За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 70 377
  • 737
  •   1
Отговори
# 705
  • Мнения: 6 153
Момичета, ще съм ви благодарна, ако ми препоръчате изпитани рецепти на сладкиши подходящи за диабетици.

# 706
  • Мнения: 22 867
Момичета, ще съм ви благодарна, ако ми препоръчате изпитани рецепти на сладкиши подходящи за диабетици.

Мира, търси рецептите на Жоро Бордовски, в тях има чудесни рецепти за диабетици, много съм разпечатвала на приятелките на майка. В края на темата има линк към следващата - №2, има 3 и 4, има и блог. И за нас съм приготвяла от неговите ястия, просто са вкусни, не че се е налагало по здравословни причини.Peace

# 707
# 708
  • Мнения: 5 643
Търся рецепта за кекс с кисело мляко  Hug

# 709
  • Мнения: 275
Търся рецепта за кекс с кисело мляко  Hug
3    яйца,1ч.ч захар,1ч.ч кисело мляко,1 чл. Сода,70 мл олио,ванилия,3 ч.ч брашно и 1 суп.лъжица какао( може и сладко)
Разбива ме яйцатаи захарта.Добавяме олиото и киселото мляко със содата и брашното с ванилията.В едната част от сместта слагаме какаото.Ако го правим със сладко-сипваме част от сместта във формата и слагаме сладкото и после др част от сместта.печем 160 гр до готовност

# 710
  • Мнения: 6 153
Благодаря, благодаря много! bouquet chef

# 711
  • Мнения: 275
Благодаря, благодаря много! bouquet chef
Извиняваи кис мляко и содата и след това олиото

# 712
  • Мнения: 9 463
Дами , може ли да ми предложите хубава рецепта за пилешки пържоли ( гърди ) , правила съм на тиган скара и ми идват малко сухички . Има ли някаква марина , с която не стават сухи ?
ей така във фурната, независимо с какво песто - спанак, магданоз мариновани. И с плънка, и без плънка. Важното е да е за кратко, на високи градуси, да не съхнат.  http://pep-4o.blogspot.bg/2012/11/blog-post_8.html
За завитите в бекон/прошуто са ти казали вече  Grinning с прошуто и салвия са ми любими, правят се на тиган, бързо и са винаги сочни.  http://pep-4o.blogspot.bg/2011/07/blog-post_06.html

# 713
  • Мнения: 17 271
Моля спешно за помощ :
Взехме от Метро пилешко за шишчета , ама ми се видя , че за скара са много големи парчетата и няма да стане. Изнизах ги и ги накиснах в момента със соев сос , черен пипер и чубрица. Оф, ще дойдат гостите , а не зная какво да ги правя. Дайте идеи, моля  -да ги пека ли , да ги пържа ли , в плик ли , направо се паникьосах.  #Crazy
Опс , видях , че сте на сходна тема, направо нахлух , ще попрочета горните постове.

# 714
  • Мнения: 8 433
Някой от вас правил ли е сладко с желираща захар?
Моля за съвет-наистина ли съотношението трябва да 1:1- на 1 кг. плод-1 кг.  захар newsm78 Притеснява ме да не стане отровно сладко.Плодът е кайсии.
За 4-6 мин.възможно ли е да стане?Толкова пише на опаковката,както и половината плодове да се пасират Rolling Eyes
Миналата и тази година правих с желиращата захар Захира сладко от ягоди. Ягодите са домашни, спазих точно рецептата и стана чудесно. Не е отровно сладко (с обикновена захар като правя, слагам най-много по 500 гр на килограм плод). Варя точно 5 минути, желира се както трябва, без да се налага после да се чудиш как да си извадиш от бурканчето. Peace
Преди да сложиш захарта, свари за малко плода, без вода.

# 715
  • Мнения: 4 859
Моля спешно за помощ :
Взехме от Метро пилешко за шишчета , ама ми се видя , че за скара са много големи парчетата и няма да стане. Изнизах ги и ги накиснах в момента със соев сос , черен пипер и чубрица. Оф, ще дойдат гостите , а не зная какво да ги правя. Дайте идеи, моля  -да ги пека ли , да ги пържа ли , в плик ли , направо се паникьосах.  #Crazy
Опс , видях , че сте на сходна тема, направо нахлух , ще попрочета горните постове.
Панирани пържени
http://yellow-kitchen.blogspot.bg/2009/11/blog-post_27.html?m=1
Панирани в корнфлейкс
http://pep-4o.blogspot.bg/2015/04/blog-post_16.html?m=1
Пилешки късчета Хепи
http://m.bg-mamma.com/index.php?topic=391244
А тези хапки с топено сирене са страшно
 вкусни:
http://pep-4o.blogspot.bg/2012/05/blog-post_30.html?m=1

# 716
  • Мнения: 4 859
Извинявам се за поредният пост,но имам въпроси към Fortuna
Ягодите половината пасирала ли си ги ?
И как да сваря плода без вода?
Слагам го в тенджерата и бъркам?Колко време?

# 717
  • Мнения: 17 271
lady_gothic, Hug / Hug благодаря много !
Спасена съм !
Незабавно започвам хапките на фурна , нямам всичките неща по рецептата , но съм сигурна , че ще станат  Hug. Много ми хареса , че се пекат , мятам на хартията и каквото "сабя" / импровизация/ , покаже Laughing
Само не разбрах, фурната предварително ли трябва да е загрята на 200  newsm78

# 718
  • Мнения: 2 122
Моля спешно за помощ :
Взехме от Метро пилешко за шишчета , ама ми се видя , че за скара са много големи парчетата и няма да стане. Изнизах ги и ги накиснах в момента със соев сос , черен пипер и чубрица. Оф, ще дойдат гостите , а не зная какво да ги правя. Дайте идеи, моля  -да ги пека ли , да ги пържа ли , в плик ли , направо се паникьосах.  #Crazy
Опс , видях , че сте на сходна тема, направо нахлух , ще попрочета горните постове.

Мисля , че най-бързото , което можеш да направиш е пилешки късчета в сметана и гъби на тиган

# 719
  • Мнения: 9 463
Извинявам се за поредният пост,но имам въпроси към Fortuna
Ягодите половината пасирала ли си ги ?
И как да сваря плода без вода?
Слагам го в тенджерата и бъркам?Колко време?

тя ще си каже, но и аз ще кажа как правя, но с Гелфикс 2/1 - 2 части плод 1 захар. Става много бързо.  за чийзкейкове пасирам плодовете. Нарязва ги, слагам с 2-3 лъжици вода и на котлона в тенджера.  Като поври 2-3 мин - те си пускат вода, пасирам, тогава прибавям захарта и Гелфикс - 2/1, варя по часовник и пълня бурканчета

Общи условия

Активация на акаунт