенце- кученце чихухуа. Спряхме се на развъдник Anfaris King, защото разчитах, че дамата (собственик на развъдника), е отворник по развъдна дейност за породата и смятах, че ще бъде безкомпромисна в заплождането и отглеждането на кучилата.
На 22.08.2016 г. се свързах с Анна Мария Димитрова и исках да видя две от женските кученца - Карма и Калия (към днешна дата моята Кая). На 23.08.2016 г. се срещнахме и тя донесе двете кученца в кафене близо до блока й. Късокосместата ми се стори не толкова привлекателна и въпреки, че не искахме дългокосместо кученце до вечерта взехме решение и Калия стана нашата Кая. Капарирахме още на следващия ден. Изчаквах да се правят ваксини, включително трябваше да се слагат и противогъбични ваксини превантивно. В един момент се оказа, че вече кученцето е на почти 3 месеца, а е само с една поставена ваксина. Тъй като исках да съм сигурна какво се случва настоях да присъствам на последната ваксина, която и платих по мое настояване- не че някой е искал да ме спира. Тогава поисках и за моя сметка да направим тестове за парвовироза, корона, гиардия- отрицателни.
Кая остана още няколко дни в развъдника, за да я наблюдават.
Включително държа да отбележа, че и аз чипирах кучето- защото било малко и нямало още къде да се постави чипа. По вероятно е от развъдника да не посещават доктор, който е в състояние да постави чип на малко животно и площ, но когато човек отделя за прегледи по 5-10 лева няма как да получи качество.
На 26.09.2016 г. отидох да си я взема. Платих, взех си родословието, книгата за изложби, паспорта и веднага заведох малкото топче вкъщи, където я чакаше всичко необходимо- къщички, тоалетни, органична храна, купички, играчки и т.н.
Кая се адаптира много добре, веднага започна да обикаля, всички треперехме над нея, хранех я през 4 часа.
На 23.10.2016 г. направи първи спазъм с болки в коремчето. Веднага се посъветвах с ветеринарите ми в София, насрочихме прегледи, направихме изследвания- нямаше нищо страшно, но казаха да снимам, когато получи спазми, за да видят какво е поведението. Върнахме се във Варна и Кая получи спазъм на 14.11.2016 г. Веднага снимах и пратих на доктора ни в София, но беше в операция и реших да се посъветвам с Анна Мария. Каза да я заведа пред тях, че имала хапче за такива случаи. Попитах сигурна ли е- ама разбира се, давала го при всякакви неразположения. Ентерогард М... може би Анна Мария си мисли, че е ветеринар, чудя се с кой акъл дава ей така на куче препарат с тетрациклин. Това се чудеха и моите доктори в клиниката, и да- клиника, чието име тя дори не знае, защото профилактиката и добрите професионалисти не са приоритет на печалбарите. Качествен пробиотик и болкоуспокояващо свършиха чудесна работа и всичко отшумя, но пак благодарение на безценните съвети на нашите доктори!
След това няколко пъти ми дърпа едни дълги речи как съм щяла да стресирам кучето, то да ме намрази и т.н., защото съм го водела на преглед. А какво да правя- да го оставя на произвола и да го тъпча с тетрациклин ли?
До момента винаги съм се държала добре и до последно съм се консултирала с Анна Мария, включително и за пателарната луксация, която установиха преди два месеца в София, потвърдиха преди две седмици във Варна, когато вече Кая е голяма и с почти приключил растеж.
На 23.05.2017 вадихме зъбки и се възползвахме да направим снимка на крачетата. Резултатът- пателарна луксация на двете крачета + изместване на бедрени кости -14 градуса на едното краче и 20 на другото. В следствие на това кучето не може да сгъва задните си крачета в коленете и ходи с изпънати крака, тъй като и самият мускул е в неестествено положение (опитвам се да пресъздам част от казаното по време на прегледите и се извинявам, ако не използвам правилната медицинска терминология).
От ОВК и ЦВК потвърдиха, че пателарната луксация на двете задни крачета е генетично предадена и не е придобита по време на разтеж.
Стоя и се чудя с какво е по- добра тази жена от борсите и защо толкова си е повярвала?
Операцията на Кая ми е приоритет, не ме интересува толкова и сумата, която ще дам за операция на двете крачета, но искам да знам къде е етиката, морала и чисто човешкото отношение в тази ситуация?! Кой и как ще компенсира кученцето ми за болката и стреса, които му предстои да изживее по време на операциите и възстановяването? В момента НЕ питам нито за парите, нито за моите притеснения и безсънни нощи, а питам конкретно: КАК СЕ КОМПЕНСИРА БОЛКАТА???
Развъдната дейност е преди всичко въпрос на любов, знания, селекция, правилно отглеждане, средства за отглеждане/ профилактика и ОТГОВОРНО ОТНОШЕНИЕ- е, според моите наблюдения в Anfaris King е въпрос по- скоро на печалба.
Знам, че постът ми е дълъг и емоционален, но всичко в него е базирано на документи, факти, изследвания и две клиники, с които съм се консултирала, а не на последно място и на лични впечатления!

# 207
Няма ли институция,която разрешава развъждането като дейност,за да сигнализирате там? Нали именно генетичните болести се проследяват с развъждането?!!!Безумие.

Някой беше споменал за алергия към пилешко(химията в месото),би ли споделил симптоми?

# 208
Няма ли институция,която разрешава развъждането като дейност,за да сигнализирате там? Нали именно генетичните болести се проследяват с развъждането?!!!Безумие.

Някой беше споменал за алергия към пилешко(химията в месото),би ли споделил симптоми?
С това ще се занимавам след операциите, защото в момента не съм на себе си. Както написах и в предния пост- печалбарството и развъдната дейност са две различни неща. Качествените развъдници спазват правилата, другите имат само претенции и заобикалят изискванията/ наредбите/ законите, защото си мислят, че са недосегаеми. За съжаление бяхме добре заблудени от позицията на развъдчицата в клуба, която предполага отговорно отношение. Но всеки ще си понесе отговорността за действията. Разполагам с всички документи и ще предприема необходимите действия.
Нашата голяма чихуа е алергична и симптомите бяха следните:
- разстроен стомах и спазми, придружени с болка и къркорене
- хъркане (обратно кихане) с изкарване (повръщане) на пяна в края.
- в началото розовееща кожа, в последствие червена, накрая кървавочервена към лилава.
- чесане на зачервените места.
- тръскане на ушите.
Ето малко полезна информация:
http://www.ovk-varna.com/%D1%85%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0 … 0%B3%D0%B8%D0%B8/

Последна редакция: сб, 27 май 2017, 22:18 от Chihuahuas Mom

# 209
  • София
Здравейте и добра вечер,
имам значи донякъде оплакване, донякъде въпрос.
Не че няма да се консултирам и с друг ветеринар де, ама....
Водих малко куче на васкина:
 - първо казаха, че е дебела, което ама никак не е вярно, шкембенцето и е прибрано и далеч по-малко от гръдния кош. Ама била десет килограма - ами едър и е кокала... Това ще го прескоча, храня и наблюдавам внимателно.
 - Проблема за мен настъпи, когато казах че я храня с Тейст оф дъ уайлд - прецака ми се нещо латиницана, сори. Та веднага имаше - о, това е храна с ниско качество, на ви тоя калции.
Абе, викам не е баш с ниско качество май.. Ама не, не била хубава, давайте пет пъти седмично калции.
Та сега съм в чудене, да вярвам ли, да не вярвам ли...

а малко куче е на два месеца и половина

Общи условия

Активация на акаунт