Любители на кучета - 72

• 56 789
  • 753
  •   1
Отговори
# 75
Новата темичка се пълни и с доста нови попълнения. Много се радвам, че се увеличаваме.  Grinning
вилия да е жива и здрава Мими (предполагам така се казва) и много съвместни лудории!
Jendanik дано се окаже, че е само уплах и да няма последствия. Бруно не е с чак толкова фина костна структура и дано падането се забрави бързо.  Hug
donsita ами тя майка ми си е в ролята на баба. Даже кучето си я знае като баба и като го питам къде е баба и той отива при нея веднага.  Joy Иначе моята баба е същата. Миналата година й бяхме на гости заедно с кучето и малко преди да тръгнем да пътуваме гледам, че му дава хляб, ориз, някакви мръвки.. да не пътувало на празен стомах кучето.  Crazy Бая се беше натъпкал звяра тогава, но за щастие нямахме никакви проблеми по пътя.
Снощи отидохме да си спим на село. Не в нашата къща (още не става за нощуване в нея), а в комшийската, която е на зет ми. Макс милия беше много стресиран от това ново място. Първо, че тъмно в двора, второ че къщата и стаята му бяха непознати. Намери една играчка на племенника от бебешките му годинки и си я взе и гушка цяла нощ. Освен това не е мръднал от леглото, като през цялата нощ е спал върху мен. Да не ви казвам как се спи с 40 кила отгоре.  #Crazy
Сутринта след като си изпихме кафенцата изведохме всички кучета на разходка в гората и за щастие се спогодиха на вън, дори Макс се въртеше и се дупеше на останалите приканвайки ги за игра.
Ето малко снимки от Макс и банда:

А това е Бети, която след като оградим съвсем скоро двора, ще си я взема при мен:

И накрая измореното прасе ми се молеше да спра да се мотая из двора, а да седна до него, че да поспи:

И още нещо се сетих да ви кажа. От няколко дена е с каишката на Форесто и днес в гората го полазиха десетина кърлежа. Като го огледах един се беше забил в корема му и докато намеря пинсети се оказа, че кърлежа се е пуснал и изчезнал. Не знам дали е от каишката, но определено ми хареса, че не трябва да я боря тая гнусна гад аз.  Mr. Green

Последна редакция: пн, 08 май 2017, 20:18 от Sivi

# 76
  • София
Голямо затишие в темата Simple Smile
вилия, ЧРД на вашата Мими Simple Smile Много да ви радва!

Една снимка на Балушко:

# 77
Коте страхотен е този Балу.  Heart Eyes Имаш разкошни кучета, пускай им по често снимки да им се порадваме всички.  Hug
А затишието предполагам се дължи на това, че станаха много темите за кучета - дребни кучета, едри кучета, породи кучета и т.н. и всеки се е насочил към категорията, в която влиза неговото куче и си пише само в съответната тема.

Последна редакция: пн, 08 май 2017, 20:51 от Sivi

# 78
  • София
Не знаех, че има и други теми за кучовци. Само в тази си пиша и тази си следя.
Вече нямам оправдание, че нямам техника, и ще пускам снимки. Остава само да си приберем и Лилянка, която още е разгонена, но вече й минава, и ще ги наснимам и двамата.

# 79
  • София
Здравейте, момичета! Ние семейно вкъщи сме решили да си вземем кученце и сме се спрели на бретон шпаньол. Можете ли да ми препоръчате сигурно място, откъдето да си вземем кученце? Аз съм гледала куче преди доста години и в момента нямам представа как стоят нещата.
Благодаря ви  bouquet

# 80
  • София
Здравейте, момичета.

Приемайте попълнение.
Имаме отскоро норич териер, сега е на 10 месеца - не знам дали има още в БГ, никъде не можах да намеря... Казва се Джони - Джонатан, докаран от Чехия. Живеем в София в Младост-3

# 81
  • София
luss, добре дошли с Джони. Приемаме ви с отворени обятия Simple Smile Много хубав Джони!

Alba Y, препоръчвам да се свържеш с легитимен развъник за породата, ако има такъв в България. Ако не - от чужбина. В никакъв случай не взимай кученце от зоомагазин или от т.нар. ферми за кученца. Такива ферми лесно се разпознават - рядко дават да видиш майката и кученцата на живо, или ако дадат, те са отглеждани в мизерни условия; предлагат много и различни породи кучета и почти винаги имат малки. Легитимните развъдници (защото и фермите си лепват гръмкото "развъдник") се познават по това, че развъждат една или две породи и са "специализирани" точно в тях - познават стандартите на породите, правят необходимите здравни изследвания, преди да заплодят някое куче, издават родословия.

# 82
  • София
Малко Сладко Коте, благодаря за съвета ☺

# 83
  • София
Попълних:
Скрит текст:
1.    Как се казва домашния ви любимец/любимци/? На каква възраст е?
- Джони, 10 месеца
2.                Сложете три от любимите ви снимки.
3.           Защо решихте, да си вземете куче? Имали ли сте други кучета преди? А други животни?
- не сме имали животни, взехме заради панически страх на детето – 10 г – от кучетата, от 6 години и аз имам страх, направо до истерия. Детето когато беше на 4 годинки, беше гонено от куче, 3 месеца не говореше, една година се заекваше. В 1-2 клас като играеше на гоненица с децата, като почнат да го гонят впадаше в някакъв стрес, викаше – не, не… не ми се спомня. Сега се отпусна. Аз – не съм.
4.                Как се сдобихте с кучето? Подариха ли ви го, от лицензиран развъдник, осиновихте ли го, или от другаде? Разкажете повече.
Купихме го от Чехия, много е породисто… само ние не го обучаваме… само някои команди – само го обичаме
5.           Имате ли бебешки снимки? Споделете, да се порадваме и ние.

6.                Как приеха членовете на семейството ви (приятелите) новото попълнение? Имате ли дечица? Как се разбират дете и куче?
- Разбираме се чудесно, стана пълноправния глезен член на семейството
7.           Кой измисли името на кучето? Как ви хрумна, значи ли нещо?
- Дойде на 5 месеца с името си
8.                Разкажете за първите дни на кучето вкъщи. Къде спеше? Лаеше ли? Какви играчки му взехте?
- играчките основно са гумени и здрави, всичко останало – пластмаса, въжета, плюш – видя им сметките за няколко дни
9.           В апартамент ли живее животното или в двор? Зимата слагате ли му дрешки?
- апартамент, не му слагаме дрешки
10.              Ако имате други животни, как се разбират помежду си? Ако нямате, бихте ли си взели? Какви други животни или породи кучета бихте искали, да гледате у вас? Какво ви спира?
Нямаме други животни, ако един ден имаме къща – ще имаме много животни
11.        Кой се грижи най – вече за кучето? Мъжът ви/децата помагат ли? Извеждат ли го? Чистят ли? Кой го къпе?
- Всички ми помагат много. Засега основно аз го мия, иначе всичките взимаме участие
12.              Ако можеше, да говори кучето ви, какво би ви казало първо? Кой обича най – много и кой слуша най – много вкъщи?
- Най-много слуша мен. Аз съм шефа на глутницата 
13.        Какво прави кучето най – често? Спи ли много или повече си играе?
- доста спи, но понататък ще видим
14.              Разкажете някоя забавна случка.
- всеки ден ни е забавен
15.        Кучето ви правило ли е бели? Крало ли е храна от масата? Вие давате ли му, когато ви погледне с тъжни очички?
- имам грехове – давам му, ама малко – основно е на кучешката храна
16.              С какво храните кучето си? Обяснете подробно. Колко пъти на ден яде?
- с кучешка храна. Ориндж – канадска храна + лакомства. Яде 2 пъти – съвсем малко сутрин и вечер след разходки. Скоро ще преминем на веднъж
17.        Каква човешка храна му давате или яде само гранули? Приема ли витамини под някаква форма? Кои храни са полезни за кучетата, според вас?
- само гранули, човешка храна – само глезотия в малки количества
18.              Коя е любимата храна на кучето ви? Какво не обича, да похапва?
- всичко обича
19.        Миете ли му зъбите?
- не мия, давам „едни зелени възглавнички“  - поне засега
20.              По колко пъти извеждате кучето? Преди или след хранене? Как го научихте, да не върши работата вкъщи?
2 пъти преди хранене
21.        Събирате ли кучето си с други кученца? Играят ли си? Има ли във вашия град условия за това? Кучешки градинки?
- когато има „негов размер“ пускам го в заградени места.
22.              Влизали ли сте с кучето в магазин? В такси? Градски транспорт?
Засега още не сме го правили
23.        Как се разбира кучето с чуждите хора? Лае ли ги? А приятелите ви? Гали ли се или е пазач?
- любвеобилен глезан
24.              Ходили ли сте на почивка с кучето? Къде? Ако не, кой го гледа, докато ви няма? Използвате ли кучешки хотели?
- не сме ходили и отсега се чудим как ще го направим
25.        Как и дали празнувате (ще празнувате) кучешки рожден ден? Купувате ли подарък, правите ли му торта или друго по – специално за хапване?
- ще ни предстои
26.              Кучето ви чипирано ли е?
- да
27.        Боледувало ли е? От какво?
- засега само хрема ни мъчи
28.              Какво бихте променили от към условията за отглеждане на куче? (например повече градинки, толерантност и т.н.)
- не знам
29.        Какво мислите за бездомните кучета? Храните ли ги? Дайте идея за справяне с проблема.
- жал ми е
30.              Коя ви е любимата порода куче?
- норич териер 
31.        Куче или котка?
Аз обожавам котки, но… гледам куче 
32.              Коя част от кучето ви е любима? Къде го мачкате? Ушаци, муцунки или?
- целия
33.        Целувате ли кучето си? То целува ли ви?
Аз него – не, той ме - да
34.              Как се справяте с падането на козина? Гнусливи ли сте?
- не съм, реша го 2 пъти седмично със специален гребен и чистене, чистене
35.        Как глезите вашето куче? Взимате ли му много играчки, лакомства, скъпи дрешки?
- да, без дрешки
36.              Ваксинирали ли сте кучето против дирофилария?
- не знам, сигурно, имаме си доктор, който ни наблюдава
37.        Кастрирано ли е? Защо?
-не
38.              Как се справяте с бълхите и кърлежите? Има ли (имало ли е) животното паразити и кой препарат (друг начин) ви помага?
- капки и противопаразитни хапчета
39.        Пускате ли кучето без каишка? Намордник ползвате ли? Било ли ви е страх от улични кучета или такива, пуснати без повод?
- не пускам без каишка – бяга – няма да рискувам
- не ползвам намордник – не лапа боклучи, не хапе
- страх ме е от кучета е малко казано
40.              Кучето хапало ли е други кучета, а него хапали ли са го?
- засега хе
41.        Какво е отношението на съседите ви, на хората в квартала (на градинката) към вас, като стопанин на куче? Срещате ли злобни погледи или такива на умиление?
- не, не обръщам внимание, а и не виждам добре
42.              Ако ви дадат 1 милион ще си дадете ли кучето? При какви обстоятелства, бихте се разделили с него?
- не знам, не са ми предлагали…
43.        Удряли ли сте кучето? Ако да, защо? Наказвали ли сте го?
- да биех го по носа докато лапаше боклуци, после – за напикаване, сега няма за какво
44.              Плащате ли във входа по – голяма такса, заради това, че имате куче?
- не знам дали е по-голяма, но плащам за кучето, така е редно
45.        Ако можете, да представите кучето си с три думи, кои са те?
- Рижева хитра муцуна
46.              Какво бихте променили в кучето си?
- нищо
47.        Какви са ви месечните разходи по кучето?
- не знам
48.              Разкажете нещо за себе си. От кой град сте? Къде живеете? Семейна /семеен/ ли сте? Имате ли деца? На колко сте години?
От София съм. Казвам се Люси, на 48. Женена с 2 деца
49.        Какво мислите за потребителя, който е попълнил въпросника преди вас?
- не съм чела все още
50.              Пожелайте нещо на съфорумките и техните кучовци.
- здраве и берекет
Малко Сладко Коте, благодаря за съвета. Ние взехме от жена, не от развъдник, именити родители и дядовци. Таткото притежава актьор Пиърс Броснан, а дядото - Кевин Костнер Simple Smile

# 84
  • Euskal Herria
В никакъв случай не взимай кученце от зоомагазин...
Защо?
Понеже няколко пъти чета в темата, затова питам. Наистина не ми е ясно. Нашето куче е от тукашен зоомагазин.

Много красиви кучета!

# 85
  • DE
Привет и от нас със Зу!
Чета и разглеждам снимките редовно и приветствам всички новодошли малки и големи космати "съфорумци"
След две седмици ще пътувам за Бг и вече чаааак не ми се тръгва-душицата ми се свива като си помисля, че няма да съм с диването цели пет дни.
Мисля, че няма и да присъствам при воденето на Зу в пансион, че каквато съм ревла, най много да бия отбой последната минута.
Снимам си куча поне през ден, но снимките са шантава работа.
Подскача като пружинка и е просто на късмет да я уловя като е кротка

Почва пак да става блондинка Simple Smile Само опашката остава лятото тъмно кафява

Къде изчезна сърната???

В повечето случаи така

или така

Сиви, Бети е много хубава!

# 86
  • София
Само запис от мен сега, ще се връщам назад да чета.

# 87
Запис и снимки.

Помните ли бебетата?
Това е малкият Макс с баща си, макар и 2 месеца откакто го дадох, все още ме разпознава Simple Smile

А сестра му Сиба е супер звезда и се държи като такава.
Няма още 5 месеца, а вече има две първи места зад гърба си. Държи се като топ модел и има заложби на актриса от Боливуд. 

# 88
  • У Диспансера ...♥♥♥
Аууууу голяма красота са  Heart Eyes

# 89
  • Пловдив
Красоти  Heart Eyes

Ариус беше на среднощна разходка на морския бряг...

Общи условия

Активация на акаунт