Любители на кучета - 72

• 56 792
  • 753
  •   1
Отговори
# 90
  • София
В никакъв случай не взимай кученце от зоомагазин...
Защо?
Понеже няколко пъти чета в темата, затова питам. Наистина не ми е ясно. Нашето куче е от тукашен зоомагазин.

Много красиви кучета!
В България зоомагазините взимат кутрета, които да продават, от т.нар. puppy mills (ферми за кученца). Персоналът на тези магазини честно си няма идея как да се грижи за животните там, освен това животинчетата са в много лоши условия. По цял ден в едни "аквариуми", нямат вода на разположение, принудени са да пишкат и акат там, където спят, защото мястото им е малко. Обикновено са и отделени едни от други и са сам-сами по хх часа на ден, не могат да се социализират, да играят...

# 91
  • Euskal Herria
Благодаря!
То и тук май не е по-различно  - в смисъл и тук са в "аквариуми", трябва да снимам, като ходим следващия път. Но си имат вода, храна, подът е застлан с хартиени ленти. Но не съм видяла да е занемарено, не знам колко пъти се почиства. Много рядко има само по едно кутре в клетката. И повечето магазини са към ветеринарна клиника. Освен животните, които предлагат, има и обяви за продажба "оказион", т.е. явно частни лица продават чрез магазина. Но не съм много сигурна.
Ако успея, ще снимам.

# 92
Страшни красавци и красавици има на всички снимки  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Да са живи, здрави и много щастливи!

Малко със закъснение, но Ч.Р.Д. на Мими  bouquet Да е жива и здрава и много да ви радва.

Добре дошли и на всички нови кученца  Hug

С малката чихуа бяхме на преглед на крачетата и за съжаление ще ни се наложи в близките месеци (след навършване на годинка) да правим операция на задните крачета заради пателарна луксация. Ще знаем със сигурност след снимката, но някой минавал ли е през такава операция и може ли да сподели опит  Praynig Praynig Praynig

# 93
  • Стара Загора
Момичета благодаря за пожеланията.

# 94
  • под тепетата
Момичета , ( момчето изчезна , какво става?) пълните ми душата с тези снимки  Laughing
 Добре дошли на новите попълнения и много здраве на рождениците!
 Аз нали съм си пристрастна към хъскитата, не мога да не отбележа Балушко и Сиба - красота и грация отвсякъде!
  Аз пак ще дам малко информация за изложбата и състезанието в Първомай. Много ме впечатли едно куче - Мон (бобтейл). С това прекрасно спокойно куче се извършва канис терапия на онкоболни деца в университетската клиника в Пловдив. На изложбата имаше и конкурси за млад хендлер. На когото му е интересно, може да види във фейсбук ( мисля, че беше на киноложкото дружество в Първомай) много  клипчета и прекрасни снимки.

# 95
  • София
Момичета, здравейте.

Моля да ми посъветвате в София добра и не много скъпа ветеринарна клиника с добра апаратура.
Не знам дали е необходимо, но искам да дам кръв и каквото още там трябва на приятеля ни.
Скоро ще направим една годинка, мисля че няма да навреди.

И да препоръчате добър, разбиращ и имащ подход към кучета ветеринар, от кгото лично имате мнение.

Благодаря!
Хубав ден!

# 96
  • София
luss, не разбирам какво точно искаш да направиш. Да го изследваш профилактично ли? ПКК могат да направят навсякъде май.
Аз ходя в Добро хрумване за всичко по-сериозно. За по-леки неща като ваксини-  при кварталните ветеринари.
В Син кръст също имат техника, в клиника Нова също са добре оборудвани. Само ЦВК НЕ препоръчвам и ако мога, никога повече няма да стъпя там.

# 97
  • София
luss, не разбирам какво точно искаш да направиш. Да го изследваш профилактично ли? ПКК могат да направят навсякъде май.
Аз ходя в Добро хрумване за всичко по-сериозно. За по-леки неща като ваксини-  при кварталните ветеринари.
В Син кръст също имат техника, в клиника Нова също са добре оборудвани. Само ЦВК НЕ препоръчвам и ако мога, никога повече няма да стъпя там.

Споделям мнението!

Аз съм доволна и от Свети Антим.

# 98
  • София
Да,искам профилактични изследвания на кръвта да направя. Може и секрет от носа да вземат.

Не знам - за първи път имам любимец. Като следя децата си, така трябва според мен и с кучетата....

Нещо от 3 седмици киха повечко отколкото е било преди - дали заради цъфтежа на цветята, тревите или нещо друго....

# 99
  • София
Значи хващаш кучо и обикаляте вет. клиники, докато попаднете на вашите доктори. Важно е да ти допаднат и да ти вдъхват доверие, защото ако не им се доверяваш, винаги ще се чудиш дали са най-добрите за теб и домашния ти любимец.
С тях ще обсъдиш дали и какво е необходимо да се направи. Но пак ти казвам - въпрос на лично усещане е кои ще бъдат вашите (твоите и на кучо) доктори. За мен д-р Х е страхотен човек, но на други хора не им допада.

# 100
  • София
Благодаря!

# 101
Здравейте , много нови и красиви муцунки има  bouquet

# 102
  • Бургас
Докато ровя в нета да пиша и тук, може някой да знае и да ми удари едно рамо помощ  Laughing
Търся лицензиран развъдник или вносител за кученце шиба ину. Мой близък иска такова да си купи и се е свързал с някакви търговци които внасят ама аз лично им нямам вяра и се опитвам да го разубедя. Имам време до обяд или им дава капаро да отиват да му вземат  Rolling Eyes

# 103
  • Sofia
Само ЦВК НЕ препоръчвам и ако мога, никога повече няма да стъпя там.

Защо? Sad Аз пък нататък припнах, като се разкиха Страхо посреднощ... Отрязаха ми главата, като за преглед от около 3 минути, но изглеждаше убеден и компетентен доктора....

Аз не се включвам много с писане, защото нямам новини, а и сме се увъртяли в майстори и прахоляци, но редовно чета и се радвам много на всички новодошли, както и на прекрасните снимки на всички! Надявам се скоро и аз да имам какво да покажа, като си направим срещата най-после и наснимам всичките ни красоти!  Heart Eyes

# 104
Докато ровя в нета да пиша и тук, може някой да знае и да ми удари едно рамо помощ  Laughing
Търся лицензиран развъдник или вносител за кученце шиба ину. Мой близък иска такова да си купи и се е свързал с някакви търговци които внасят ама аз лично им нямам вяра и се опитвам да го разубедя. Имам време до обяд или им дава капаро да отиват да му вземат  Rolling Eyes
http://brfk.org/profiles/klub-akita-i-shiba-inu-balgariia/
Това намирам само  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт