За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 70 670
  • 737
  •   1
Отговори
# 315
  • Мнения: 10 726
Жива да не бях, взеха че ми се получиха кексчетата в чашки  newsm44 newsm44 newsm44 newsm68
За първи път от 15 години ми се получава кексово тесто ( за сега в силиконови чашки, по-късно ще пробвам и в кексова форма). НО сложих цяло пакетче бакпулвер на Йоткер. На моето пише 14гр. И ми се струва, че и още малко носи. Пекох 45 мин на 170гр и станаха муцка. Не знам защо масово по рецептите се пише една чаена лъжичка, а тя далеч не е достатъчна.


Сега отивам да си ги ям, че домочадието спортисти и никой не ги ще. А мама мецанка да напиня..... Joy Дядо Аджия не е махнаджия дет се вика.

# 316
  • София-Младост
  • Мнения: 24 101
Искам да сиропирам един сладкиш с лимонов сок, мисля да сваря лимоновия сок със захар и вода, така ли се прави или мога и директно да сиропирам без да варя.
ДРугото ми питане е трябва ли да дупча сладкиша за сиропирането
Директно с лимонов сок ще стане прекалено кисело, нали става въпрос за прясно изтискан такъв?
По-скоро направи захарен сироп, вода+захар да поври, накрая когато поизстине добави лимоновия сок. Сладкиша(не знам каква форма) само го надупчи с вилица, за да проникне сиропа навсякъде.

# 317
  • Мнения: 14 966
Продълговата кексова форма.
Благодаря Ала-Бала, въобще не се сетих, че прясно изцедения срок накрая трябва да се добави, ане да ври с водата

# 318
  • Мнения: 35 645
Търся рецепта за ябълков сладкиш. Имам спомен за такъв от една баб- леко кафяв е вътре ( предполагам от канелата), много пръхкав, леко влажен, с орехи, поръсен обилно с пудра захар.

# 319
  • София-Младост
  • Мнения: 24 101
Търся рецепта за ябълков сладкиш. Имам спомен за такъв от една баб- леко кафяв е вътре ( предполагам от канелата), много пръхкав, леко влажен, с орехи, поръсен обилно с пудра захар.
Този е моят любим ябълков сладкиш
https://albisrecipebook.blogspot.bg/search?q=%D1%8F%D0%B1%D1%8A% … D0%BA%D0%BE%D0%B2
 bouquet

# 320
  • София
  • Мнения: 12 258
Търся рецепта за ябълков сладкиш. Имам спомен за такъв от една баб- леко кафяв е вътре ( предполагам от канелата), много пръхкав, леко влажен, с орехи, поръсен обилно с пудра захар.
Да ти предложа един друг, който направих онзи ден и е прекрасен. Освен това е толкова лесен и бърз.
Японска ябълкова торта с карамел.
Скрит текст:
[/spoiler]

# 321
  • Мнения: 1 488
Търся рецепта за ябълков сладкиш. Имам спомен за такъв от една баб- леко кафяв е вътре ( предполагам от канелата), много пръхкав, леко влажен, с орехи, поръсен обилно с пудра захар.

Виж на стр.14 от темата - там има рецепти...

# 322
  • Мнения: 35 645
Да, те са отговор на мое питане, но аз търся такъв сладкиш, какъвто описах Sad

# 323
  • Мнения: 22 867
Да, те са отговор на мое питане, но аз търся такъв сладкиш, какъвто описах Sad

Погледни и тоя Домашен кекс с ябълки и орехи.

Да добавя и Сладкиш с ябълки и орехи

# 324
  • Мнения: 2 816
Търся рецепта за ябълков сладкиш. Имам спомен за такъв от една баб- леко кафяв е вътре ( предполагам от канелата), много пръхкав, леко влажен, с орехи, поръсен обилно с пудра захар.
Не мога да дам линк от телефона,  но напиши в гугъл - " ябълков кекс с орехи - още едно изкушение от Бъни - бгмамма " ще ти излезе темата на Бианка. Мисля,че това търсиш.  Ябълките може да се сложат и едро настъргани, поне на мама рецептата беше с настъргани... Правя го и по двата начина.
Ние обичаме да го ядем на др ден. Става по сочен и влажен.

# 325
  • Мнения: 35 645
Да, те са отговор на мое питане, но аз търся такъв сладкиш, какъвто описах Sad

Да добавя и Сладкиш с ябълки и орехи

Този много прилича на този който търся.
Благодаря!!  Hug Hug

# 326
  • Мнения: 4 859
Моля да ми препоръчате хубава рецепта за черен дроб PraynigМисля че е свински(замразен е).Такова нещо досега не съм готвила,има ли нещо по-специфично в обработката преди товаnewsm78
В заведенията знаете ли как го приготвят?

Последна редакция: нд, 21 май 2017, 13:12 от lady_gothic

# 327
  • Мнения: 35 645
Аз моя го атърквам със сода бикарбонат и той става мек като дунапрен.
После се измива, овалва в брашно и първи.
Аз съм влюбена в дроб по одрински, откакто го ядох в Асенивград.

# 328
  • София-Младост
  • Мнения: 24 101
Моля да ми препоръчате хубава рецепта за черен дроб PraynigМисля че е свински(замразен е).Такова нещо досега не съм готвила,има ли нещо по-специфично в обработката преди товаnewsm78
В заведенията знаете ли как го приготвят?
Любимата ми рецепта за черен дроб
http://pep-4o.blogspot.bg/search?q=%D0%B4%D1%80%D0%BE%D0%B1

# 329
  • Мнения: 4 859
Благодаря ви bouquet
А в колко олио се пържи дроба?Като за маслена баня или по-малко?

Общи условия

Активация на акаунт