За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 70 617
  • 737
  •   1
Отговори
# 480
  • Мнения: 4 859
С какво заливате баниците, за да не изсъхват и да не стават твърди горните кори? А да стават перфектно вкусни?
Баницата на Морена се залива с прясна мляко и е много вкусна
http://morrennaa.blogspot.bg/2013/04/blog-post_2418.html?m=1
Иначе заливам с масло и от плънката,ако е останала или  с олио ,ако е постна.
След изпичане,напръскам с водичка и задушавам под кърпа и найлон,ако искам да е по-мека,а за да е по-пухкава, в друг случай, обръщам върху купички (но не трябва да е в тефлонова тава)и слагам бакпулвер в плънката или заливам с газирана вода.
Ето е 'надупената'
http://ottefteritenamargi.blogspot.bg/2012/01/blog-post.html?m=1
Виж и тази на Пепчо,и тя е чудна
http://pep-4o.blogspot.bg/2013/02/blog-post_8.html?m=1
Това за солените баници.

Последна редакция: пн, 29 май 2017, 21:13 от lady_gothic

# 481
  • Русе
  • Мнения: 6 358
С какво заливате баниците, за да не изсъхват и да не стават твърди горните кори? А да стават перфектно вкусни?

http://ipeychev9.blogspot.bg/2014/02/blog-post_9070.html

Скрит текст:

# 482
  • Мнения: 5 692
lady_gothic  и i_peych, много, много ви благодаря  bouquet
Спасихте ме  Hug

# 483
  • Мнения: 6 162
Привет, кулинари  Grinning , дали може да се спретне един домашен сладолед с плодове и течна, неподсладена, готварска сметана? Трябва ли да се слага нещо друго? Моля за рецепти.  Praynig
трябва ли да я разбия до крем или не?


Опитайте този и няма да съжалявате.

http://sladkoisoleno.blogspot.bg/2017/05/blog-post.html
Привет, кулинари  Grinning , дали може да се спретне един домашен сладолед с плодове и течна, неподсладена, готварска сметана? Трябва ли да се слага нещо друго? Моля за рецепти.  Praynig
трябва ли да я разбия до крем или не?

Всичко е описано стъпка по стъпка
http://recepti.gotvach.bg/r-46322-Сладоледена_Нуга

http://recepti.gotvach.bg/r-46551-Сладоледено_сорбе_с_ягоди

http://recepti.gotvach.bg/r-48174-Мейпъл_орехов_сладолед

http://recepti.gotvach.bg/r-50607-Терин_с_бишкоти_и_малини



Благодаря, направих нещо средно между всичките, защото нямах кондензирано мляко  Crazy , сега е във фризера, но след малко ще го опитам.  Peace

# 484
  • Мнения: 2 860
Здравейте!

Мисля да направя тази бобена торта, но ми се иска да сложа някакви плодове. Какви ще са подходящи според вас?

http://vkusen-svyat.blogspot.bg/2015/03/blog-post.html

С череши ще е най добре. Ева. Или със сушени червени боровинки.
Има една дама Ева Николова в liveinternet.ru. Надявам се, че не сте Вие, а е само съвпадение на имената?

Дa се представя: Аз съм Вaлентина от vkusen-svyat.blogspot.com

Валентина, благодаря много за отговора! Не, не съм аз. Съвпадение е  Simple Smile

# 485
  • София
  • Мнения: 186
Здравейте!Моля за малко помощ!Купих 2кг телешки шол.Нарязах половината и го сложих в тенджера под налягане.Не е за вярване ,но го варих 6ч. и накрая пак беше жилаво. ShockedНе знам как да процедирам с втората половина?Дали не трябва да добавя нещо към водата за варене.Това месо е явно от пра дядото на някой динозавър #CrazyМоля за съвет!

# 486
  • Мнения: X
Гвеждо го варя и аз до окончателна смърт, обикновно всичкото, което съм купила, после деля на порции в камерата и пак го готвя като сурово. Накрая мъжът ми го яде, нямам нерви да го дъвча, с детето хапваме останалата част от сготвеното. Може да изчистиш добре жилите и да го смелиш на кайма сурово или да го пасираш вече сготвено, каквото и да добавиш при готвенето, пра-пра-крава си е пра-пра-крава. Обичам телешко, но вече взимам само лидлските от младо, или купувам домашно. И от домашното ако е прескочило 6-7 месеца телето бавно се вари за моя вкус, но поне след 4 часа в обикновена тенджера мога да го сдъвча.

# 487
  • Мнения: 9 493
За 6 часа камък щеше да омекне в тенджерата под налягане. Месото явно е старо и колкото и да го вариш все ще си стои такова той е сухо месо и варено стои на конци. Нарежи го на ситно и направи някакъв пай с картофено пюре Или пак ситно нарязано го сложи в сарми

# 488
  • Мнения: 9 493
Ако сте от София търсете  млечно телешко от Вашата месарница. месото е наистина много крехко Аз си поръчвам вече няколко пъти оттам и готвя Ето вчера го сготвих Точно за един час в тавата под фолио само предварително запечатано. И на руло правих, винаги е крехко. Цената на обезкостен бут е 13 лв мисля че врата беше по-евтин. Домашното телешко тръгнало ли е на обща Паша ако не се храни само с мляко също започва да става жилаво

# 489
  • Мнения: X
Толкова жилаво ако е само нарязано на ситно също ми съсипва яденето. По-добре след като го наситни хубаво, да пасира с течност, но на части, за да се пасира добре, става поносимо в крем супа или мусака  Peace

# 490
  • Мнения: 9 493
Под ситно имам предвид нарязано като зрънца царевица  Peace

# 491
  • Мнения: X
И аз така, пеп-4о, но пусти старци и наситнени ми се набиват из зъбите само и са като дъвка в устата Mr. Green

# 492
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
Здравейте!Моля за малко помощ!Купих 2кг телешки шол.Нарязах половината и го сложих в тенджера под налягане.Не е за вярване ,но го варих 6ч. и накрая пак беше жилаво. ShockedНе знам как да процедирам с втората половина?Дали не трябва да добавя нещо към водата за варене.Това месо е явно от пра дядото на някой динозавър #CrazyМоля за съвет!

Никони, направи го като pulled pork, само че pulled beef. Като ми остане от парче печено месо (обикновено свинско, но и с агнешко правих съвсем наскоро), обикновено така процедирам и го слагам в бъргъри. Също и на телешко варено според мен ще стане, защото ще се вари още около 40 минути с картофите.

# 493
  • Мнения: 14 966
За жилаво месо съм чувала да се добавя оцет, но не съм пробвала.
Другото, да го оставиш в бульона, можеш да го пообагатиш със зеленчуци да покисне без да се вари няколко часа.
Нещо като тази рецепта
http://www.rentachef.bg/%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%BE-%D1 … 0%B0%D1%82%D0%BE/
Лимоновия сок може и да свърши работата на оцета

И аз с питане ще украсявам торта със свежи плодове, нещо трябва ли да ги обработя предварително, за да са по-трайни, идва ми наум захарен сироп, обаче в нета нищо не намерих

# 494
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
И аз с питане ще украсявам торта със свежи плодове, нещо трябва ли да ги обработя предварително, за да са по-трайни, идва ми наум захарен сироп, обаче в нета нищо не намерих

Не, не, не захарен сироп, а желатин. Поне така знам, че го правят в сладкарниците. Разтваряш желатин на водна баня (на мен ми е по-бързо да го врътна за секунди в микровълновата) и с четчица минаваш всяка част от плода, която има досег с въздуха. Тънък слой е напълно достатъчен. Аз обикновено не слагам, защото не обичам желатин и тортите ми с плодове отгоре могат да се ядат до 3 дни след това (съхранявани в хладилник, разбира се). Позавяхват плодовете на 2я ден накрая.

Общи условия

Активация на акаунт