За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 70 605
  • 737
  •   1
Отговори
# 495
  • Мнения: X
А дали ако се намажат с мед няма да се съхранят? Сега се сетих, ще го пробвам следващия път, защото и аз не слагам желатин, но още след първи ден в хладилник не изглеждат свежи плодовете.

# 496
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
Според мен медът ще се поеме от плодовете или ще потече надоу и няма да има този ефект на запечатване. Може с агар-агар. Само веднъж правих нещо с него, но не ми миришеше поне така като желатина...

# 497
  • София
  • Мнения: 186
Благодаря за бързите отговори!Мисля преди варене да го накисна в лимонов сок.Нали казват,че този сок оставен за по-дълго почти сготвял месото?Ще видим! bowuu

# 498
  • Мнения: 14 966
Най-накрая намерих нещо мед с лимонов сок
ще взема да го пробвам
Благодаря за думичката мед за търсене bouquet
http://www.kulinarno-joana.com/2009/05/strawberry-thyme-tartlets … lla-pastry-cream/

# 499
  • Мнения: 4 859
Здравейте може ли рецепти за нещо вкусно и лесно с череши,което изисква по-голямо количество Praynig?Имаме доста,а до един два дена ще са за хвърляне.

# 500
  • Мнения: 4 301
За телешкото - готвачи са ми казвали да се накисне в прясно мляко за няколко часа - колкото повече, толкова по-добре. /Май можеше и с кисело, но не съм сигурна/.

# 501
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
Здравейте може ли рецепти за нещо вкусно и лесно с череши,което изисква по-голямо количество Praynig?Имаме доста,а до един два дена ще са за хвърляне.
За клафути се сещам - стандартна идея, ама май само веднъж съм я правила. Нямам линк с изпробвана рецепта, но имам спомен, че в нета съм виждала рецепта за клафути на Жак Пепен.
Ет снимка от нета:



Също и затворен пай с череши - коричка отдолу, вътре почистените череши и коричка отгоре. Не съм сигурна обработваха ли се черешите преди това, също аз лично не съм го правила, но изглежда много яко, ето снимка от нета. Тук нещо са сгъстили черешовата маса...



Сещам се още за компоти и сироп. Черешов ликьор дали не може да се направи? Но за ликьора отиват много плодове...

# 502
  • Русе
  • Мнения: 6 358
Здравейте може ли рецепти за нещо вкусно и лесно с череши,което изисква по-голямо количество Praynig?Имаме доста,а до един два дена ще са за хвърляне.

http://ipeychev9.blogspot.bg/2014/05/blog-post_9.html

Скрит текст:

http://ipeychev9.blogspot.bg/2014/05/blog-post_24.html

Скрит текст:

# 503
  • Мнения: 4 859
chrissy, i_peych,много благодаря Hug
Влюбих се в идеята за  панираните череши ,изглеждат лесни ,тъкмо като за мен.
И клафути ми хареса и ще направя -прочетох рецепти.
Но chrissy,случайно да помНиш, сместа наведнъж ли се изсипва върху черешите, или първо се запича една част от нея,после се слагат черешите и останалото?Защото има и двата варианта newsm78
И за ликьор ,ако имате изпитана рецепта,Моля да ми предложите-предстои да ми донесат още черешки.

# 504
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
Но chrissy,случайно да помНиш, сместа наведнъж ли се изсипва върху черешите, или първо се запича една част от нея,после се слагат черешите и останалото?Защото има и двата варианта newsm78

Наведнъж я изсипвах. Беше нещо като смес за палачинка, но със захар и това нещо се сипва върху черешите. Нищо особено не е, ако ще да се води голям френски десерт, но е вкусно и става лесно. А и ще оползотвориш много черешки.  Wink Помня, че печенето беше на бавен огън, 160-170 ми се върти, не помня точно, но дочети рецептата до край, да не изпуснеш някоя подробност за печенето.

# 505
  • Мнения: 4 859
chrissy,отново благодаря bouquetХаресах си рецепта,тъкмо ,че е по-лесно ми допадна.

# 506
  • София
  • Мнения: 12 258
А дали ако се намажат с мед няма да се съхранят? Сега се сетих, ще го пробвам следващия път, защото и аз не слагам желатин, но още след първи ден в хладилник не изглеждат свежи плодовете.
Не, с мед не е подходящо. Разтопяваш си сладко от плодовете, които си ползвала на слаб котлон да се втечни. С четка намазваш плодовете. Получава се хубав гланц и се запазват по този начин.

# 507
  • Мнения: 1 488
lady_gothic, още предложения

Плодов пай Таня
http://www.receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0 … D0%B0%D0%BD%D1%8F

Превъплъщенията на кекса - кекс с шоколад, извара и пияни вишни/череши
http://trydiani.blogspot.bg/2013/06/blog-post_14.html

Постно тесто за сладък или солен пай
http://da-gotvim-s-tillia.blogspot.bg/2012/11/blog-post.html

# 508
  • Мнения: 8 529
Здравейте може ли рецепти за нещо вкусно и лесно с череши,което изисква по-голямо количество Praynig?Имаме доста,а до един два дена ще са за хвърляне.
И аз се сетих за клафути, много го обичам този десерт. Правила съм по рецепта от "Кулинарен журнал".
Още: вишнев пай на Тина Рина, правила съм и с череши (напиши заглавието, ще ти излезе рецептата).

И аз с питане: имам силиконова форма за мъфини от Лидл с пеперуди и калинки. Въпросът ми е: всяка рецепта за сладки мъфини ли мога да ползвам или има някакви специални? Благодаря! bouquet

# 509
  • Мнения: 4 859
doroty3,благодаря,копирам си и тези рецепти.Сладкиша от втория линк изглежда вълшебно  Heart Eyes
Fortuna, Мерси, ще го потърся.
За формата -ние имаме една силиконова с цветенца и калинки,в нея правих мъфини с тестото ,което по принцип използвам.Намалих дозата наполовина обаче,че моята е само за 6.

Последна редакция: вт, 30 май 2017, 14:16 от lady_gothic

Общи условия

Активация на акаунт