За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 70 717
  • 737
  •   1
Отговори
# 210
  • Мнения: 15 116
В купички за крем карамел стават чудни мъфини. Peace

# 211
  • Мнения: 5 695
В купички за крем карамел стават чудни мъфини. Peace

За металните става въпрос предполагам? Имам стъклени и са големи купички.

# 212
  • Мнения: 4 859
beauty_magnolia,тази рецепта за кексчета се прави във формички за крем карамел и е много вкусна според нас Mr. Green
http://m.bg-mamma.com/index.php?topic=243588
Ако рецептата ти за мъфини в чашка се приготвя в микровълнова,ще стане с всяка чаша за кафе,без метален кант ,няма да се спука.

# 213
  • Sofia
  • Мнения: 29 361
Мановият мед захаросва ли се?
Намерих в един шкаф буркан с тъмен мед и мисля че е манов,сигурно е от преди 10год,леко е втвърден,но не е захаросан,отгоре е течен...

# 214
  • Мнения: 15 116
Бюти, в метални съм правила, въпреки че имам и стъклени. Моите метални събират повече течност от стъклените и са по-високи. Много лесно се изваждат мъфините и не залепват.

# 215
  • Мнения: 9 495
Мановият мед захаросва ли се?
Намерих в един шкаф буркан с тъмен мед и мисля че е манов,сигурно е от преди 10год,леко е втвърден,но не е захаросан,отгоре е течен...



да, макар и по-бавно. Ако е на топло, отгоре може да е малко размекнат. Но не съвсем течен. Какъвто и да е, медът не се разваля  Peace освен ако не бъркаш с мокра лъжица в съда и оставяш вода.

Магнолия, не съм чела за мъфините, но попринцип ако са порцеланови чашките, би трябвало да издържат. Ако обаче са много тънкостенни или пък с някакви златисти неща, брокати и т.н., тогава не бих ги слагала.

Също помисли за отлепването после - хартия, намазване с олио, олио и брашно или пък в Америка ползвали някакъв cooking spray да не залепвали печивата, нямам идея има ли и в България такъв, никога не съм търсила... Embarassed

Не съм чувала за такъв спрей, може и да има, но аз не знам. Имам със златист кант и без кант, с нормално дебели стени като на порцеланова чаша. По-добре да не рискувам, ще си купя форма най-добре, че да не събирам после парчета, вместо да ядем мъфини Simple Smile

има го, спрей за печене, в големите вериги ив сладкарските магазини и в онлайн магазините. Удобен е, щото пръскаш и намаслява еднакво. Чашките трудно се мият, ако имаш хартиени формички да сложиш тях в чашките - и тогава сместа - най-добре. Всички порцеланови стават, стига да не ги слагаш в загратя фурна.

# 216
  • София
  • Мнения: 12 259
........................................

има го, спрей за печене, в големите вериги ив сладкарските магазини и в онлайн магазините. Удобен е, щото пръскаш и намаслява еднакво. Чашките трудно се мият, ако имаш хартиени формички да сложиш тях в чашките - и тогава сместа - най-добре. Всички порцеланови стават, стига да не ги слагаш в загратя фурна.
Също съм за спрей за намасляване, много ми е удобен.

# 217
  • Мнения: 5 695
Момичета, благодаря ви за съветите  bouquet
Значи какво разбрах - всяка порцеланова чашка за кафе ще стане за изпичане във фурна /не в микровълнова/, най-добре е да сложа и хартия и да ги сложа в студена фурна, за да не се пукнат, така ли е?
 Peace

# 218
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
Точно.
Но най-важното от всичко е да е в студена фурна. Simple Smile

# 219
  • София-Младост
  • Мнения: 24 101
Само дето мъфини се пекат в предварително загрята фурна.
Бих ти препоръчала да ползваш алуминиеви форми за печене, вътре слагаш хартиена чашка, така стават за много кратна употреба.

# 220
  • Мнения: 5 695
Виждала съм такива алуминиеви формички, май в магазин за домашни потреби, ще потърся, че като не ти трябва нещо го виждаш, като потрябва не го намираш.  bouquet Hug

# 221
  • Мнения: 275
Аз пека в незагрята фурна мъфини и кексове зависи от фурната

# 222
  • Мнения: 8 537
Само дето мъфини се пекат в предварително загрята фурна.
Бих ти препоръчала да ползваш алуминиеви форми за печене, вътре слагаш хартиена чашка, така стават за много кратна употреба.
И аз напоследък в такива форми правя мъфини. Добре се получават. Аз нареждам формите в тава или предварително изваждам скарата на фурната и върху нея редя (така ми е по-удобно да ги сложа в загрятата фурна без да разлея, ако сместа е по-рядка или да ги завъртя при печенето). Peace

# 223
  • Мнения: 2 860
Здравейте!

Взех парче дива сьомга от Лидл с подправки. Чудя се какво да я правя - да я метна ли директно да се пече? Ако да - колко време и на колко градуса  newsm78

Пепчо, благодаря за включването за сладкиша с боровинки. Сега съм в чуденка кой от двата да направя  Laughing

# 224
  • Мнения: 9 495
Тази седмица единия другата седмица другия Wink
Сьомгата слага да се пече направо Трябва и не повече от 10 минути в загрята фурна, на хартия

Общи условия

Активация на акаунт