За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 70 724
  • 737
  •   1
Отговори
# 195
  • Мнения: 331
Аз разбивам замразени плодове с кондензирано мляко, добавям ванилена захар...  Blush чуден става!

# 196
  • WonderLand
  • Мнения: 3 896
Правя маслен крем за украса на торта, но ми стана гранулест. Тоест усещат се захарните прашинки и леко хрупа. Пробвах подрата захар - както трябва е. Предполагам е от маслото - домашно е и е като че ли по-сухо. Сложих малко мляко, но колкото и да разбивам стои гранулесто. Какво да го направя за да стане гладък?

# 197
  • Плевен
  • Мнения: 616
Търся рецепта за нещо сладко, евентуално с варено кондензирано мляко, но да е удобно за транспортиране.
Помагайте с идеи, благодаря!  Hug

# 198
  • София-Младост
  • Мнения: 24 102
Търся рецепта за нещо сладко, евентуално с варено кондензирано мляко, но да е удобно за транспортиране.
Помагайте с идеи, благодаря!  Hug
Банофи пай
https://albisrecipebook.blogspot.bg/2015/05/blog-post_25.html
и това, но малко се разтопява карамела
https://albisrecipebook.blogspot.bg/2017/05/millionaires-shortbread.html

# 199
  • София-Младост
  • Мнения: 24 102
Правя маслен крем за украса на торта, но ми стана гранулест. Тоест усещат се захарните прашинки и леко хрупа. Пробвах подрата захар - както трябва е. Предполагам е от маслото - домашно е и е като че ли по-сухо. Сложих малко мляко, но колкото и да разбивам стои гранулесто. Какво да го направя за да стане гладък?
Импровизирам в отговора, но като се поразтопи пудрата мисля, че ще си стане ок.

# 200
  • Мнения: 22 867
Здравейте! Вчера свекърва ми спомена,че иска да й направим някакви руски неща, които се казвали Ховос или нещо подобно. Обясни,че са с тесто като за мекици, със сода. Пържат се в различни форми и после са хрупкави. Ама аз половината неща не ги разбрах от обясненията й..  Embarassed

Ако някой разпознава, това ,за което говоря, моля да ми предложи рецепта. Това е руска кухня.

PeacockLove, хвОрост е искала жената. Не знам дали е рускиня, ако - да, напиши в гугъл думата и тя ще си избере рецепта, много са. Ето рецептата на Селма за хворост на български: Сладки Хрупанки, ето и още една рецепта от alys , вероятно има и други в нета. Peace

Със сода са тарарушките и ролкуките, можеш и тях да покажеш. Peace

Последна редакция: пт, 12 май 2017, 21:11 от labrex

# 201
  • София
  • Мнения: 12 260
Аз искам да направя сладкиш с ябълки и канела. Да е пръхкав като едно време. Все едни степани ми се получават Sad
Ето ти един, превъзходен  е. Лесно се прави, не се пече.
http://recepti.gotvach.bg/files/lib/600x350/apple-cake-walnuts.jpg
Шарлота с ябълки
http://recepti.gotvach.bhttp://recepti.gotvach.bg/r-56062-Печени_ябълки_с_плънка?p=1g/files/lib/600x350/apple-pie-spanish.jpg
Сладкиш с ябълки и ванилов крем
http://recepti.gotvach.bg/files/lib/600x350/cake-apple-kanela-photo1.jpg
А този е фантастичен : Ябълков тарт с крема сирене
http://recepti.gotvach.bg/r-53245-Ябълков_тарт_с_крема_сирене?p=1
А за този..... просто нямам думи колко е прекрасен, не само фантастичен
http://recepti.gotvach.bg/r-53835-Маслено_тесто_с_франджипан_и_ябълки?p=1

И това http://recepti.gotvach.bg/r-56062-Печени_ябълки_с_плънка?p=1

Друго.... ми не се сещам в момента

Правя маслен крем за украса на торта, но ми стана гранулест. Тоест усещат се захарните прашинки и леко хрупа. Пробвах подрата захар - както трябва е. Предполагам е от маслото - домашно е и е като че ли по-сухо. Сложих малко мляко, но колкото и да разбивам стои гранулесто. Какво да го направя за да стане гладък?
То вероятно вече е късно, но в такъв случай се слага на водна баня, но много внимателно леко да се затопли и готово

# 202
  • Мнения: 6 169
Аз разбивам замразени плодове с кондензирано мляко, добавям ванилена захар...  Blush чуден става!
Дай рецепта   Praynig или е само това - замразени плодове, ванилена захар и кондензирано мляко, всичко се разбива?
Марчева, първата рецепта ми излиза като снимка, а се интересувам от сладкиша без печене, ако може рецепта  Peace

# 203
  • София
  • Мнения: 12 260
Аз разбивам замразени плодове с кондензирано мляко, добавям ванилена захар...  Blush чуден става!
..........................
Марчева, първата рецепта ми излиза като снимка, а се интересувам от сладкиша без печене, ако може рецепта  Peace
веднага ти го давам. Ябълките трябва да ги изстискаш на ръце много хубаво.
http://recepti.gotvach.bg/r-10101-Студена_торта_с_ябълки

Имам и сладоледено сорбе с ягоди , може и други пресни плодове да се ползват, някой го поиска като рецепта, но дали ще му хареса не зная, не е мой вкус, много ми е ледено.
http://recepti.gotvach.bg/r-46551-Сладоледено_сорбе_с_ягоди

# 204
  • WonderLand
  • Мнения: 3 896
Марчева, благодаря. Пробвах и това с водната баня, но нищо не стана. В крайна сметка го изхвърлих и използвах бита сметана вместо него.

# 205
  • Мнения: 1 488
Аз искам да направя сладкиш с ябълки и канела. Да е пръхкав като едно време. Все едни степани ми се получават Sad

Любими и изпитани  Heart Eyes
Плодова пита с ябълки и бисквити
http://qni.blogspot.bg/2011/09/blog-post_20.html

ДОМАШЕН СЛАДКИШ С ОРЕХИ И ЯБЪЛКИ на labrex
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=297129.300

Ябълкова торта
https://www.google.bg/search?q=%D0%AF%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%BA%D0 … rc=eo1z1Ep81iqUDM:

Ябълков сладкиш без яйца
http://www.receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0 … D0%B9%D1%86%D0%B0

Хубави почивни дни на всички!!!  Simple Smile

# 206
  • София-Младост
  • Мнения: 24 102
Аз искам да направя сладкиш с ябълки и канела. Да е пръхкав като едно време. Все едни степани ми се получават Sad
Този ми е любим
https://albisrecipebook.blogspot.bg/2015/09/blog-post_12.html

# 207
  • Мнения: 5 696
Прочетох в темата за мъфини, изпечени в чашки за кафе. За стандартни порцеланови чаши ли става въпрос? Да рискувам ли смело и да ги сложа във фурната?

# 208
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
Магнолия, не съм чела за мъфините, но попринцип ако са порцеланови чашките, би трябвало да издържат. Ако обаче са много тънкостенни или пък с някакви златисти неща, брокати и т.н., тогава не бих ги слагала.

Също помисли за отлепването после - хартия, намазване с олио, олио и брашно или пък в Америка ползвали някакъв cooking spray да не залепвали печивата, нямам идея има ли и в България такъв, никога не съм търсила... Embarassed

# 209
  • Мнения: 5 696
Магнолия, не съм чела за мъфините, но попринцип ако са порцеланови чашките, би трябвало да издържат. Ако обаче са много тънкостенни или пък с някакви златисти неща, брокати и т.н., тогава не бих ги слагала.

Също помисли за отлепването после - хартия, намазване с олио, олио и брашно или пък в Америка ползвали някакъв cooking spray да не залепвали печивата, нямам идея има ли и в България такъв, никога не съм търсила... Embarassed

Не съм чувала за такъв спрей, може и да има, но аз не знам. Имам със златист кант и без кант, с нормално дебели стени като на порцеланова чаша. По-добре да не рискувам, ще си купя форма най-добре, че да не събирам после парчета, вместо да ядем мъфини Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт