За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 70 375
  • 737
  •   1
Отговори
# 690
  • Благоевград
  • Мнения: 3 638
Здравейте! Бихте ли ми препоръчали рецепта за питка, съвсем обикновена като хляб, тъй като до сега не съм месила, а много искам лично да си омеся за водосвет, че ще правим утре. Не ме бива изобщо с месенето, два пъти само съм правила козунак, но хляб никога. Ще съм благодарна за насоки и рецепти  Hug

# 691
  • Стара Загора
  • Мнения: 513
Здравейте! Бихте ли ми препоръчали рецепта за питка, съвсем обикновена като хляб, тъй като до сега не съм месила, а много искам лично да си омеся за водосвет, че ще правим утре. Не ме бива изобщо с месенето, два пъти само съм правила козунак, но хляб никога. Ще съм благодарна за насоки и рецепти  Hug
Виж тук много са сполучливи и подробни.
http://zi4e57.blogspot.bg/search/label/ТЕСТЕНИ%20ИЗДЕЛИЯ

# 692
  • Мнения: 4 859
Здравейте! Бихте ли ми препоръчали рецепта за питка, съвсем обикновена като хляб, тъй като до сега не съм месила, а много искам лично да си омеся за водосвет, че ще правим утре. Не ме бива изобщо с месенето, два пъти само съм правила козунак, но хляб никога. Ще съм благодарна за насоки и рецепти  Hug
Мен въобще не ме бива с месенето ,но ето тези ми се получиха от първия път ,особено от първия линк.
Първата е постна с мая,на вкус е точно като хляб,а втората е като козуначена( при мен не винаги става на конци или на вид хубава,но иначе е супер вкусна)
http://m.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=210110.msg13 … 03474#msg13303474
http://m.bg-mamma.com/index.php?topic=121976

# 693
  • Благоевград
  • Мнения: 3 638
Благодаря ви! Замесих по рецепта на Labrex, чакам я сега да втаса и после ще пиша какво се е получило  Hug

# 694
  • Мнения: 631
Само да благодаря на Пепчо, станаха масленките и с какао, не знам дали ще мога да ги снимам, подозирам че не, всичко живо е в кухнята и нагъва. Само че нямах време да ги топя в шоколад и пак ги напудрих със захар. Много са красиви.

# 695
  • Sofia
  • Мнения: 10 891
Направих прекалено много шоколадов ганаж, май така се нарича (сладка, готварска сметана, която загрях на котлона, махнах и разбърках в нея шоколадови парчета). Половината ползвах за сладкиш, дали мога някак да съхраня другата половина за 4-5 дни?

# 696
  • София
  • Мнения: 12 222
Направих прекалено много шоколадов ганаж, май така се нарича (сладка, готварска сметана, която загрях на котлона, махнах и разбърках в нея шоколадови парчета). Половината ползвах за сладкиш, дали мога някак да съхраня другата половина за 4-5 дни?
Можеш. Оставяш покрит с фолио в хладилник  и когато ти трябва загряваш  на водна баня. Нищо му няма. Днес ползвах шоколад от преди три седмици. Разкошен.

# 697
  • София
  • Мнения: 13 260
Правя мъфини, по рецепта, която е много харесвана у дома, но на мен не ми допада, че глазурата често остава на кристали. Рецептата за глазурата е 200 грама шоколад, 200 грама пудра захар и 150 грама масло. Дали ще се загуби усещането за кристали, ако разтопя предварително пудрата захар? Или някоя от съставките не я слагам с точната температура?

# 698
  • Мнения: 4 859
Някой от вас правил ли е сладко с желираща захар?
Моля за съвет-наистина ли съотношението трябва да 1:1- на 1 кг. плод-1 кг.  захар newsm78 Притеснява ме да не стане отровно сладко.Плодът е кайсии.
За 4-6 мин.възможно ли е да стане?Толкова пише на опаковката,както и половината плодове да се пасират Rolling Eyes

# 699
  • Sofia
  • Мнения: 29 133
Ползвала съм,но не спазих указанията и варих доста по-дълго,както и плодът беше 2-3пъти повече,на 2,5-3кг плод сложих само пакет захар.Пак стана много сладко,но се получи Peace

# 700
  • Мнения: 2 122
Дами , може ли да ми предложите хубава рецепта за пилешки пържоли ( гърди ) , правила съм на тиган скара и ми идват малко сухички . Има ли някаква марина , с която не стават сухи ?

# 701
  • Мнения: 4 859
Doli,Благодаря за съвета,ще кожа поне 2 кг кайсии Peace
Дами , може ли да ми предложите хубава рецепта за пилешки пържоли ( гърди ) , правила съм на тиган скара и ми идват малко сухички . Има ли някаква марина , с която не стават сухи ?
Може да погледнеш тези рецепти
http://mysweethobby.blogspot.bg/2012/02/blog-post_10.html?m=1
http://www.supichka.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0% … D0%BD%D1%86%D0%B0
У нас се харесват и нарязани на по-малки парчета и увити в бекон,на грил тиган.

# 702
  • Мнения: 2 122
Doli,Благодаря за съвета,ще кожа поне 2 кг кайсии Peace
Дами , може ли да ми предложите хубава рецепта за пилешки пържоли ( гърди ) , правила съм на тиган скара и ми идват малко сухички . Има ли някаква марина , с която не стават сухи ?
Може да погледнеш тези рецепти
http://mysweethobby.blogspot.bg/2012/02/blog-post_10.html?m=1
http://www.supichka.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0% … D0%BD%D1%86%D0%B0
У нас се харесват и нарязани на по-малки парчета и увити в бекон,на грил тиган.


Много ти благодаря  bouquet Смятам да пробвам първата рецепта . Проблемът е , че не мога да преценя точно колко да изтъня пържолките . Ако ги оставя по-дебели - не винаги се изпичат отвътре , а като ги направя много тънки ми стават сухи ...

# 703
  • Пловдив
  • Мнения: 2 877
Имам огромно количество череши.  Crazy Раздадох вече на всички близки и познати. Оставих за хапване, но имам много, които трябва да консервирам.
Моля за изпитани рецепти за сироп и сладко.  Peace

# 704
  • Мнения: 7 849
Дами , може ли да ми предложите хубава рецепта за пилешки пържоли ( гърди ) , правила съм на тиган скара и ми идват малко сухички . Има ли някаква марина , с която не стават сухи ?
Начукваш и ги мариноваш в соев сос със сол и чер пипер или по твой вкус. На дъното на тава нарязваш на кръгчета картофи около 1 см дебели. Върху тях редиш пилешките пържоли, върху пържолите нярязан лук на кръгчета. Намазваш от горе с 1 пак. майонеза смесена с кисело мляко ( по рецепта е две пак. майонеза), но по - тежичко. Печеш докато порозовее заливката. Имаш и сочни филета и гарнитура към тях.

Общи условия

Активация на акаунт