Любители на кучета - 72

• 58 267
  • 753
  •   1
Отговори
# 210
Не съм давала Taste of the Wild, но съм чела доста добри отзиви за нея в руски сайтове, някои пишеха, че е по-добра от Orijen, това съм го запомнила. Мисля, че не е лошо да даваш калций, на моя лабчо в тая възраст някъде също му давах известно време, не беше дълго, защото нашият вет каза, че не бива да се прекалява, още повече, че в храната му имало, тогава ядеше на Diamond нещо за малки кучета, но понеже е малък и расте, е добре да изпие определеното количество. Всъщност тази опаковка CALCI-DELICE изпи, повече не съм давала.  Peace

# 211
  • София
Ами и аз съм чела добри отзиви, та затова ме изненада реакцията на ветеринарката. От друга страна, тя не пропусна да отбележи, че Хилс и Роял Канин били по-хубави, не че те ги продавали, ама имало отзиви от клиенти. Хилс да, добра е, ама Роял Канин.....
Иначе малко куче върви по-едра от стандарта за възраста си, та не би било лошо профилактично да я подсиля...
Абе като да имаш бебе е, ама по-сложно, защото разбиращите и информацията е по-малко.

# 212
  • София
Ами и аз съм чела добри отзиви, та затова ме изненада реакцията на ветеринарката. От друга страна, тя не пропусна да отбележи, че Хилс и Роял Канин били по-хубави, не че те ги продавали, ама имало отзиви от клиенти. Хилс да, добра е, ама Роял Канин.....
Иначе малко куче върви по-едра от стандарта за възраста си, та не би било лошо профилактично да я подсиля...
Абе като да имаш бебе е, ама по-сложно, защото разбиращите и информацията е по-малко.

РК и Хилс са боклуци.
Бих сменила лекаря само заради това изказване.

Относно развъдниците - моето куче не е от развъдник, но бащата е многократен шампион, майката е просто красива йорки. Водех я за подстригване при жена, която е собственик на развъдник за йорки.
Последните 2 пъти кучето ми бе болно на инжекции след посещение там. Първия път не предположих, че проблемът е в развъдника, но след втория случай вече всичко бе ясно.
Като добавим и ужасното порязване при подстригването, което доведе и до шиене, вече нямам причина да стъпя там.

Има и добри развъдчици. Бих казала, че повечето лицензирани развъдници са добри.

# 213
Относно развъдниците - моето куче не е от развъдник, но бащата е многократен шампион, майката е просто красива йорки. Водех я за подстригване при жена, която е собственик на развъдник за йорки.
Последните 2 пъти кучето ми бе болно на инжекции след посещение там. Първия път не предположих, че проблемът е в развъдника, но след втория случай вече всичко бе ясно.
Като добавим и ужасното порязване при подстригването, което доведе и до шиене, вече нямам причина да стъпя там.
Има и добри развъдчици. Бих казала, че повечето лицензирани развъдници са добри.
Чета и се чудя тези хора как си лягат спокойни вечер. Как може тази жена да събере болни и здрави животинки и то само, за да вземе пари за един грууминг. Главата не ми го побира!
А още повече, че има закони и наредби на самите общини за отглеждане на животни с цел развъдна дейност. Има правила и на съответните клубове.
И все пак всичко е до съвест. Съгласна съм, че има много добри развъдници. От време на време разглеждам профила на една дама, която има развъдник за померани. Доставя ми удоволствие да гледам условията, в които отглежда животинките си. За съжаление жестоката реалност е, че повечето гледат животните в апартаменти и къщи тип "следвоенно положение", с измайсторени от тях къщи, клетки. На снимките се виждат мръсни кърпи, стари вещи, които животинките гризкат и Роял Канин, разбира се. Майките изглеждат амортизирани, очичките на малките кученца са непочистени, хигиената е под всякаква критика- тих ужас. Разбрах, че дори често ходят и вадят фалшиви документи за здравен статус, включително и сертификати за пателарна луксация от съмнителни доктори, за да покрият изискванията на клуба, да ги допуснат до изложби и после да заплождат.
Много ми е мъчно и плаках много за това, което предстои на Кая, но дори за миг не съжалявам, че я купихме. Спасихме едно детенце от "блатото" и съм готова на всичко, за да й осигуря качествен и достоен живот.
Само продължавам да се чудя тези хора как дръзват да мамят и да си играят с живота на такива малки и невинни създания  Cry Cry Cry

# 214
  • София
Аз малко ви изпуснах, но сега поне да ви следя  Embarassed Embarassed Embarassed

# 215
Chihuahuas Mom, стискам палци всичко да мине добре. Кая е попаднала в семейство, което я обича.

Хора без съвест винаги ще има. Печалбари колкото искаш...

# 216
жгмъц страшна красавица е твоята белушка.  Heart Eyes Утре един колега взима за дъщеря си голдън и нямам търпение след това да ни го покаже на живо и да му намачкам пукавата козинка.
Chihuahuas Mom единственото хубаво от цялата ситуация е, че кученцето е попаднало на хора, които ще направят всичко за неговото излекуване. За съжаление специално в България лесно се манипулират и фалшифицират всякакви документи и явно не е трудно да станеш лицензиран развъдник, за да има човек още по-голяма печалба от кучетата си. Тази госпожа от въпросния развъдник мисля, че въобще не се е впечатлила от случая и ще си продължава печалбарството заобикаля закона и изтормозвайки женските си кучета да раждат постоянно.
possessed тия нашите ветеринари друго освен Роял Канин и Хилс не са и чували май. И в моя град има такива дето като влезеш да питаш нещо и веднага почват с предлагането на храна, все едно до сега кучето ми гладно е седяло.  ooooh! Аз давам Taste of the wild и съм страшно доволна от това как се отразява на кучето ми. Пробвах да заменя и с по-скъпи и с по-евтини гранули, но резултат винаги беше мек и огромен изходен материал, а някои храни направо си му докарваха разстройство.  ooooh! Намери си ветеринари, които търговията да не им е водещото. Аз от моите никога не съм чула да ми похвалят нещо, което те продават в кабинета си. Да не казвам, че дори и не сме коментирали каква марка храна му давам. Единствените им съвети са в посока на съдържанието на протеин и мазнини в гранулите. За калция, ако е едра порода бих те посъветвала да му дадеш 1-2 опаковки калций-делис, като се приемат 10 дена и после 10 се почиват. Аз на моя до годинка съм му дала общо 2 опаковки, за колкото време стигнат по схемата, като едната е била, когато е бил някъде на 4 месеца, а другата опаковка някъде на 8-9 месеца. Щом храната, която приема е добра, то тя набавя всичко необходимо за израстването на кучето.

От около седмица, а може и малко повече едни цигани са зарязали 2 кучета, малки на размер, а може и на възраст до нашата къща. Те съответно от страх са се завряли под една от стопанските постройки в двора и няма излизане от там. Излизат само когато няма никой наоколо или през нощта. Много са кльощави и страхливи. Макс само ги надушва къде са и те милите от скривалището си само ръмжат. До дни ще оградим двора с мрежа и до тогава трябва да намеря начин да ги изкарам от там. Преди няколко дни Макс засече едното в двора и веднага го тръшна на земята. Ако не бях реагирала светкавично щеше да го нарани сериозно. Сега остава да започна да ходя всеки ден и да им нося храна за да започнат лека по лека да излизат от скривалището си и в някакъв момент да се отпуснат и да мога да ги хвана и изведа от двора. Най-гадното от цялата ситуация е, че тия двете малки зверчета ходят и ми акат в градината баш при посевите. Колкото и да ми е жал за тях просто не мога да ги търпя повече, защото моето не ходи там (а поне знам, че е здраво), а те ще ми ползват разсада за тоалетна.  #Cussing out Стискайте палци скоро да успея да ги заловя, защото не им е мястото там.
Ей го и звяра спокоен и заспал на дивана:

# 217
Sladkishi, Sivi,

Благодаря за подкрепата  Hug
Надявам се, че операциите ще минат без усложнения и малката ще се възстанови напълно  Praynig Praynig Praynig
Колкото до развъдника- въпросната дама е Ancheto, която се е включвала активно в по- старите теми, но може би тогава е имала съвест, спазвала е правилата за отглеждане и развъдна дейност. Сигурно ще продължава, имайки предвид и яростната, некомпетентна защита на един младеж във facebook страницата- включи се светкавично с провокативни въпроси, стремейки се да манипулира предоставената информация.
Най- важно ми е Кая да се оправи, за другото няма да се настройвам излишно, а когато му дойде времето ще предприема нужните действия.

# 218
  • София
Sivi благодаря за отговора. И аз първо почетох, още преди да взема малко куче, и след това купувах храна.
А за големина, ми тате е черен лабрадор, а мама е кръстоска между каракачанец и алабай. Няма да сме малки. Качваме по кило и нещо на седмица и категорично не я прехранвам, следя и грамаж и външен вид, демек да няма топка по средата на кучето хихи.
 Не мога да я снимам, защото не седи мирна, така че ще ми вярвате.
ето един два опита:
Скрит текст:

Chihuahuas Mom надявам се всичко да мине леко.

# 219
Страхотно сладко черно носле  Blush Не знам по кой критерий следят ветеринарите, след като кучето не се знае 30 кг ли ще стане или 50 кг.  Mr. Green, но пък е страшен сладур. Давай си му дажба според указанията на храната и следи да не се окръгля в хълбока.

Последна редакция: нд, 28 май 2017, 17:52 от Sivi

# 220
Нашият като малък( 3-4 м.) приличаше на пингвин ,като се налапа.Сега ( 9 м.) е хърба и половина,а си се храни,младежа Laughing

# 221
possessed, благодаря за пожеланията  Hug
Надявам се малката да е добре, но за съжаление ме натоварват с желание да махна информацията от публичното пространство, изпращане на документи, които за мен нямат стойност и елементарно заяждане. Дори стигнахме дотам, че развъдчицата ми предложи пари, за да вземела обратно кучето, а аз да съм си купела друго, здраво- все едно съм в селска бакалия. А любовта, привързаността, чувствата и болката на малката никой не го интересуват (да не говорим и за моите). Общо взето се опитва да каже, че аз съм някаква луда, която водела кучето в печалбарски клиники, където го ползвали за опитна мишка. А най- фрапантното беше, че пателарната луксация според нея и някои ветеринари била особеност на породата- помолих да ми каже кой го твърди и не получих отговор... просто толкова глупости изчетох днес, че минах лимита.
Ако ме ядоса още малко ще сложа целия разговор, който имам и архивиран, и на скрийншоти и ще я пратя да се надбягва с вятъра госпожата от Anfaris King!

# 222
  • София
Chihuahuas Mom, веднага се сетих, че става дума за Анчето. Тя ми е приятел във фейса и аз от известно време се чудя не развъжда ли доста често ?  newsm78 Дано всичко мине благополучно с операциите!  Hug

Моята Бианка също е взета от лицензиран развъдник, на родителите са правени необходимите изследвания и т.н., но и тя се оказа с генетично заболяване, но то не е типично за породата и не се изследва. Преди да се прояви имах намерения да я развъждам, но се отказах след посещение на клубната изложба, там се отвратих... Да не говорим съдиите как дават оценки. Единственото читаво при развъждане то през клуба е, че изследванията се правят само на две места и се избягват документи издадени от съмнителни доктори. И въпреки това в нашето кучило една сестричка на Бианка се оказа с луксация...

В сряда ще я водя и аз на преглед и рентген евентуално, заради покуцването с предната лапичка.

# 223
жгмъц, то очевидно гаранция няма за нищо. За съжаление в България няма институция, която строго да следи за всичко свързано с животните- от развъждане до отглеждане. Колкото до честотата на заплождане- би трябвало да има пауза от една година между раждане и заплождане на теория и правила, но на практика май не винаги е така.
Аз мога само да се моля да има повече здрави кученца, защото е много болезнено да знаеш, че с любимото ти същество нещо не е наред!
Късмет на Бианка в сряда и дано лапичката се оправи  Hug Heart Eyes Praynig

# 224
  • София
Благодаря и на вас късмет!  Hug Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт