Любители на кучета - 72

• 58 263
  • 753
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Дорис, можеш да вариш според мен каквато и да е риба (филе) с ориз, но после дали ще иска да яде гранули.  Mr. Green

Ах този Макс, а колко е хрисим на снимката.  Heart Eyes

# 421
 жгмъц, все си мисля, че на поляни трябва да живеят съкровищата, все едно за тях са създадени да тичат! Heart Eyes bouquet

Страхил е толкова впечатляващ, че.........чак респектира! Сериозен младеж! Heart Eyes bouquet

bilqna_69, сигурно са си изкарали чудесно по мъжки! Heart Eyes bouquet

the Дорис, права си, добре че се разпищях! Ама не ме знаят като се ядосам колко не става да са ми насреща, дето вика ММ да те не среща човек ядосана. Рядко ми се случва, ама държи влага на тия срещу мен! Simple Smile На глас се хилих с вашата играта на гонка и репликите на оня мъж. Имала съм подобни моменти, отдавна беше. Ще се оправи душицата, и аз оная вечер си мислех, че трябва да поизчакаш, т.е. да не бързаш с ендоскопията, ама смея ли акъли да давам? Като знам колко треперя за Рекс, като му се случи нещо.......Да ти е здравичко, пък нека тича пред/зад пейката с фас или ако и ти след него, лошо няма! Peace bouquet

Макс на YanaDG и той един сУриозееен.........ама като е с нов имидж, така трябва, на положение да се държи! Heart Eyes bouquet

# 422
cutesmallcat, гледах тази храна. В нея има пилешка мазнина и доста добавки, за които нямам представа дали няма да алергизират. Оказва се, че 98% от храните имат пилешко, пилешко на прах или пилешка мазнина.

# 423
  • Euskal Herria
Ха, сериозен бил, хрисим бил... Там се докарваше, щото си просеше поредната бисквитка. Ей ви го на - блажено изтегнат, докато го подстригвахме. Хич и не се помръдваше, лениво опнат, докато го претъркулвах на едната и другата страна, за да мине машинката:

# 424
Телешкото никъде не го коментирате....Не давате ли ?
Страхо прилича на агент на тайните служби, с този поглед Simple Smile

# 425
  • София
Аз в момента храня с диетични гранули с пуйка (Петвита), кучето наистина отслабна (от 33кг, сега е 29кг), а козината и е една приятна, копринена.  Heart Eyes

# 426
  • Sofia
Дорис, не съм се сетила да погледна...Тогава не ви е  подходяща явно, но ако се окаже, че не е от пилешкото, имай я предвид Simple Smile
Макс какъв е красавец!  Heart Eyes Ама ме разби! Как си стои и не му пука  hahaha Агент Страхо, като чуе дори сешоара, тича под дивана смелчагата  Joy

# 427
И днес данък от нас  Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Голямата се крие да си яде бисквитките, но малкото не прощава:
https://www.instagram.com/p/BU99Dv2h_SZ/
Малчо иска все на слънце:
https://www.instagram.com/p/BU9_RydB36Z/
Иска си витамините и това е:
https://www.instagram.com/p/BU-AKAMhc0e/

# 428
  • София
Колко крехки изглеждат.  Heart Eyes

# 429
Chihuahuas Mom, много финни и хубави кученца  Heart Eyes

YanaDG, ех че е спокоен при пострижка.  Heart Eyes

# 430
жгмъц, наистина са много крехки, но са и изпечени манипулаторки. Винаги има поглед "аз съм мъничка, добричка... дай сега нещо да си хапна"  Joy И после в ъгъла на дивана да не им го вземе някой  Laughing
the Дорис, благодаря  bouquet По твоя въпрос с алергиите- голямата ни чихуа е с алергии, ако ти трябва някаква информация питай, за да не досаждам с излишни обяснения  Heart Eyes
Всички сладури са уникални, иска ми се да ги гушкам и мачкам Hug

# 431
the Дорис, благодаря  bouquet По твоя въпрос с алергиите- голямата ни чихуа е с алергии, ако ти трябва някаква информация питай, за да не досаждам с излишни обяснения  Heart Eyes

Благодаря  Hug Имам алергично дете и сега явно и куче. Приемам съвети всякакви.

# 432
the Дорис, благодаря  bouquet По твоя въпрос с алергиите- голямата ни чихуа е с алергии, ако ти трябва някаква информация питай, за да не досаждам с излишни обяснения  Heart Eyes

Благодаря  Hug Имам алергично дете и сега явно и куче. Приемам съвети всякакви.
И аз съм алергична, очевидно вече не е нещо рядко срещано  ooooh!
По въпроса- голямата я хранехме само с домашно приготвена храна (пиле или телешко с ориз + зеленчуци), но в един момент качи грамажа и минахме на кучешки консерви (когато стана на 7 години).
Малко след това започна да прави чести кризи (обратно кихане до повръщане на пяна, редки изпражнения, къркорене на червата, болки, спазми, зачервяване и чесане, отпадналост, липса на апетит).
В ЦВК направиха кръвни изследвания и се оказа, че сме алергични на пиле, телешко, някои други пернати, млечни продукти и др.
По принцип при алергия се препоръчва да се включи екзотичен протеин (протеин, който не е хапвало кучето до момента), на някои дават агнешко, на други конско, на трети риба и препоръката е да се храни с новото меню поне 12 седмици. При нея проработи консервата на Hills за алергични кучета, с хидролизиран протеин + агнешко от консерва за пробуждане на апетита.
Ние търсим консерви или гранули с монопротеин, за съжаление от него се наддава бързичко, но  хващаме количеството още първите дни, все пак е на 10 години и вече не е особено активна.
Консерви с чисто месо има на Herrmann's Bio. Скоро пуснаха и на Alpha spirit (с много малко плодове или зеленчуци), има и сьомга с боровинки. Life Natural Lifedog също имат  Monoprotein Salmon консерва.
На голямата добре й се отразява и консервата на Rinti с агнешко + ориз, както и някои Animonda Integra. Има гранули на Acana с монопротеин (в нашия случай сме на агнешко с ябълки). Ако кучето е алергично трябва да ограничиш и всички ядливи играчки + лакомствата. Ако вземеш консерва чисто месо е най- лесно да й добавиш ориз, за да балансираш. Може в последствие да се поинтересуваш и от витамини за кучета, хранени с домашна храна.
Мен лично риба ме е страх да давам, защото от личен опит знам, че алергизира, но щом е препоръчано от доктор не смея да се меся.
Честно казано, най- голямата грешка при алергично куче е да искаш да го разнообразиш откъм храна, защото ти е жал например. Казвам го от личен опит. Колкото по- стриктна си, толкова по- малко проблеми ще имаш. Колкото по- бързо откриета храна, която понася на малкото, толкова по- лесно ще ви е занапред.
В Пловдив има фирма, която произвежда хидролизирана храна по индивидуална рецепта, ако ви се наложи.
А малко по темата има и тук:
http://www.ovk-varna.com/%D1%85%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0 … 0%B3%D0%B8%D0%B8/
Дано информацията ти е полезна  bouquet

Последна редакция: вт, 06 юни 2017, 00:31 от Chihuahuas Mom

# 433
  • София
Кой поръчал постелка, поръчал. От днес са по 20-25 лв. #Cussing out #2gunfire #Cussing out

# 434
  • София
Аз хванах последния влак, снощи в 21ч. я поръчах.

Общи условия

Активация на акаунт