Любители на кучета - 72

• 58 109
  • 753
  •   1
Отговори
# 705
  • София

Да попитам за регистрация, чип и данъци - предполагам са задължителни нали?
Кастрираните кучета са освободени от данъци.
Чип е добре да се сложи.

# 706
По-скоро ако е пуснато кучето или е бездомно се опасявам какво трябва да направя, ако започнат да се дразнят. Май съм малко като "Нероден Петко", сигурно ще си дойде с времето и опита...

Ясно, слагаме чип.

# 707
  • София
Госпожица Дух, ще видиш Джина с кои кучета се разбира и ще преценяваш на място ситуациите. Най-добрия съвет, който мога да ти дам е да прецениш дали е сериозен бой или не. Ако е сериозен - веднага се намесваш, ако трябва раздаваш ритници (пази ръцете, ще ти трябват здрави, не се опитвай да хванеш кучето за врата, че там най-много се хапят) и ги разделяш. Ако не е сериозен, а тип "демонстрация" (познава се, свършва, докато мигнеш, обикновено съпроводен с малко ръмжене и лаене, похапване), не се месиш.
На първо място пазиш себе си - ти си преди кучето, независимо от всичко. Ако ти пострадаш, няма да има кой да помогне на кучето. Аз съм си патила от "предотвратяване" на боеве - стопаните на кучето-агресор седят отстрани и гледат тъпо, докато аз се мъча да разтърва два звяра, които хапят навред без оглед ръка, крак, куче, човек.
Ние заради Лили не се срещаме с други кучета, защото тя налита на бой на всички. Търпи само Балу и Бела, като с Бела се е била вече няколко пъти, даже имам белег от един техен бой.
И след като те наплаших - спокойно! Рядко се стига до сериозен бой Simple Smile

За срещата - събота на лилиите, 11ч., това ли е? Simple Smile Ако е, там сме само аз и Балу. Лили няма да я водя, да не изяде някого Mr. Green

# 708
Духче ако се касае за бездомни, то едн част от тях се стряскат и бягат ако се наведеш и правиш жест все едно взимаш камък. Е, има такива които това не ги впечатлява и там вече не знам каква е правилната тактика. Аз обикновено не им обръщам гръб и да тръгвам в друга посока, а тръгвам бързо към тях, като тегля и Макс заедно с мен. В повечето случаи това също ги кара да отстъпят.
На адаша Макс желая бързо да му минат раните и уплаха. Важно е ако можете да го опазите от такива нападения, защото ще му остане страха от другите кучета, а е възможно като порасне и се усети силен да стане агресивен спрямо определени породи и размери кучета.
Относно коя страна как трябва да реагира при сбиване искам да кажа, че и двете страни бързо трябва да се намесят и да си изтеглят кучетата. Собственика на кучето агресор сам трудно би разделил две кучета, особено ако са едри. Аз имам такива случаи, в които един самоед само идваше до Макс да го ръмжи, като аз си виках кучето няколко пъти, но стопанката на самоеда хич не я беше еня, че нейното ще изяде боя с това ръмжене. След 4-5 такива идвания до моето и ръмженето Макс спря да ме слуша и го тръшна на земята ръмжащия самоед. Аз веднага скочих да разтървавам, а оная пикла пищи и вика, но не се сеща да дойде да ги издърпа кучето, защото аз тегля моето, нейното скача да хапе, дори ми ухапа ръката тогава и имах рана. Така, че важно е и двете страни да реагират адекватно, бързо и координирано, за да няма наранявания по кучета и хора. Казвала съм ви за един коюплексар, който изпрати немската си овчарка да нападне Макс за да не ходим в парка. Та когато кучето му нападна моето и стана въргал той седеше невъзмутимо, а аз скочих да разтървавам, но като видях че идиота си седи спокойно се дръпнах и оставих кучетата да се разберат, особено като видях, че моето хапе, а немската овчарка само ръмжи. Mr. Green
ПП. И преди да счетете че самоеда е бил душичка и просто от кеф си е ръмжал, а моето е някакъв бесен звяр, да кажа ще наскоро засякох въпросния самоед и видях че вече е започнал да скача по хора и да ги лае и ръмжи.

# 709
  • София
Запознаваш се с бездочните.
Ние имаме 5, които живеят в градинката къдео разхождаме кучетата. От 35 кг нагоре са всичките, едното е кръстоска между каракачанско и санбернар, огромно и едро.
Не закачат нито едно от домашните, даже си играят с тях.
Но всички ги познаваме.
Ръмжат и гонят само младежите, които се закачат бурно.

Имам снимки, ще ви ги кача някой път да видите за каква сериозна глутница иде реч.

Та и с бездомните е така-така.

Общо взето научаваш се. Най-трудно е да се научиш да преценяваш кога се сдърпват профилактично и кога започва сериозен бой.
И да, внимавай с ръцете, може да те ухапе и твоето си куче, без даже да разбере, че си ти.

# 710
  • Sofia
Леле, заговорили сте за големият ми страх Sad Моето джудже е добричко, иска да играе и да се запознава с всички. Засега не е ръмжал на никой, виж на него му поръмжават доста, особено женските, че е много досаден  Mr. Green... Затова и избягвам да го пускам, страх ме е да не ми го изяде някой, че е точно на една хапка живот... Confused Имаме си няколко другарчета в квартала, с които си играе и това е. На други места, като ходим е само вързан.

Срещата май така остана - в събота, 11 ч, на лилиите Simple Smile Дано само не вали, че много ще ме е яд.

# 711
  • Пловдив
И за мене беше голям страх като го разхождам си отварях очите на сто. Дебна отпред отзад някой да не го гризне моето чихи. Но от няколко месеца вече ходим в един голям парк. Има всякакви кучовци. Малко по малко се приобщихме. Да видите как едно чихи си играе с добермани, хрътки, питбули, догове Simple Smile Тичат яко и целият после е в лиги от тях  Laughing Един ден се обръщам и какво да видя........ цялата му глава беше в устата на едно огромно куче. Но нашият беше щастлив и махаше с опашка. Не реагирахме защото това беше игра, но отстрани изглеждаше мн страшно Simple Smile Така че не всички големи кучета са страшни. Единственото е че много го бутат без да искат и нашият се премята само.

# 712
  • Euskal Herria
А нашият вечно се навира в по-големите кучета. На разходките, ако му се лепне някое дребосъче, Макс се препарира. Ослушва се, като в небрано лозе, не знае какво да прави. Мъникът скача, ляга пред него, върти опашка, нашият само гледа. А иначе ербап го дава с големите кучета, все към тях дърпа. Ще рече човек, че и той е от техния калибър. Но пък тук рядко има агресивни кучета, болшинството любимци са пуснати свободно, без каишки, да се разхождат.

# 713
cutesmallcat мен ме е страх, че някой такъв мъник ще дойде до Макс, а той с тия 40 кила не само, че му е една хапка, ами и ако го настъпи/бутне направо ще го смаже.  Crazy Толкова са крехки тези мъници, че не смея даже и да ги погаля като видя такова. Има един мини пинчер, който иска да си играе с Макс, а и Макс също иска да си поиграят, но въобще не си помислям да го оставя моето прасе да се доближи до мъника, понеже си знам, че моя е като валяк и много груб в играта си.
Да знаеш, че женските екземпляри са си гадинки. Макс като малък беше нахапан по дупето от една дама голдънка. Остави му дупка, че и мястото се инфектира и поду. А уж нищо и никакво си ухапване.

possessed добра идея е кучето да се запознае с бездомните в квартала. Аз дори оставям Макс да си играе с тях, защото и те са млади и кръвта им кипи за лудории и игри. Само като ни видят, че се разхождаме покрай блока и идват щастливи, защото освен лакомства ще има и лудешки игри. Реално малко са случаите, в които съм се натъквала на агресивни бездомни. Действам по описания в предния пост начин. Повечето са жадни за внимание, ласки и игри и се радват на компанията на хора и кучета. В повечето случаи агресията идва от домашните кучета. Моя съм ви казвала, че е агресивен спрямо дребни космати кучета, но го свързвам с това, че като беше малък, на възраст и акъл, но не и на размери, един пекинез все му скачаше в парка. С това свързвам и сегашната му агресия към този вид кучета.

# 714
  • София
Моята ходи да се закача с бездомните батковци, много е смешна. Ще я снимам следващия път как досажда на Блеки, на когото единия му родител е бил хъски, ама е висок като дог.
На задни крака се вдига, за да го подуши по муцуната, а хич не е малка.

Но тази косматата леля, с каракачанска рода просто не можем да я понасяме. Като я види и я лае с прихъркване и ръмжене за примес. И се наежва цялата.
Имаме си вече предпочитания и туйто.

# 715
  • Sofia
Ето го нашия любим бездомен другар, около 10 пъти Страхотията  hahaha:

# 716
Гласувах за Балу.
Джу е много страхлив от всичко и всички. Като беше съвсем мъничък  2 пъти едно огромно куче го гони. От тогава така си и остана.

# 717
  • София
Да се преброим за събота?

# 718
  • София
И Лиса е на принципа на Лили ooooh! Вече не ходим по кучешки заграждения. В началото много добре си се социализираше и изведнъж нещо много й прищрака и започна да напада някакви кучета ooooh! ooooh! Затова на дългия повод и големи обиколки, където има по-малко кучета Wink

# 719
Благодаря ви за съветите. Имам една приятелка, много е навита на всичко хахаха и има животни, мисля един два пъти да се разходя с нея и Джина - като е с мен може би ще съм по смела в запознанствата.
Имаме си каишка. Панички тамън купувах две алуминиеви, с консултация по Вайбър. Казаха да не ги купувам, щяло да я бута вятъра паничката за вода и по добре било нешо тежко, като стара тенджера. Има логика, съгласих се.
Покриът май тече... Чистих я къщичката, шкурих я, няколко трънчета отнесох, утре пак ще шкуря и ще мина един безир. До неделя да изсъхне.
И така малко по малко набавям неща.

Снимката на малката Страхотния е като сцена от Лейди и скитника хихихи

Общи условия

Активация на акаунт