Лятна ваканция 2017 – София

• 23 035
  • 93
  •   1
Отговори
# 45
  • софия
Не мисля, че интересът към зоогическата е продиктуван от ниската цена. Заниманията там нямат алтернатива и са интересни за повечето деца.

# 46
Natalie_, ние пробвахме НСА-то 1-2 седмици миналото лято. Прекрасното в ситуацията е, че всеки ден пробват различен спорт и това много допада на децата (поне на моето). Обаче! Храната, според мен, е под всякаква критика, особено десертите и следобедните снаксове - вафли мура и някакви гадости от сорта на бейк ролс. Детето ми тогава беше на 5 и половина и често казано никога не беше вкусвал посочените две неща. Но това с храната мога да го преживея; това, което обаче, ни сложи Х-а на НСА-то беше следната случка - взимайки го един следобед, ми съобщиха, че бил паднал, защото тичал по мокрия под и си ударил главата и потърквайки го, казаха, че нищо му нямало. Той е с доста буйна коса и на пръв поглед, поглеждайки го, не видях да има нещо притеснително. Влизайки вкъщи, обаче, и търсейки следа косъм по косъм, открих огромна джонга цялата със спукани капиляри, с диаметър около 3 см. Веднага се обадих на управителя и попитах още веднъж как точно е станала случката. Той ми съобщи, че децата падали често и това не било повод за притеснение (детето ми е лепено 3 пъти по главата и знам какво е притеснително). Да, но исках да знам какво точно е станало, за да може да реагирам, в случай, че има някаква реакция. Отговорът беше, че щял да звънне, да попита момчето, което било до него и да ми върне обаждането. Познайте дали някой ми върна обаждането! Попитах и детето да ми разкаже всичко с подробности и се оказа, че един от големите батковци, които се грижат за тях, го бил хванал да го вдига и го метнал с главата през рамо да го върти и го изпуснал.
Хванах детето и отидохме до болницата да го видят...Всичко беше наред, но лъжата и дори незаинтересоваността от страна на "екипа" им, ме карат да зачеркна това място. О, да и забравих да споделя, че от случката детето дълго време дори не искаше на конче да се качва.

# 47
Голяма издънка
Ние пробвахме миналата година Заедно в час
+ че е безплатно и добре организирано
- че малките не правиха кой знае какво като учене
Но пък + бяха говорили интересни неща за екология, маркетинг и т.н., праивха презентации и на малкия много му допадна. Той си умира да се изявява по такива начини Simple Smile
Големият - че бяха обсъждали правата на детето  Mr. Green От тогава нон стоп слушам лекции за това, че има право да се изкаже.  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 48
  • София
Днес отидох в осем без десет в зоологическата градина, веднага след като оставихме децата на училище и нямах проблем със записването им.
Лудницата беше пълна обаче, имаше два списъка от двата входа и скандалите бяха на ниво, стигна се дори до размяна на удари между двама човека..
Ще е добре да се търсят други варианти за записване и запазване на ред според мен. Отделно може би е добре не само учтиво да се помолят родителите, на които децата вече са ходили там да не ги записват отново за да може и други да посетят Зооучилището, а направо да правят проверка по ЕГН примерно и да отказват записването за поредна година в една и съща възрастова група на децата. Интереса към училището е голям, а имаше жена, която на висок глас обясняваше, как такова нещо последните пет години не е било и как ставало все по зле всяка година.
Тази година са пуснали и още една група за малките, общо са пет по 20 деца, тоест записват 100 деца. Доколкото видях в по-горната възрастова група интереса е по-малък, но и там бяха 4 групи по 20 деца, тоест още 80 деца.

# 49
  • София
И аз бях там днес. Записах се в 8.30 ч. в списъка на задния вход. И се учудих, че имаше хора, които са дошли в 6.00 ч сутринта  ooooh!
Простотията със сбиването няма да я коментирам - нямам думи просто. Обаче и на мен ми направи впечатление, че има деца, които ходят всяка година. Заприказвах се с две майки, които вече 5 години си записват децата там.

# 50
  • Sofia
Не мисля, че интересът към зоогическата е продиктуван от ниската цена. Заниманията там нямат алтернатива и са интересни за повечето деца.

Аз пък мисля, че цената в голяма степен "диктува" интереса. И в Американския колеж лятното училище също е много хубаво и заниманията (почти) нямат аналог , но там не съм виждала хора да се бият за записване...

# 51
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
По спомени и миналата година точно цената беше определяща за някои от потребителките  Peace
Имаше коментари и  за програмата, която е една и съща всяка година и на децата не им е интересно, но въпреки това ги записваха.
Никого не искам да обидя, наистина времената са трудни, но как ще се почувстват децата, ако по време на заниманията ги попитат за първи път ли са там?
Или ще ги научат да излъжат?

# 52
Часовете са отвратително неудобни. Приключва в най- голямата жега. някой възрастен трябва да се върже с водене и взимане. Обяд също няма. В този смисъл не е толкова атрактивна цената.
За мен беше зор да го запиша миналата година заради програмата. Беше му интересно наистина, но въобще не е ставало въпрос , не е искал пак да ходи. По принцип не обича да повтаря лагери. Но и да беше поискал, има си правила, не може в тази възрастова група. Точка.

Записването нямало да се промени. Изкараха ми някакви тъпи доводи като се възмутих миналата година.

# 53
  • софия
Часовете са отвратително неудобни. Приключва в най- голямата жега. някой възрастен трябва да се върже с водене и взимане. Обяд също няма. В този смисъл не е толкова атрактивна цената.
За мен беше зор да го запиша миналата година заради програмата. Беше му интересно наистина, но въобще не е ставало въпрос , не е искал пак да ходи. По принцип не обича да повтаря лагери.
+1
Записах я миналата година с надеждата, че променят нещо в заниманията. Нито часът на водене, нито часът на взимане са удобни и осигуряват ангажираност на детето в рамките на работното време на родителите. Точно обратното е - изискват изричен ангажимент за това.
Аз не съм съгласна с това да прехвърлят върху родителите отговорността за намаляване на наплива и интереса, независимо от причините за тях. Вместо да молят да не се записват деца за повече от едно посещение, могат да помислят за организиране на повече групи или групи с различна тематика, или просто да отказват записване на дете, посещавало заниманията. Защото, това че на моето не му е интересно да повтаря правени неща, не означава, че други деца не обожават животните, не им омръзва да бъдат около тях, обичат да се грижат за тях и не им пречи това, че са правили всичко това и преди. Дори и причината да е финансова, никой не може да се сърди за това, че дете е записано н-ти път. Отишъл е родител, редил се е, записал го е по техните правила.

# 54
Някой записвал ли си е детето на Био игрите, които се провеждат в Национален природонаучен музей?
Как си изкараха децата там? Хареса ли им и бихте ли повторили?

# 55
  • Sofia
Някой записвал ли си е детето на Био игрите, които се провеждат в Национален природонаучен музей?
Как си изкараха децата там? Хареса ли им и бихте ли повторили?

Дъщеря ми ходеше, когато беше 5-6 годишна, но не на лятна занималня (ако питате за нещо такова) , а веднъж седмично за по 1-2 часа и й харесваше.

# 56
Водила съм децата през уикенда на Био игрите уикендите, особено зимата, много им харесва, защото учат нови неща, имат си приятелчета там, интересно им е да разглеждат експозициите, майсторят фенери, животни, тичат, търсят скрити неща в групи, особено камъните и странните им цветове и форми могат с часове да разглеждат и да се разхождат из залата. За лятото предпочитам рисуване в галерията или на Витоша (за това лято има занималня тръгват от ст.В.Левски, но от 7г.възраст), или по другите планини, ако са с нас.
В зоологичаската градина - само като семейна разходка, не бих ги пуснала така.

# 57
  • вече в прегръдките на любимия, и само там
Големият - че бяха обсъждали правата на детето  Mr. Green От тогава нон стоп слушам лекции за това, че има право да се изкаже.  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Joy
И аз записах двете си дъщери за това лято за Лятната академия на „Заедно в час”, за първи път ще ходят, надявам се да им хареса, досега съм чувала все хубави коментари

# 58
Joy
И аз записах двете си дъщери за това лято за Лятната академия на „Заедно в час”, за първи път ще ходят, надявам се да им хареса, досега съм чувала все хубави коментари

само за ученици ли е? за завършващи сега предучилищна в градина става ли?

# 59
  • София
Мисля че нямат групи за деца в предучилищна възраст. Записват деца от 1ви клас (завършен 1 клас).

Общи условия

Активация на акаунт